Pittige pulled chicken

Pittige pulled chicken

Hoe noemde je pulled chicken eigenijk vroeger? Getrokken kip? Of geplukte kip? Haha. Dat zijn van die woorden waar je inmiddels zo aan gewend bent dat je geen idee meer hebt hoe dat vroeger eigenlijk heette. Net als pulled pork bijvoorbeeld. Ook zo’n mode woord, waarvan we al niet meer weten hoe het anders zou moeten heten.

Gegrild kippetje

Voor dit recept ga ik uit van een gegrilde kip. Een kip die dus al kant en klaar is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dat te vervangen voor kipfilet of voor kipdijfilet. Ik vind het vaak prettiger “pullen” met kipfilet. Kipdij is in het algemeen lekkerder maar heeft vaak van die peesjes en dingetjes die dan weer niet zo lekker uit elkaar te halen zijn. Maar dat is misschien mijn ding.

Voor de pittige pulled chicken gebruik je dus kip naar wens. Hou met de tijd dus wel rekening met hoe je de kip gaat maken.

Met kipfilet hou ik meestal een minuut of tien aan om de kip te koken en dan dus even uit elkaar te trekken met twee vorken. Verder is het dit gerecht voor pittige pulled chicken natuurlijk vooral wat je in de saus doet.

Dat kun je vervolgens weer zo pittig of niet pittig maken als je zelf wilt. Ik doe er ook vaak chipotle pepers in. Vind dat ook heerlijk.

Heb je nog wat kip over dan kun je goed bijvoorbeeld lekker een bloemkoolpizza maken met pulled chicken.

Pittige pulled chicken

Spicy pulled chicken

4 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Een heerlijke eenvoudige pittige kipschotel. Voor dit recept ga ik uit van een al gegrilde kip. In de tekst staat een alternatief
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 10 minuten

6 personen

Ingrediënten

  • 1 gegrilde kip
  • 2 el olijfolie
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes geperst
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 3 tl honing
  • 2 tl cayennepeper of meer naar smaak
  • zout en peper
  • Groene salade naar keuze

  • Haal het vlees van de kip en trek dit met twee vorken uit elkaar.
  • Verhit de olijfolie en fruit de ui 4 minuten op zacht vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg nu de tomatenblokjes, de honing en cayenne toe en peper en zout naar smaak. Laat de saus even pruttelen onder af en toe roeren.
  • Meng de kip met de saus en serveer de kip op een grote groene salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 339kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 24g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 95mg | Natrium: 133mg | Kalium: 356mg | Vezels: 1g | Suiker: 4g | Vitamine A: 499IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 28mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.