Een heerlijke variatie op de standaard margarita is deze champagne margarita met limoen en champagne. Een stuk spannender dan een gewoon glas champagne!

Champagne margarita

Champagne margarita

Ik ben niet perse een heel groot drankorgel. Dat heeft vele redenen maar de belangrijkste is misschien wel dat ik over het algemeen niet zo’n fan ben van hele sterke drank. Een lekker cocktail op zijn tijd kan ik echter wel waarderen en deze champagne margarita is bovendien een veel lekkerder manier om champagne te drinken. Een prima vervanging dus van het standaard glaasje champagne als de klok 12 uur slaat dit jaar.

Een gewone margarita vind ik al erg lekker en drankjes zoals caiparinha bijvoorbeeld kan ik zeker wel waarderen. Aqua limoentje ook trouwens (de alcoholvrije versie met veel meer suiker zeg maar) Wat deze drankjes allemaal gemeen hebben is het gebruik van limoen. Ik hou er enorm van.

Champagne margarita

Limoen

De limoen breekt altijd goed door de alcohol heen waardoor het geheel een stuk frisser wordt en beter te ‘verteren’. Althans dat vind ik. En de smaak is gewoon heerlijk. Hier wordt de tequila gecombineerd met vers limoensap. En natuurlijk met champagne. Of prosecco. Dat is misschien nog wel lekkerder. Ik ben geen grote fan van champagne maar prosecco kan ik een stuk beter waarderen.

Het zoutrandje aan het glas is natuurlijk optioneel maar staat wel altijd extra feestelijk en hoort naar mijn mening wel echt bij een margarita. Je kunt het zout overigens ook vervangen door een randje suiker als je dat liever hebt. Of maak een gouden randje met eetbare goudkleurige glitter. Hoe dat op je lippen blijft plakken durf ik niet te garanderen, maar he, het is maar een keer per jaar oud- en nieuw natuurlijk.. 🙂

Een beetje glitter kan dan pas. In plaats van vuurwerk zullen we maar zeggen. Op naar een goed 2022!

Champagne margarita

Champagne margarita

Nog geen review
GangDrank
KeukenKerst

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 5 minuten
totaal 5 minuten

1 persoon

Materiaal

  • mooi cocktailglas

Ingrediënten

  • 50 ml vers limoensap
  • 25 ml tequila
  • 25 ml triple sec
  • 150 ml champagne of prosecco
  • 1 limoen in partjes
  • ijsklontjes naar wens
  • 1 el fijn zout

  • Bereid eerst je glas voor door een partje limoen even langs de rand van het glas te halen.
  • Strooi het zout op een plat bord en doop de rand van het glas in het zout zodat je een zout randje aan je glas hebt. Zet apart.
  • Meng de tequila met de triple sec en het limoensap en shake goed.
  • Giet dit in het glas. Voeg ijsklontjes en partje limoen toe. Vul het glas aan met de champagne (of prosecco) en serveer meteen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.