Deze eenvoudige pastasalade met citroenmayonaise is perfect om te serveren tijdens warme zomerdagen. Het frisse van de citroen helpt mee om het een lekker zomers gerecht te maken.

Pastasalade met citroenmayonaise
Lekker, gezond en simpel!

Pastasalade met citroenmayonaise

Terwijl ik dit aan het tikken ben vallen de mussen dood van het dak van de hitte. Nu schijnt het overigens zo te zijn dat de mus aan het uitsterven is, dus mocht je een halfdode mus tegenkomen; red hem dan even! Ik heb sowieso altijd een schaaltje met water in de tuin staan (als de katten binnen zijn) en voer de vogels. Mocht je dat ook doen en gek worden van het onkruid wat daardoor ontstaat? Je hebt tegenwoordig vogelzaad met de naam ‘No mess’ Zonder onkruid dus. Het werkt. Maar goed dat heeft allemaal helemaal niks te maken met deze lekkere pastasalade met citroenmayonaise.

Deze kwam tot stand omdat het warm was, ik wel een fatsoenlijke maaltijd wilde hebben, maar geen zin had in uren in de keuken. Toegegeven dat je wel een beetje moet koken voor deze salade, maar het is de moeite waard.

Pastasalade van bovenaf gefotografeerd

Lekker fris

Nu hou ik enorm van citroen, dus voor mij is dit een match made in heaven. Je maakt de pastasalade met citroenmayonaise heel eenvoudig door de pasta te koken en voeg dan op het laatst de aspergepuntjes nog even toe. Op die manier hoef je maar één pan te gebruiken en zijn ze allebei tegelijk klaar. Die puntjes hebben sowieso maar een minuutje of twee nodig om te garen.

Ik deed er hier verder doperwtjes in, lekker veel tomaatjes en natuurlijk de citroenmayonaise. Die kleedde ik nog wat meer aan door er wat pesto doorheen te doen. Die had ik toevallig ook nog liggen, maar dat is geen must. Zonder pesto is de pastasalade met citroenmayonaise ook lekker!

Pastasalade met citroenmayonaise
Pasta salade met citroen mayonaise
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Pastasalade met citroenmayonaise

Een lekker frisse zomerse pastasalade met tomaatjes en citroenmayonaise
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr pasta naar wens
  • 100 gr kerstomaatjes in vier gesneden
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr groene asperge puntjes in stukjes
  • 1 el bieslook
  • peper en zout naar smaak

Citroenmayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1-2 el pesto
  • 1 citroen sap en rasp

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiks aanwijzing op de verpakking beetgaar. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  • Kook de asperge puntjes even kort (ong. 3 min) en doe de laatste minuut de doperwten er even bij. Spoel ook dit af met koud water en laat uitlekken.
  • Maak ondertussen je citroenmayonaise aan met de pesto en breng op smaak met citroen, peper en zout.
  • Doe alle groente en de tomaatjes bij de pasta en roer alles door met 1 of 2 eetlepels van je mayo/pesto mengsel. Proef of het naar je zin is en voeg eventueel meer saus toe waar je wilt.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Zomer
Trefwoord: citroen, mayonaise, pasta
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 477kcal, Koolhydraten: 73g, Eiwit: 15g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 2g, Meervoudigd onverzadigd vet: 7g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g, Transvet: 0.03g, Cholesterol: 6mg, Natrium: 172mg, Kalium: 579mg, Vezels: 8g, Suiker: 9g, Vitamine A: 1245IU, Vitamine C: 63mg, Calcium: 74mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!