Heerlijk voor op de barbecue of als je zin hebt in een lekker pittig kippetje; jerk chicken. In dit geval met een pittige mango salsa!

Jerk chicken met mango salsa

Jerk chicken met mango salsa

Best een gekke naam natuurlijk ‘jerk chicken’ en ik bedacht met net dat ik eigenlijk helemaal niet weet waar dat nou eigenlijk voor staat. Dus even snel opgezocht en blijkbaar komt de naam af van de term ‘jerking’ en had iets te maken met het feit dat er gaten in de kip werden geprikt.

Nou ja waar de naam vandaan komt is eigenlijk niet eens zo belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat deze jerk chicken met de mango salsa heerlijk is voor een eenvoudige avondmaaltijd. De marinade geeft de kip echt wel wat extra en is heerlijk.

Als je de kip aan het bakken bent hou er dan rekening mee dat door de marinade de kip zelf vrij snel donker wordt. Dat is op zich niet erg, het hoort er wel een beetje bij. Maar dan weet je in ieder geval hoe het komt.

Jerk chicken met mango salsa

Mango salsa of ananas salsa

Voor de oplettende kijken; ik maakte de bovenste foto met ananas en de rest met mango. Voor beiden kun je verder hetzelfde recept gebruiken. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de jerk chicken te serveren met groente zoals bijvoorbeeld broccolirijst. Ideaal ook om het pit wat te temperen. Of maak er spiesjes van en serveer met een groene salade.

Ben je fan van kip en weet je niet wat je ermee moet maken? Check dan zeker eens deze lijst met de 17 lekkerste kiprecepten!

Jerk chicken met mango salsa

Jerk chicken met mango salsa

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenAmerikaans

Lekker pittig met een makkelijke marinade en een verfrissende mango salsa
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 1 uur
bereiding 15 minuten
totaal 1 uur 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 4 lente-uitjes grof gesneden
  • 1 rode chilipeper grof gesneden
  • 1 el rode wijn azijn
  • 25 ml tamari of sojasaus
  • 1 el sriracha saus of andere hete saus
  • 1 el gember vers geraspt
  • 1/8 tl nootmuskaat gemalen
  • 1 el olie
  • 1/2 el zout
  • 1/2 tl zwarte peper gemalen
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 300 gr kipfilet in blokjes

Mangosalsa:

  • 300 gr mango klein gesneden
  • 1 rode peper
  • 1/2 rode ui fijn gesneden
  • 1/2 rode paprika kleine blokjes
  • 1 avocado in kleine blokjes
  • sap van 1 limoen

  • De ingrediënten voor de marinade doe je bij elkaar in het bakje van een staafmixer (met uitzondering van de kip). Draai tot een grove pasta en doe dit bij de kipblokjes. Wrijf de kip goed in en laat een uur marineren.
  • Rijg de kip dan aan sateprikkers (laat deze van tevoren even in koud water weken, dan verbranden ze minder snel) en bak ze in een hete grillpan of op de barbecue gaar.
  • Maak de mango salsa door alle ingrediënten met elkaar te mengen en serveer dit bij de kipspiezen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 567kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 38g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 96mg | Natrium: 2636mg | Kalium: 1635mg | Vezels: 12g | Suiker: 33g | Vitamine A: 3414IU | Vitamine C: 176mg | Calcium: 66mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.