Roerbak met varkenshaas

Roerbak met varkenshaas

Deze roerbakschotel met varkenshaas is lekker makkelijk om te maken al moet je wel rekening houden met het marineren van het vlees. Ik laat het altijd minimaal 30 minuten even lekker marineren voor ik het ga bakken. Dat komt de smaak zeker ten goede!

Voor de noedels gebruikte ik dit keer konjac noedels. Om heel eerlijk te zijn vind ik dat niet de meest interessante toevoeging aan een maaltijd. Ze zijn redelijk smakeloos, maar er zijn genoeg mensen die het wel een ideale vervanging vinden voor gewone noedels.

Calorieloos

De noedels bevatten namelijk amper calorieen en worden gemaakt van een wortel. Ze zijn ook nog eens nagenoeg calorieloos (is dat een woord, haha) wat ze nogal populair maakt bij de koolhydraatarme dieëten.

Persoonlijk gebruik ik dan liever gewoon courgetti of zoete aardappelnoedels. Dan heb ik tenminste het idee dat ik nog wat nuttigs eet in plaats alleen maar een vervanging voor gewone noedels die nergens naar smaken.

Maar goed deze roerbak met varkenshaas kun je dus maken met alle soorten noedels die je maar wilt. Of je nu gewone noedels kiest of courgette, zoete aardappel of konjacnoedels. Jouw keus!

Koolhydraatarm

Deze roerbak met varkenshaas is bovendien redelijk koolhydraatarm. Natuurlijk door de konjac, maar ook als je die vervangt voor courgetti blijft het redelijk kha. Overigens kun je er nog minder koolhydraten aan toevoegen als je de honing weglaat.

Ben je fan van roerbakken? Check dan ook eens het recept voor de vega roerbak.

Varkenshaas roerbak

Varkenshaas roerbak

5 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Lekkere snelle roerbakschotel met varkenshaas en konjac noedels
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 30 minuten
bereiding 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr varkenshaas in blokjes
  • 2 el honing
  • 1,5 el coconut aminos
  • 1 tl Chinese 5 spice
  • 2 tl vissaus
  • 1 el kokosolie
  • 200 gr konjac noedels
  • 1 ui gesnipperd
  • Stukje verse gember van 5 cm geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • Paksoi in reepjes
  • 2-3 el pecannoten gehakt
  • 1 rode chili in kleine stukjes
  • 1 bosui in ringetjes

  • Doe de varkensblokjes met de honing, coconut aminos, 5 spice en vissaus in een kom en laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Verhit dan de wok met kokosolie en roerbak eerst de varkenshaas tot deze goudbruin is. Haal uit de wok en zet even apart.
  • Voeg dan de ui, gember, knoflook, rode paprika en de paksoi toe en roerbak deze tot ze gaar zijn. Voeg de varkenshaas weer toe en serveer met de pecannoten en bosui.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 459kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 40g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 98mg | Natrium: 222mg | Kalium: 2019mg | Vezels: 9g | Suiker: 14g | Vitamine A: 3580IU | Vitamine C: 236mg | Calcium: 396mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.