Caipirinha maken
Caipirinha is een heerlijk zomers drankje, wat pittig is maar tegelijkertijd ook lekker fris. Het zelf thuis maken is helemaal niet ingewikkeld en je hebt direct het zomerse gevoel!
Caipirinha zelf maken
Mijn allereerste caipirinha dronk ik ergens in een Braziliaans tentje in Amsterdam… Ik was met een collega van Nike, waar ik toen nog werkte en we hadden nog met iemand anders afgesproken in de stad. Ik had wel eens een keer van een caipirinha gehoord, maar nog nooit gedronken.
Bovendien was ik – en ben ik – niet zo van de sterke dranken, dus ik had zo mijn twijfel of ik dit nou wel zo’n succes zou vinden maar Hanna drong aan dat ik het echt moest proberen. En ik liet me overhalen.
En ik vond het heerlijk! Maar hoe verraderlijk is zo’n ogenschijnlijk ‘licht’ drankje! Want door de limoen en het ijs proef je niet meteen de alcohol, maar ik kan je verzekeren dat ik bij het tweede drankje toch een beetje licht in het hoofd begon te worden. Hahaha…
Cachaça
Caipirinha wordt officieel gemaakt met cachaça, maar kun je dat niet vinden dan is wodka een prima vervanger zoals wij hier hebben gedaan.
Het is het ultieme zomerse drankje en super eenvoudig om te maken. Heerlijk voor bij een zomerse barbecue, op het strand of – dat kan zeker ook – voor een feestelijke gelegenheid.
Hoe maak je het?
Het maken van de caipirinha is super eenvoudig. Zorg wel dat je limoenen (liefst biologisch) goed schoon zijn geboend. Het enige wat je nodig hebt is een stamper of iets wat als zodanig kan fungeren. Je doet 1 limoen in stukjes in een bak, je voegt limoensap van de andere limoen erbij, de wodka en wat suiker en dit stamp je even door elkaar. Zorg dat de limoen lekker veel smaak en sap afgeeft. Dit is de basis van je caipirinha.
Nu vul je een glas met crushed ijs en hier schenk je je limoenmengsel overheen door een zeefje.
Ben je op zoek naar andere lekkere cocktails:
- Advocaat cocktail
- Champagne margarita
- Braziliaanse limonade (zonder alcohol)
Caipirinha – Braziliaanse cocktail met een kick!
Ingrediënten
- 2 limoenen goed schoongemaakt
- 3 el suiker
- 60 cl wodka
- crushed ijs dit gaat goed in de blender als je die hebt
- Extra erbij nodig een stamper om alles samen te brengen.
Instructies
- Pak een kom en snij de eerste schoongemaakte limoen in kleine stukjes. Pers de andere limoen uit boven de kom.
- Voeg hier de suiker en de wodka aan toe en stamp nu met de stamper (je kunt bijvoorbeeld het gedeelte van je vijzel gebruiken of anders werkt een deegroller of ander stampgeval ook goed) tot alle suiker is opgelost.
- Neem een mooi glas en vul die tot de rand met het gecrushte ijs.
- Schenk je caipirinha erop en serveer direct.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Oh lekkere cocktail, mijn favoriet is met mango! Maar met citroen is ook heerlijk:)
Heerlijke cocktail!
Drink het altijd op vakantie 🙂
Alleen the day after is niet altijd leuk haha
liefs,
http://www.linlicious-style.nl
Haha.. Linda… Nee, dat is dan een kwestie van niet teveel van drinken maar het is verraderlijk spul!
Ohh zo gevaarlijk inderdaad. Maar heerlijk. Vorig jaar voor het eerst gedronken bij Es. Jij zat naast me. En haar vader bleef rijkelijk bijschenken. Gelukkig hoefde ik niet te rijden. Haha
Hahahaha… Ja ik weet het nog… Lekker maar inderdaad gevaarlijk spul!
Ooooh. Niet nu, beetje te vroeg…..
Maar morgen zal er weer caipirinha galore zijn!
O jee…. Ik maak me nu al zorgen! ;))