Simone's Kitchen

Pastasalade met chorizo

Pastasalade met chorizo

Pastasalade met chorizo

Dat ik een fan ben van pastasalades is vast geen geheim meer ondertussen. Het grappige is dat het recept voor deze pastasalade met chorizo is ontstaan omdat ik op de radio een gerecht moest bereiden. Op radio 6. Eerlijk gezegd had ik daarvoor nog nooit van radio 6 gehoord maar er was daar een serie in Winfrieds Woonkamer. Elke dag kwam er een andere culinaire gast. Die maakte dan een gerecht en daarover werd gepraat.

Hartstikke leuk natuurlijk maar koken ging niet in de studio dus het moest kant- en klaar mee. En dan natuurlijk ook nog lekker zijn. Zo werd deze pastasalade met chorizo dus geboren.

pastasalade met chorizo

Zenuwen…

Ik ben geen held hoor met dat soort dingen maar ja, een beetje leuk is het natuurlijk wel en ook wel een eer om gevraagd te worden. Na mij komt morgen Betina van Betty’s Keuken. Hadden we beter samen kunnen gaan. De zenuwen zijn altijd minder als je het kunt delen vind je niet?

De pastasalade met chorizo viel gelukkig erg in de smaak, al geloof ik dat de cheesecake die ik had meegenomen als dessert nog beter in de smaak viel.

Pastasalade met chorizo

Chorizo uitbakken

Ga je de pastasalade met chorizo maken gebruik dan een droge koekenpan om de chorizo uit te bakken. Daar komt heel veel vet uit, dus boter of olie toevoegen is echt niet nodig. Voeg de chorizo ook op het laatst toe aan de salade, dan blijft het lekker krokant.

De salade is heerlijk als lunch, makkelijk om mee te nemen of ook heel geschikt als bijgerecht tijdens de BBQ. Ik eet het graag met extra rucola als topping en erdoor. Een beetje extra groente kan nooit kwaad.

Voor de snelle pastasalade met chorizo gebruikte ik voor de dressing mascarpone, gemengd met onder andere tabasco met chipotle. Of dat nou wel of niet in de winkel te vinden is, is lastig inschatten maar sriracha is een goede vervanging. Of natuurlijk gewone tabasco. Dat kan ook.

Pastasalade met chorizo
Print recept Pin recept
No ratings yet

Pastasalade met chorizo en mascarpone

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr pasta naar keus ik vind een niet al te grote soort lekker hierbij
  • 100 gr doperwtjes
  • 150 gr chorizo in stukjes
  • 150 gr gemengde kerstomaatjes in kwartjes
  • 75 gr mascarpone
  • 2 el tabasco of sriracha
  • 1 el olijfolie of meer indien nodig
  • 1 tl pittige mosterd
  • 1/2 citroen sap
  • rucola
  • bosuitjes
  • parmezaanse kaas eventueel

Instructies

  • Zet water met zout op en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Besprenkel eventueel met wat olijfolie om plakken te voorkomen. Laat afkoelen.
  • Snij de chorizo in kleine stukjes. Verhit een koekenpan en bak de chorizo stukjes uit net alsof je spekjes bakt (zonder vet te gebruiken, dat komt wel uit de chorizo) tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Doe de afgekoelde pasta in een grote kom en doe hier de kerstomaatjes bij.
  • Als je diepvries doperwtjes hebt gebruikt kook deze dan even een minuutje om de vorst eruit te halen, giet af, laat afkoelen en doe bij de pasta in de kom.
  • Maak een saus door de mascarpone te mengen met de tabasco, de olijfolie, het citroensap, de dijonmosterd en peper en zout. Het moet niet te dun maar ook niet te dik zijn. Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
  • Roer de mascarpone door de pasta en proef weer of er nog iets bij moet. Let op de je de chorizo op dat punt er nog door moet doen, dat geeft een flinke zoute smaak af dus wees niet te enthousiast met het zout.
  • Doe vlak voor het serveren de chorizo door je pasta. Leg rucola op de borden, doe de pasta erbij of erop en doe er wat gesneden bosui overheen. Als je wilt kun het afmaken met wat parmezaanse kaas eroverheen.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord: chorizo, pasta

Voedingswaarde

Calorieën: 788kcal, Koolhydraten: 70g, Eiwit: 28g, Vet: 43g, Verzadigd vet: 18g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g, Cholesterol: 84mg, Natrium: 1306mg, Kalium: 512mg, Vezels: 6g, Suiker: 8g, Vitamine A: 1571IU, Vitamine C: 61mg, Calcium: 99mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

  1. Op mijn wekelijkse ontdekkingsreis via bloglovin en andere blogs stuitte ik gisteren op jouw blog. Ik ben je direct gaan volgen via bloglovin en wilde je even laten weten dat ik je blog erg mooi vind.
    De recepten zijn inspirerend en ik ga er zeker een hoop van uitproberen.
    Je foto’s vind ik echt heel erg mooi. Dat bij elkaar maakt dat ik vast nog heel vaak een kijkje kom nemen;)

    Veel succes vanavond op de radio. Het recept ziet er heerlijk uit dus dat komt vast goed!

  2. OOOOOH je wordt beroemd! Wat cool. Ik wist ook niet dat een radio 6 bestaat. Spannend zeg. Ik denk dat ik vanavond niet thuis ben, maar het is vast terug te luisteren toch? Hoe lang duurt de uitzending? Aaaah, leuk!

    En chorizo is zó lekker! Vooral zo crunchy uitgebakken. Daar ga je zeker mee scoren en natuurlijk met je cheesecake 😉

    Veel plezier vanavond! Je doet het vast goed 🙂

  3. Hé Sim, inderdaad…je wordt echt beroemd!! Proficiat! Ben sowieso heel fier op jou…doe het goed op Radio 6 vanavond! Het recept ziet er alvast heerlijk uit, ga ik binnenkort zeker eens maken. Toi toi en dikke kus!

  4. Mooie foto’s!

    En uitgebakken chorizo, mmmmmmmm zo lekker 🙂

  5. Pingback: Snelle pastasalade met kip en pesto | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.