Het zelf inmaken van je groentes | simoneskitchen.nl

Ook weer zoiets waar ik echt van dacht dat het laaaaang zou duren. Op zijn minst een aantal dagen en zeker niet de 20 minuten (nou ja, ok iets meer dan dat) die het in werkelijk duurde voor deze lekkere groentes klaar waren. Het is weer een Donna Hay receptje voor mijn Donna Challenge en dit keer had ze bedacht dat ik mijn eigen groentes moest inmaken om die vervolgens op een broodje te doen. Ja echt…. Nu denk je waarschijnlijk; wat een hoop koude drukte voor een beetje beleg op een boterham maar het is dan ook wel echt de moeite waard. En heel eenvoudig te maken.

Zelf ingemaakte groentes | simoneskitchen.nl

En hier moest het dan op dus…

Dit moest eigenlijk een broodje worden met burrata. Dit is een italiaanse kaas die gemaakt is van mozzarella en room en schijnbaar verkrijgbaar in delicatessen zaakjes en kaas winkels. Ik heb het nog nooit gegeten maar ik zie het op de een of andere manier de laatste tijd zo vaak voorbij komen, dat ik er nu wel serieus naar op zoek ga. Hoe dan ook; als alternatief at ik het met buffel mozzarella en dat is ook bijzonder aangenaam. Het romige van de kaas en het zoetzure van de groentes is een perfecte combi. Met dank aan Donna!

Zelf groenten inmaken is makkelijk en snel | simoneskitchen.nl

Print recept Pin recept
No ratings yet

Groente pickles met burrata

Het oorspronkelijke recept zegt ook nog bietjes te gebruiken (gouden bietjes geen rode) maar die kon ik niet rauw vinden, dus maar weggelaten en in plaats daarvan extra komkommer gebruikt. Ik bleek ook door de voorraad venkelzaadjes heen te zijn dus ik heb anijszaadjes in plaats daarvan gebruikt. Ook erg lekker!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 wortel geschild en dun gesneden
  • 1 komkommer dun gesneden
  • 200 gr radijsjes dun gesneden
  • 2 el zeezout
  • 250 ml witte wijn azijn
  • 110 gr suiker
  • 125 ml water
  • 1 tl mosterd zaadjes
  • 2 tl venkelzaadjes
  • 1 tl zwarte peper korrels
  • 1/2 cup grof gehakte platte peterselie
  • 1/2 cup verse dille grof gehakt
  • 200 gr burrata en zuurdesem brood om te serveren

Instructies

  • Doe de wortel, komkommer, radijs, bietjes en het zout in een vergiet en zet dit op een schaal. Schud even om alles te combineren. Laat dit voor 20 minuten staan voor je alles afspoelt onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet apart.
  • Doe de azijn, suiker en water in een grote weckpot en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de mosterd zaadjes, venkel (of anijs), peper, peterselie, dille en groentes toe en roer om alles te combineren. Laat minimaal 20 minuten in de koelkast staan voor je het serveert met de burrata en het zuurdesem brood.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!