Zelf je eigen groentes inmaken – Donna Hay #15

Het zelf inmaken van je groentes | simoneskitchen.nl

Ook weer zoiets waar ik echt van dacht dat het laaaaang zou duren. Op zijn minst een aantal dagen en zeker niet de 20 minuten (nou ja, ok iets meer dan dat) die het in werkelijk duurde voor deze lekkere groentes klaar waren. Het is weer een Donna Hay receptje voor mijn Donna Challenge en dit keer had ze bedacht dat ik mijn eigen groentes moest inmaken om die vervolgens op een broodje te doen. Ja echt…. Nu denk je waarschijnlijk; wat een hoop koude drukte voor een beetje beleg op een boterham maar het is dan ook wel echt de moeite waard. En heel eenvoudig te maken.

Zelf ingemaakte groentes | simoneskitchen.nl

En hier moest het dan op dus…

Dit moest eigenlijk een broodje worden met burrata. Dit is een italiaanse kaas die gemaakt is van mozzarella en room en schijnbaar verkrijgbaar in delicatessen zaakjes en kaas winkels. Ik heb het nog nooit gegeten maar ik zie het op de een of andere manier de laatste tijd zo vaak voorbij komen, dat ik er nu wel serieus naar op zoek ga. Hoe dan ook; als alternatief at ik het met buffel mozzarella en dat is ook bijzonder aangenaam. Het romige van de kaas en het zoetzure van de groentes is een perfecte combi. Met dank aan Donna!

Zelf groenten inmaken is makkelijk en snel | simoneskitchen.nl

Groente pickles met burrata

Het oorspronkelijke recept zegt ook nog bietjes te gebruiken (gouden bietjes geen rode) maar die kon ik niet rauw vinden, dus maar weggelaten en in plaats daarvan extra komkommer gebruikt. Ik bleek ook door de voorraad venkelzaadjes heen te zijn dus ik heb anijszaadjes in plaats daarvan gebruikt. Ook erg lekker!

Ingredienten:

  • 1 wortel, geschild en dun gesneden
  • 1 komkommer, dun gesneden
  • 200 gr radijsjes, dun gesneden
  • 2 el zeezout
  • 250 ml witte wijn azijn
  • 110 gr suiker
  • 125 ml water
  • 1 tl mosterd zaadjes
  • 2 tl venkelzaadjes
  • 1 tl zwarte peper korrels
  • 1/2 cup grof gehakte platte peterselie
  • 1/2 cup verse dille, grof gehakt
  • 200 gr burrata en zuurdesem brood om te serveren

 

Bereiding:

  1. Doe de wortel, komkommer, radijs, bietjes en het zout in een vergiet en zet dit op een schaal. Schud even om alles te combineren. Laat dit voor 20 minuten staan voor je alles afspoelt onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet apart.
  2. Doe de azijn, suiker en water in een grote weckpot en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de mosterd zaadjes, venkel (of anijs), peper, peterselie, dille en groentes toe en roer om alles te combineren. Laat minimaal 20 minuten in de koelkast staan voor je het serveert met de burrata en het zuurdesem brood.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Wat ziet dat er lekker uit! Maar ingemaakt? Hoe lang kan je dit bewaren! En blijven de kleuren dan ook zo fris?
    Is het niet een salade?

    • Simone van den Berg

      Ja ingemaakt… Ik zit nu te bedenken of dat wel de goede vertaling is voor pickled? Hoe dan ook je kunt het niet heel lang bewaren; ongeveer 1 a 2 weken maximaal en de kleuren worden iets minder helder na een dag of twee. Het is wel erg lekker en ik zou het geen salade noemen hoor. Het is lekker ergens bij maar niet om zo een hele berg te eten lijkt me

  2. Misschien : groenten in het zuur. Maar kennelijk heeft pickled meerder nuances. Lastig hoor! ;-)) maar een beeldige hap!

  3. Pingback: Bruschetta met geitenkaas en pickels voor bikkels | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.