Caipirinha is een heerlijk zomers drankje, wat pittig is maar tegelijkertijd ook lekker fris.

Caipirinha cocktail | simoneskitchen.nl

Caipirinha zelf maken

Mijn allereerste caipirinha dronk ik ergens in een Braziliaans tentje in Amsterdam… Ik was met een collega van Nike, waar ik toen nog werkte en we hadden nog met iemand anders afgesproken in de stad. Ik had wel eens een keer van een caipirinha gehoord, maar nog nooit gedronken.

Bovendien was ik – en ben ik – niet zo van de sterke dranken, dus ik had zo mijn twijfel of ik dit nou wel zo’n succes zou vinden maar Hanna drong aan dat ik het echt moest proberen. En ik liet me overhalen.


En ik vond het heerlijk! Maar hoe verraderlijk is zo’n ogenschijnlijk ‘licht’ drankje! Want door de limoen en het ijs proef je niet meteen de alcohol, maar ik kan je verzekeren dat ik bij het tweede drankje toch een beetje licht in het hoofd begon te worden. Hahaha…

Cairpirinha cocktail | simoneskitchen.nl
Caipirinha wordt oorspronkelijk gemaakt met cachaça, maar kun je dat niet vinden dan is wodka een prima vervanger zoals wij hier hebben gedaan.
Eigenlijk een zomers drankje maar ik heb nog een vage hoop dat we nog een restje nazomer krijgen. En zo niet dan is het vast ook lekker bij de open haard… Alhoewel… Dat klinkt raar…
Misschien gewoon maar wachten op de volgende zomer dan…

Ben je op zoek naar andere lekkere cocktails:

Caipirinha cocktail | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Caipirinha – Braziliaanse cocktail met een kick!

Caipirinha is heerlijk maar een verraderlijk drankje, dus als je niet zo goed tegen alcohol kunt misschien eens beginnen met eentje.. 😉

Ingrediënten

  • 2 limoenen goed schoongemaakt
  • 3 el suiker
  • 60 cl wodka
  • crushed ijs dit gaat goed in de blender als je die hebt
  • Extra erbij nodig een stamper om alles samen te brengen.

Instructies

  • Pak een kom en snij de eerste schoongemaakte limoen in kleine stukjes. Pers de andere limoen uit boven de kom.
  • Voeg hier de suiker en de wodka aan toe en stamp nu met de stamper (je kunt bijvoorbeeld het gedeelte van je vijzel gebruiken of anders werkt een deegroller of ander stampgeval ook goed) tot alle suiker is opgelost.
  • Neem een mooi glas en vul die tot de rand met het gecrushte ijs.
  • Schenk je caipirinha erop en serveer direct.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!