Steak met salsa | simoneskitchen.nl

Lang lang geleden, om precies te zijn 2,5 jaar geleden, besloot ik om alle recepten uit één enkel Donna Hay tijdschrift te gaan maken. Ik koos “The fresh issue” omdat er vooral heel veel gezonde dingen in stonden en maar twee hoofdstukken met zoet. Nu zijn die twee hoofdstukken bij elkaar een behoorlijke stapel taarten en broodpudding maar dat even terzijde. Ik kwam tot 22 recepten die ik maakte uit het tijdschrift, maar toen was ik er even klaar mee en ging ik – zoals ik dat wel vaker doe – weer eens iets anders doen.

Steak met salsa | simoneskitchen.nl

Van de week stuitte ik echter op de pagina die ik toen heb aangemaakt en waar een lijst op staat van alle gerechten en tja, toen kreeg ik eigenlijk spontaan zin om weer verder te gaan. En waarom niet zeg ik? De recepten zijn stuk voor stuk, tot nu toe dan, erg lekker. Ik moet alleen nog even kijken hoe ik me door de broodpudding en cakes heen ga slaan… In ieder geval zeker niet allemaal achter elkaar!

Neem nou dit gerechtje: supereenvoudig eigenlijk, maar door de salsa wordt het toch net even een aparte versie van een fikse biefstuk. Die salsa ga ik zeker onthouden!

Qua telling ga ik gewoon verder waar ik was gebleven en dat is dus bij nummer 22! Geniet ervan!

Steak met salsa | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Steak met salsa en salade

Hieronder staat het oorspronkelijke recept van Donna. Ik deed in plaats van witte balsamico voor de helft appelcider azijn en voor de andere helft basilicumolie in de salsa.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 2 el gezouten kappertjes gewassen
 • 2 flinke handen basilicum blaadjes fijn gehakt
 • 120 gr ontpitte groene olijven fijn gesneden
 • 1 teen knoflook gesneden
 • 60 ml witte balsamico
 • 4 fijne steak van 200 gr per stuk
 • zeezout en versgemalen zwarte peper
 • 2 baby romaine sla
 • 2 stukken mozzarella gescheurd
 • 1 el olijfolie extra om te bestrijken

Instructies

 • Doe de kappertjes, basilicum, olijven, knoflook en azijn bij elkaar in een kleine foodprocessor of het bakje van de staafmixer. Draai tot het fijn en een geheel is geworden. Zet aan de kant.
 • Verhit een gril of koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de steaks met olie en besprenkel met zout en peper. Bak 2 minuten aan elke kant of tot ze naar jouw smaak gegaard zijn. Laat even rusten en leg dan op de borden.
 • Doe de slablaadjes met de mozzarella en olie in een kom om te combineren en verdeel over de borden met de steaks. Schep de salsa over de steak en serveer meteen!
Auteur: Donna Hay

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!