Pasta salade met citroen mayonaise

Lekker, gezond en simpel!

Ik weet niet of het een afwijking is die uniek is voor foodbloggers… Of misschien dat andere bloggers er ook ‘last’ van hebben. Het blijft natuurlijk een feit dat eten niet op een tafel gekwakt kan worden. En het wel leuk is als er een mooi schaaltje, bordje of iets dergelijks onder zit. Ja toch? Ben je een lifestyle blogger dan zul je daar minder mee te maken krijgen en behalve beautybloggers kan ik me zo snel niet een blogger voor de geest halen die net zoveel props nodig heeft als ons, foodbloggers. 🙂 Of misschien probeer ik dat gewoon als excuus aan te dragen om de aankopen van deze week weer goed te maken! Haha…

Als je nog nooit bij Loods5 bent geweest in Zaandam dan kan ik het echt aanraden. Het is een enorme winkel en hoewel niet alles even goedkoop is, kun je er zeker mooie dingen vinden voor een betaalbare prijs. Ik ga er eens in de zoveel maanden heen. Niet te vaak want ik koop altijd teveel spullen. Ik kan er simpelweg geen weerstand aanbieden. Bovendien moest ik dit keer echt wat nieuwe dingen hebben voor een aantal aankomende fotoshoots, dus dat maakt het dan weer een beetje goed… Toch?

Prachtige ovenschalen van Appolia

Een paar weken geleden was Caroline bij me om foto’s te maken en zij had toen een aardbeien tiramisu gemaakt in een mooie ovenschaal. Het was toen al liefde op het eerste gezicht tussen die schalen en ik, dus toen ik ze zag in Loods5… Ja toen was het natuurlijk einde oefening. En ik heb me nog ingehouden (budget was op!) want ze hadden nog veel meer soorten en maten! Zeg nou zelf… die zijn toch geweldig! O, de ovenschalen zijn van het merk Appolia. Aan mooie schaaltjes kun je ook nooit genoeg hebben dus ook de nodige ingekocht! Die hele kleine schelpvormige zijn geweldig! En die mooie gekleurde bakje van Royal Doulton waren natuurlijk te leuk om te laten staan! En aan houten planken kun je nooit genoeg hebben… Ahum….

En ja officieel zijn het ovenschalen die ik heb gekocht, maar wat let je om ze te gebruiken als serveerschaal voor bijvoorbeeld een heerlijke pasta salade als deze? Ik had nog wat eigengemaakte mayonaise, doe er wat citroen bij en je hebt een heerlijke citroen mayonaise. Pasta is naar mijn mening altijd wel geweldig, dus ook ideaal op een warme zomerse dag (die gingen we toch hebben? Binnenkort? Please?) Ik gebruik voor salades meestal wel kleine pasta soorten, dat vind ik lekkerder, maar ben je meer van de stevige bite, dan is een penne ook niet te versmaden.

Pasta salade met citroen mayonaise
Print recept Pin recept
No ratings yet

Pastasalade met citroenmayonaise

Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gr pasta naar smaak
 • 1-2 el pesto
 • 1-2 el citroen mayonaise
 • 5 kerstomaatjes in vier gesneden
 • 100 gr doperwten
 • 100 gr groene asperge puntjes in stukjes
 • bieslook
 • peper
 • zout
 • citroen

Instructies

 • Kook de pasta volgens de gebruiks aanwijzing op de verpakking beetgaar. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
 • Kook de asperge puntjes even kort (ong. 3 min) en doe de laatste minuut de doperwten er even bij. Spoel ook dit af met koud water en laat uitlekken.
 • Maak ondertussen je citroenmayonaise aan met de pesto en breng op smaak met citroen, peper en zout.
 • Doe alle groente en de tomaatjes bij de pasta en roer alles door met 1 of 2 eetlepels van je mayo/pesto mengsel. Proef of het naar je zin is en voeg eventueel meer saus toe waar je wilt.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!