Simone's Kitchen

Pastasalade met chorizo

Pasta salade met chorizo | simoneskitchen.nl

Ja ja, je weet het misschien nog niet maar ondergetekende is vanavond te horen op de radio; radio 6 om precies te zijn. En niet lachen maar tot voor kort wist ik niet eens dat er een radio 6 bestond dus ik weet niet wat dat dan van mij zegt, maar goed; het programma heet Winfrieds Woonkamer en de uitzending is live vanavond tussen 7 en 9. Phoe… Er is elke dag een culinaire gast en deze maakt een gerecht klaar en daar wordt over gepraat of je kunt meekoken. Er zijn al flink wat mensen mij voorgegaan zoals Gereon van Gereon’s keuken thuis en ik zag net Cees Holtkamp die vorige week ook is aangeschoven. En vanavond dus yours truly.

Pasta salade met chorizo | simoneskitchen.nl

Ik ben geen held hoor met dat soort dingen maar ja, een beetje leuk is het natuurlijk wel en ook wel een eer om gevraagd te worden. Na mij komt morgen Betina van Betty’s Keuken. Hadden we beter samen kunnen gaan. De zenuwen zijn altijd minder als je het kunt delen vind je niet? Hoe dan ook; gekookt kan er niet echt worden in de studio dus moest ik iets bedenken dat mee kon en opgewarmd kon worden. Dus bedacht ik iets dat meekon en niet opgewarmd hoeft te worden want dit is een heerlijke pasta salade… Tadaaaa. En als dessert heb ik een cheese cake.. maar daar volgt het recept later nog van (en nee, het is niet die van gisteren! 😉

Lekker pittige pasta salade met chorizo | simoneskitchen.nl

We moesten hem natuurlijk eerst even testen van de week dus vandaar dat je hem nu al hier ziet. De salade is heerlijk en de chorizo wel essentieel want die geeft er net dat beetje lekkere pit aan. Goed krokant uitbakken (niet te hard zoals mij bij dit test exemplaar gebeurde) en op het laatste moment erdoor roeren zodat het krokant blijft.

Serveer met rucola of een andere sla naar keuze en smullen maar. Ook lekker trouwens als bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.

Pasta salade met chorizo en mascarpone
Totale tijd
30 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 150 gr pasta naar keus ik vind een niet al te grote soort lekker hierbij
  • 100 gr doperwtjes
  • 150 gr chorizo
  • 150 gr gemengde kerstomaatjes
  • 120 gr mascarpone
  • 2 el tabasco chipotle vanaf eind mei in de winkel!
  • 1 el olijfolie
  • 1 flinke tl dijon mosterd
  • sap van 1/2 of hele citroen
  • rucola
  • bosuitjes
  • parmezaanse kaas eventueel
Instructies
  1. Zet water met zout op en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Besprenkel eventueel met wat olijfolie om plakken te voorkomen. Laat afkoelen.
  2. Snij de chorizo in kleine stukjes. Verhit een koekenpan en bak de chorizo stukjes uit net alsof je spekjes bakt (zonder vet te gebruiken, dat komt wel uit de chorizo) tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Doe de afgekoelde pasta in een grote kom en doe hier de kerstomaatjes bij.
  4. Als je diepvries doperwtjes hebt gebruikt kook deze dan even een minuutje om de vorst eruit te halen, giet af, laat afkoelen en doe bij de pasta in de kom.
  5. Maak een saus door de mascarpone te mengen met de tabasco, de olijfolie, het citroensap, de dijonmosterd en peper en zout. Het moet niet te dun maar ook niet te dik zijn. Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
  6. Roer de mascarpone door de pasta en proef weer of er nog iets bij moet. Let op de je de chorizo op dat punt er nog door moet doen, dat geeft een flinke zoute smaak af dus wees niet te enthousiast met het zout.
  7. Doe vlak voor het serveren de chorizo door je pasta. Leg rucola op de borden, doe de pasta erbij of erop en doe er wat gesneden bosui overheen. Als je wilt kun het afmaken met wat parmezaanse kaas eroverheen.

Delen is fijn!

8 comments

  1. Avatar

    Op mijn wekelijkse ontdekkingsreis via bloglovin en andere blogs stuitte ik gisteren op jouw blog. Ik ben je direct gaan volgen via bloglovin en wilde je even laten weten dat ik je blog erg mooi vind.
    De recepten zijn inspirerend en ik ga er zeker een hoop van uitproberen.
    Je foto’s vind ik echt heel erg mooi. Dat bij elkaar maakt dat ik vast nog heel vaak een kijkje kom nemen;)

    Veel succes vanavond op de radio. Het recept ziet er heerlijk uit dus dat komt vast goed!

  2. Avatar

    OOOOOH je wordt beroemd! Wat cool. Ik wist ook niet dat een radio 6 bestaat. Spannend zeg. Ik denk dat ik vanavond niet thuis ben, maar het is vast terug te luisteren toch? Hoe lang duurt de uitzending? Aaaah, leuk!

    En chorizo is zó lekker! Vooral zo crunchy uitgebakken. Daar ga je zeker mee scoren en natuurlijk met je cheesecake 😉

    Veel plezier vanavond! Je doet het vast goed 🙂

  3. Avatar

    Hé Sim, inderdaad…je wordt echt beroemd!! Proficiat! Ben sowieso heel fier op jou…doe het goed op Radio 6 vanavond! Het recept ziet er alvast heerlijk uit, ga ik binnenkort zeker eens maken. Toi toi en dikke kus!

  4. Avatar

    Mooie foto’s!

    En uitgebakken chorizo, mmmmmmmm zo lekker 🙂

  5. Pingback: Snelle pastasalade met kip en pesto | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos