Simone's Kitchen

Broccoli roerbak met champignons

Vega roerbak

Vegetarische roerbak met broccoli

Deze heerlijke vegetarische roerbak maak je met broccoli en kastanjechampignons. Makkelijk en ook nog eens snel. Ideaal dus als je binnen no time een verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten.

Zoals ik al zei is dit een vegetarische roerbak maar heb je daar geen zin in dat is er niemand die je verbiedt om er wat kip doorheen te doen of serveer het met een mooie moot zalm.

Roerbak

Ik vind sowieso roerbakken een van de fijnste methodes om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Je kunt enorm makkelijk variëren met diverse ingrediënten.

Voor het roerbakken zelf is het wel handig om ongeveer te weten hoe lang bepaalde ingrediënten nodig hebben om te garen. Zo is de broccoli wat minder snel gaar dan bijvoorbeeld champignons. Om te zorgen dat er niet teveel verschil zit tussen de verschillende bereidingen blancheer ik de broccoli altijd even kort.

Dat hoeft overigens niet. Je kunt ook beginnen met de broccoli in de wok. Roerbak die eerst, voeg er dan een klein beetje water aan toe en doe eventueel de deksel even op de pan. Op die manier kan de broccoli al wat garen voor je de rest toevoegt.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de wortel in deze roerbak met broccoli. Wortel is wat harder en persoonlijk vind ik dat eigenlijk wel lekker. Hou jij niet van het knapperig van de wortel, bak die dan ook wat langer. Of kook het even kort voor.

De roerbak met broccoli maak je vervolgens af door er een heerlijke amandelsaus bij te maken. Sla die niet over want die zorgt echt wel voor het extraatje in deze roerbak!

Waar kun je broccoli nog meer mee roerbakken?

Broccoli is natuurlijk enorm veelzijdig. Dus je kunt het goed gebruiken in Aziatische recepten bijvoorbeeld. Het is lekker met champignons, paprika, mais, courgette en de meeste andere groentes die geschikt zijn om te roerbakken.

Check ook eens deze roerbakschotel met kip en broccoli.

Vega roerbak
Print recept Pin recept
4 van 2 stemmen

Broccoli roerbak met champignons

Een heerlijke vegetarische roerbakschotel met broccoli en champignons
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • wok

Ingrediënten

  • ½ broccoli in roosjes gebroken
  • 250 gr kastanjechampignons in kwartjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 150 gr wortel julienne
  • 2 el coconut aminos
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 3 el amandelpasta
  • Zout en peper
  • Courgettepasta om te serveren eventueel

Instructies

  • Kook de broccoliroosjes eerst even kort, giet af en laat uitlekken.
  • Verhit dan de wok met wat kokosolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, broccoli, wortel en paprika toe. Doe ongeveer 2/3 van het sinaasappelsap erbij en laat het geheel even goed gaar worden. Voeg als laatste de coconut aminos erbij.
  • Roer met de rest van het sinaasappelsap de amandelpasta los en roer dit op het laatst erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: broccoli, champignons

Voedingswaarde

Calorieën: 373kcal, Koolhydraten: 53g, Eiwit: 15g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 456mg, Kalium: 1916mg, Vezels: 12g, Suiker: 25g, Vitamine A: 15589IU, Vitamine C: 283mg, Calcium: 234mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.