Deze vegetarische roerbakschotel zit bomvol met allerlei groentes en is ook nog eens ideaal om restjes op te maken. Serveer met bloemkoolrijst (voor nog meer groente!) of met gewone rijst.

Vega roerbakschotel

Vega roerbak

En? Hebben jullie die waanzinnig lekkere pompoenlasagne (Tom’s woorden!) al gegeten van de week?

Vandaag hebben we weer een ander kleurig gerecht op tafel staan en wel eentje die ik persoonlijk ook ideaal vind om restjes op te maken. Zo had ik nog een halve broccoli liggen die dringend gebruikt moest worden, dus die heb ik als extra groente door de vegetarische roerbakschotel heen gedaan. Staat dus niet in het recept maar heb jij nog andere groentes liggen die er goed bijpassen?

Laat vooral je fantasie de vrije loop.

Vega roerbak

Groente

Dit gerecht is volledig vegan. Maak wel de amandelsaus erbij want dat zorgt voor een heerlijke smaak.

Wil je het gerecht bewaren of meenemen voor de lunch de volgende dag? Hou dan de saus en de groente apart, dan blijft de vega roerbakschotel het lekkerste.

Zoals gezegd is dit gerecht ideaal voor het opmaken van restanten van groente die je nog in de koeling hebt liggen. Andere groente-soorten die hier goed bij zouden passen zijn bijvoorbeeld venkel, bleekselderij, spinazie, andijvie.. nou ja, wat niet eigenlijk. Deze vega roerbak is heel flexibel!

Weekmenu!

Dit gerecht is onderdeel van het superhandige weekmenu wat je vanaf nu de komende weken terugvindt op Veggipedia. Het eerste weekmenu zit bomvol heerlijke gerechten van Francesca Kookt, Brenda kookt, Gezonde Dutchies en mij. Wil je ook meedoen met het weekmenu? Check dan hier het menu van deze week.

Op Veggipedia vind je trouwens nog veel meer heerlijke inspiratie terug. Dus check vooral de receptenindex!

Vega roerbakschotel

Vega roerbak

5 van 2 stemmen
GangDiner
KeukenVegetarisch

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr prei in ringen gesneden
  • 250 gr kastanjechampignons in kwartjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 150 gr wortel julienne
  • 2 el coconut aminos
  • 250 ml bouillon met minder zout
  • 3 el amandelpasta
  • Peper
  • 150 gr zilvervliesrijst

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit dan de wok met wat olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, prei, wortel en paprika toe. Doe ongeveer 2/3 van de bouillon erbij en laat het geheel even goed gaar worden. Voeg als laatste de coconut aminos erbij.
  • Roer met de rest van de bouillon de amandelpasta los en roer dit op het laatst erdoor of serveer het ernaast. Breng op smaak met peper.
  • Serveer de roerbakschotel met de zilvervliesrijst.

Notities

Aantal gram groente per persoon: 375 

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 670kcal | Koolhydraten: 93g | Eiwit: 21g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 3g | Natrium: 600mg | Suiker: 20g

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Dit is een samenwerking met Veggipedia

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.