Jerk kip met pittige mango salsa

Jerk chicken met mango salsa | simoneskitchen.nl

Wintertijd

Ligt het aan mij of gaat het dit jaar wel weer erg hard met de tijd? Het is gewoon alweer november! Nu met de wintertijd die net is ingegaan besef ik dat ineens des te meer. Het jaar is alweer bijna voorbij. En ja, wij hebben ook alweer plannen gemaakt voor de kerst, terwijl het in mijn hoofd eigenlijk nog zomer is. Ik denk dan ook met enige weemoed terug aan mijn bezoek aan Curaçao nog niet zo heel erg lang geleden…

Zon, zee, warmte, witte stranden, lekkere cocktails…. Moet ik nog door gaan of willen jullie nu ook allemaal meteen weer op vakantie? Maar goed, het leek me daarom een goed idee om eens een eenvoudig Caribisch gerecht te maken. Gewoon, om weer een beetje zon in huis te brengen. Sommige van de Caribische gerechten passen natuurlijk ook prima in de Hollandse winter.

Ontdek Curaçao

Wil je nog meer in tropische sferen komen dan kun je dit gerecht maken en opeten tijdens het kijken naar het programma Ontdek Curaçao (RTL4) wat vandaag om 12 uur op tv is (herhaling is zondag om 16.30 bij RTL4). Heb je het gemist of wil je meer info dan kun je dat terugvinden online via Ontdek Curaçao en de Caribische sferen vanaf je bank beleven.

Jerk chicken | simoneskitchen.nl

Jerk chicken

Tom wilde al een tijdje eens een lekker pittig kipgerecht en hij kwam dan ook met de suggestie om eens jerk chicken te maken. Jerk kip. Ik kan me niet zo goed bedenken wat de vertaling van “jerk” is dus die heb ik maar zo gelaten… 🙂 Essentieel bij dit eenvoudige gerecht is de marinade waarmee je de kip insmeert. Het lekkerste is dit van de barbecue maar in geval van nood (lees: slecht weer) kun je het natuurlijk prima in de grilpan of koekenpan bereiden.

Jerk chicken met mango salsa | simoneskitchen.nl

 

Jerk kip met mango salsa

Ingredients:

Voor de marinade:

  • 4 lente-uitjes, grof gesneden
  • 1 rode chilipeper, grof gesneden
  • 1 el rode wijn azijn
  • 25 ml tamari of sojasaus
  • 1 el sriracha saus (of andere hete saus)
  • 1 el vers geraspte gember
  • 1/8 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 el olie
  • 1/2 el zout
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 300 gr kipfilet, in blokjes

Mangosalsa:

  • 300 gr mangoblokjes, klein gesneden
  • 1 rode peper
  • 1/2 rode ui, fijn gesneden
  • 1/2 rode paprika, kleine blokjes
  • 1 avocado, in kleine blokjes
  • sap van 1 limoen

Directions:

  1. De ingrediënten voor de marinade doe je bij elkaar in het bakje van een staafmixer (met uitzondering van de kip). Draai tot een grove pasta en doe dit bij de kipblokjes. Wrijf de kip goed in en laat een uur marineren.
  2. Rijg de kip dan aan sateprikkers (laat deze van tevoren even in koud water weken, dan verbranden ze minder snel) en bak ze in een hete grillpan of op de barbecue gaar.
  3. Maak de mango salsa door alle ingrediënten met elkaar te mengen en serveer dit bij de kipspiezen.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *