Jerk kip met pittige mango salsa

Wintertijd

Ligt het aan mij of gaat het dit jaar wel weer erg hard met de tijd? Het is gewoon alweer november! Nu met de wintertijd die net is ingegaan besef ik dat ineens des te meer. Het jaar is alweer bijna voorbij. En ja, wij hebben ook alweer plannen gemaakt voor de kerst, terwijl het in mijn hoofd eigenlijk nog zomer is. Ik denk dan ook met enige weemoed terug aan mijn bezoek aan Curaçao nog niet zo heel erg lang geleden…

Zon, zee, warmte, witte stranden, lekkere cocktails…. Moet ik nog door gaan of willen jullie nu ook allemaal meteen weer op vakantie? Maar goed, het leek me daarom een goed idee om eens een eenvoudig Caribisch gerecht te maken. Gewoon, om weer een beetje zon in huis te brengen. Sommige van de Caribische gerechten passen natuurlijk ook prima in de Hollandse winter.

Ontdek Curaçao

Wil je nog meer in tropische sferen komen dan kun je dit gerecht maken en opeten tijdens het kijken naar het programma Ontdek Curaçao (RTL4) wat vandaag om 12 uur op tv is (herhaling is zondag om 16.30 bij RTL4). Heb je het gemist of wil je meer info dan kun je dat terugvinden online via Ontdek Curaçao en de Caribische sferen vanaf je bank beleven.

Jerk chicken | simoneskitchen.nl

Jerk chicken

Tom wilde al een tijdje eens een lekker pittig kipgerecht en hij kwam dan ook met de suggestie om eens jerk chicken te maken. Jerk kip. Ik kan me niet zo goed bedenken wat de vertaling van “jerk” is dus die heb ik maar zo gelaten… 🙂 Essentieel bij dit eenvoudige gerecht is de marinade waarmee je de kip insmeert. Het lekkerste is dit van de barbecue maar in geval van nood (lees: slecht weer) kun je het natuurlijk prima in de grilpan of koekenpan bereiden.

Jerk chicken met mango salsa | simoneskitchen.nl
Jerk chicken met mango salsa | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Jerk kip met mango salsa

Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 1 uur 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 4 lente-uitjes grof gesneden
  • 1 rode chilipeper grof gesneden
  • 1 el rode wijn azijn
  • 25 ml tamari of sojasaus
  • 1 el sriracha saus of andere hete saus
  • 1 el gember vers geraspt
  • 1/8 tl nootmuskaat gemalen
  • 1 el olie
  • 1/2 el zout
  • 1/2 tl zwarte peper gemalen
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 300 gr kipfilet in blokjes

Mangosalsa:

  • 300 gr mango klein gesneden
  • 1 rode peper
  • 1/2 rode ui fijn gesneden
  • 1/2 rode paprika kleine blokjes
  • 1 avocado in kleine blokjes
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • De ingrediënten voor de marinade doe je bij elkaar in het bakje van een staafmixer (met uitzondering van de kip). Draai tot een grove pasta en doe dit bij de kipblokjes. Wrijf de kip goed in en laat een uur marineren.
  • Rijg de kip dan aan sateprikkers (laat deze van tevoren even in koud water weken, dan verbranden ze minder snel) en bak ze in een hete grillpan of op de barbecue gaar.
  • Maak de mango salsa door alle ingrediënten met elkaar te mengen en serveer dit bij de kipspiezen.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kip, mango

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 567kcal, Koolhydraten: 49g, Eiwit: 38g, Vet: 27g, Verzadigd vet: 4g, Cholesterol: 96mg, Natrium: 2636mg, Kalium: 1635mg, Vezels: 12g, Suiker: 33g, Vitamine A: 3414IU, Vitamine C: 176mg, Calcium: 66mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!