Snelle pastasalade met broccoli en pulled chicken
Een lekker zomerse en snelle pastasalade met broccoli en kip. Heerlijk voor warme zwoele avonden als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Snelle pastasalade
Pastasalades blijven bij mij favoriet. Ik vind het makkelijk om te maken, het is altijd snel klaar plus ook nog eens heel geschikt om restjes op te maken. Voor deze pastasalade met broccoli koos ik ervoor om het te combineren met pulled chicken. Natuurlijk kun je dat vervangen voor gewone stukjes gebakken kip als je die hebt.
Ook gerookte kip is heel lekker hierbij (check ook maar eens mijn recept voor pastasalade met pesto en gerookte kip) of voeg er stukjes uitgebakken spek aan toe. Chorizo is ook een topper bij de salade.
Voor de crunch voeg ik er altijd pijnboompitjes aan toe, maar een ander soort nootjes kan ook prima. Denk hierbij aan geroosterde stukjes amandel bijvoorbeeld. Of hazelnootjes.

Snelle pastasalade met broccoli
Wil je de pastasalade met broccoli liever vegetarisch maken? Dan kun je dat heel makkelijk doen. Er zit alleen maar kip in dus weglaten is sowieso een optie, maar wil je het vervangen dan zijn er ook opties. Natuurlijk kun je kiezen voor vega kipstukjes maar dat is wel heel makkelijk natuurlijk.
Afhankelijk van het seizoen zou ik hier dan kiezen voor stukjes komkommer, groene asperges of wat sojaboontjes voor erdoor. De laatste geven de pastasalade met broccoli ook meteen een beetje een bite.
Glutenvrij maken wordt ook steeds makkelijker omdat er steeds meer lekkere glutenvrije pastasoorten op de markt komen. De moeite waard om daar eens naar te kijken. Mijn favoriet tot nu toe is met linzen of doperwten in plaats van graan. Maar het verdiend de moeite om even goed op te letten welk merk lekker is.
Er zit nogal verschil in. Check ook vooral alle pastarecepten hier.
Pastasalade met kip
Ingrediënten
Dressing
- 4 el mayonaise
- 2 el basilicum olie
- 2 el appelciderazijn
Instructies
- Zet een pan met ruim water op met de twee bouillonblokjes. Zodra het kookt doe je hier de kip bij en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen. Zodra koud genoeg trek je de kip uit elkaar met je handen of met een vork.
- In de tussentijd kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.
- Snij de broccoli roosjes kleiner en blancheer ze even een minuutje of vier in kokend water. Giet af en spoel na met koud water.
- Doe penne, broccoli en de kip bij elkaar in een ruime kom. Voeg de tomaatjes toe (door de helft of in vieren)
- Maak de dressing door de ingredienten te combineren en meng dit met de salade.
- Bestrooi vlak voor serveren met wat verse basilicum
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hou je van snelle pastasalades? Dan is deze ook erg lekker!
Pingback: Weekmenu #26 - Waar is Mam
Wat ziet je keuken er prachtig uit!
Ja he! Ben er zo blij mee!