Simone's Kitchen

Krokante zalm met aardappelsalade – Donna Hay #4

krokante zalm met aardappelsalade simoneskitchen.nl

Op maandagavond maakte ik mijn derde Donna Hay recept van de challenge, maar tegen de tijd dat ik klaar was met koken liep het tegen half zeven en was het daglicht heel erg rap aan het verdwijnen. En ja natuurlijk heb ik studioflitsers en meer van dat soort zaken maar die staan eigenlijk standaard ingepakt. Ik gebruik ze niet vaak en als ik ze gebruik is het meestal op locatie, dus vandaar; ingepakt. En dus had ik nog een soort van vage hoop dat het zou lukken met het restje daglicht. En om eerlijk te zijn; dat licht was eigenlijk ook niet het probleem. Dat was meer de styling waar ik geen tijd voor nam.

Krokante zalm met aardappelsalade | simoneskitchen.nl

Mijn eerste poging

Ik poste bovenstaande foto vervolgens op mijn facebook pagina, met de tekst erbij van ; zie je wel, bij mij gaat het ook wel eens fout. En vervolgens kreeg ik van een hoop mensen te horen dat het allemaal wel meeviel enzovoort. Nou ja, dat vind ik dus niet… Maar smaken verschillen natuurlijk 😉 De aardappelsalade was met de verkeerde aardappels gemaakt en werd daardoor papperig. (de aardappels zijn te kruimig voor een salade) Ik dacht nog even dat het leuk zou zijn om zalm op de rucola te leggen maar dat was natuurlijk gewoon niet zo slim, want dat zakt meteen in. Dat licht had ik nog wel kunnen fixen door een laaaaaaange sluitertijd maar het feit dat het gewoon niet klopte niet. Nieuwe poging dus.

Zalmsalade met aardappels | simoneskitchen.nl

Andere aardappels, nieuw stuk zalm en de rucola hadden we nog liggen dus het leek me een lekker gerecht voor de lunch. Ik bak niet zo heel vaak zalm op de huid en ik vind hem er dan ook niet zo mooi uitzien. Dus… zucht… ook al niet helemaal naar mijn zin. Maar de rucola lag er lekker bij en de salade was een stuk beter. En aangezien je dat stuk zalm natuurlijk toch niet in een keer in je mond kunt stoppen maakt ik er flakes van en deed ze door de aardappelsalade. Een crispy zalm kun je het niet meer noemen natuurlijk maar lekker was het wel!

20140305-MH2A7031

Dus… missie geslaagd… God zij dank hoef je – als je dit recept gewoon een keer wilt maken – niet te letten op hoe je het op je bord neerlegt en elke variatie smaakte even goed dus doe gewoon wat uitkomt!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Krokante zalm met aardappelsalade

Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 800 gr krieltjes of aardappels in kleine stukjes gesneden
 • 100 gr mayonaise
 • 1 el fijn gesneden kappertjes
 • 1 el fijn gesneden platte peterselie
 • 1 el fijngesneden bieslook
 • 1 el citroensap
 • zeezout
 • zwarte peper
 • 4 x zalmfilet met huid (zonder kan natuurlijk ook)
 • 250 gr rucola

Instructies

 • Doe je aardappels in een pan met koud water en zout en zet op hoog vuur. Breng aan de kook en kook het voor 10-12 minuten of tot ze gaar zijn (exacte tijd ligt aan het formaat van je aardappels). Giet af, spoel na met koud water en laat uitlekken en afkoelen.
 • Terwijl de aardappels koken doe je de mayonaise, kappertjes, peterselie, bieslook, citroensap, zout en peper in een kom en meng dit goed. Doe de dressing over de aardappels en roer dit door.
 • Verwarm een anti aanbak pan op hoog vuur. Bestrijk de zalm met olie en bestrooi met zout en peper. Kook de zalm met de huid naar beneden voor ongeveer 4 minuten, draai om en bak de andere kant nog eens 3-4 minuten afhankelijk van de dikte van de zalm en jouw gewenste gaarheid.
 • Serveer de zalm met de aardappelsalade en de rucola
Auteur: Aangepast van Donna Hay

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 517kcal, Koolhydraten: 28g, Eiwit: 37g, Vet: 29g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 93mg, Natrium: 322mg, Kalium: 1792mg, Vezels: 6g, Suiker: 2g, Vitamine A: 1672IU, Vitamine C: 35mg, Calcium: 178mg, Ijzer: 9mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

 1. Ik herken het helemaal! Maar al met al toch een mooie foto en het eindresultaat telt!

 2. Wat een lekker gerechtje weer Simoon, volgens mij is het geen straf om alle recepten uit het magazine te koken!
  Ik bewaar dit receptje voor de lente. Leuk om van jou ook eens een fotofrail te zien 😉

 3. Lekker nu het wat warmer wordt. Dit komt zeker snel op tafel.

 4. wow, je gaat als een speer met al je posts 🙂
  Fotofail of niet, heb er alweer honger van gekregen denk dat ik dit morgen maar eens op het menu zet.

 5. Fail foto of niet..( vind t best meevallen) .. Ik weet wat er hier straks op t menu staat…

 6. Een fail vind ik echt teveel gezegd, maar de nieuwe foto’s zijn uiteraard nog veel lekkerder. Krijg meteen helemaal zin in deze zalm en dat is natuurlijk altijd een goed teken!

  Heerlijk dat je zo fanatiek aan het bloggen bent. Mijn nieuwe site is net live en heb ook weer helemaal zin om 100% aan de slag te gaan:)

 7. Hey Simone, wat een lekker recept zeg. Ik had alleen geen mayo dus heb dat vervangen door yoghurt en een el mosterd. Dit komt hier vaker op tafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.