Simone's Kitchen

Roerbak met varkenshaas en konjacnoedels

Roerbak met varkenshaas

Roerbak met varkenshaas

Deze roerbakschotel met varkenshaas is lekker makkelijk om te maken al moet je wel rekening houden met het marineren van het vlees. Ik laat het altijd minimaal 30 minuten even lekker marineren voor ik het ga bakken. Dat komt de smaak zeker ten goede!

Voor de noedels gebruikte ik dit keer konjac noedels. Om heel eerlijk te zijn vind ik dat niet de meest interessante toevoeging aan een maaltijd. Ze zijn redelijk smakeloos, maar er zijn genoeg mensen die het wel een ideale vervanging vinden voor gewone noedels.

Calorieloos

De noedels bevatten namelijk amper calorieen en worden gemaakt van een wortel. Ze zijn ook nog eens nagenoeg calorieloos (is dat een woord, haha) wat ze nogal populair maakt bij de koolhydraatarme dieëten.

Persoonlijk gebruik ik dan liever gewoon courgetti of zoete aardappelnoedels. Dan heb ik tenminste het idee dat ik nog wat nuttigs eet in plaats alleen maar een vervanging voor gewone noedels die nergens naar smaken.

Maar goed deze roerbak met varkenshaas kun je dus maken met alle soorten noedels die je maar wilt. Of je nu gewone noedels kiest of courgette, zoete aardappel of konjacnoedels. Jouw keus!

Koolhydraatarm

Deze roerbak met varkenshaas is bovendien redelijk koolhydraatarm. Natuurlijk door de konjac, maar ook als je die vervangt voor courgetti blijft het redelijk kha. Overigens kun je er nog minder koolhydraten aan toevoegen als je de honing weglaat.

Ben je fan van roerbakken? Check dan ook eens het recept voor de vega roerbak.

Varkenshaas roerbak
Print recept Pin recept
No ratings yet

Varkenshaas roerbak

Lekkere snelle roerbakschotel met varkenshaas en konjac noedels
Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr varkenshaas in blokjes
  • 2 el honing
  • 1,5 el coconut aminos
  • 1 tl Chinese 5 spice
  • 2 tl vissaus
  • 1 el kokosolie
  • 200 gr konjac noedels
  • 1 ui gesnipperd
  • Stukje verse gember van 5 cm geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • Paksoi in reepjes
  • 2-3 el pecannoten gehakt
  • 1 rode chili in kleine stukjes
  • 1 bosui in ringetjes

Instructies

  • Doe de varkensblokjes met de honing, coconut aminos, 5 spice en vissaus in een kom en laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Verhit dan de wok met kokosolie en roerbak eerst de varkenshaas tot deze goudbruin is. Haal uit de wok en zet even apart.
  • Voeg dan de ui, gember, knoflook, rode paprika en de paksoi toe en roerbak deze tot ze gaar zijn. Voeg de varkenshaas weer toe en serveer met de pecannoten en bosui.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: konjac, varkenshaas

Voedingswaarde

Calorieën: 459kcal, Koolhydraten: 31g, Eiwit: 40g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 9g, Transvet: 1g, Cholesterol: 98mg, Natrium: 222mg, Kalium: 2019mg, Vezels: 9g, Suiker: 14g, Vitamine A: 3580IU, Vitamine C: 236mg, Calcium: 396mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.