Simone's Kitchen

Het ultieme recept om caipirinha zelf te maken

Caipirinha cocktail | simoneskitchen.nl

Caiparinha zelf maken

Mijn allereerste caiparinha dronk ik ergens in een Braziliaans tentje in Amsterdam… Ik was met een collega van Nike, waar ik toen nog werkte en we hadden nog met iemand anders afgesproken in de stad. Ik had wel eens een keer van een caiparinha gehoord, maar nog nooit gedronken.

Bovendien was ik – en ben ik – niet zo van de sterke dranken, dus ik had zo mijn twijfel of ik dit nou wel zo’n succes zou vinden maar Hanna drong aan dat ik het echt moest proberen. En ik liet me overhalen.


En ik vond het heerlijk! Maar hoe verraderlijk is zo’n ogenschijnlijk ‘licht’ drankje! Want door de limoen en het ijs proef je niet meteen de alcohol, maar ik kan je verzekeren dat ik bij het tweede drankje toch een beetje licht in het hoofd begon te worden. Hahaha…

Cairpirinha cocktail | simoneskitchen.nl
Caiparinha wordt oorspronkelijk gemaakt met cachaça, maar kun je dat niet vinden dan is wodka een prima vervanger zoals wij hier hebben gedaan.
Eigenlijk een zomers drankje maar ik heb nog een vage hoop dat we nog een restje nazomer krijgen. En zo niet dan is het vast ook lekker bij de open haard… Alhoewel… Dat klinkt raar…
Misschien gewoon maar wachten op de volgende zomer dan…

Caipirinha cocktail | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Caipirinha – Braziliaanse cocktail met een kick!

Caipirinha is heerlijk maar een verraderlijk drankje, dus als je niet zo goed tegen alcohol kunt misschien eens beginnen met eentje.. 😉

Ingrediënten

  • 2 limoenen goed schoongemaakt
  • 3 el suiker
  • 60 cl wodka
  • crushed ijs dit gaat goed in de blender als je die hebt
  • Extra erbij nodig een stamper om alles samen te brengen.

Instructies

  • Pak een kom en snij de eerste schoongemaakte limoen in kleine stukjes. Pers de andere limoen uit boven de kom.
  • Voeg hier de suiker en de wodka aan toe en stamp nu met de stamper (je kunt bijvoorbeeld het gedeelte van je vijzel gebruiken of anders werkt een deegroller of ander stampgeval ook goed) tot alle suiker is opgelost.
  • Neem een mooi glas en vul die tot de rand met het gecrushte ijs.
  • Schenk je caipirinha erop en serveer direct.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

7 comments

  1. Avatar

    Ooooh. Niet nu, beetje te vroeg…..
    Maar morgen zal er weer caipirinha galore zijn!

  2. Avatar

    Ohh zo gevaarlijk inderdaad. Maar heerlijk. Vorig jaar voor het eerst gedronken bij Es. Jij zat naast me. En haar vader bleef rijkelijk bijschenken. Gelukkig hoefde ik niet te rijden. Haha

  3. Avatar

    Heerlijke cocktail!
    Drink het altijd op vakantie 🙂
    Alleen the day after is niet altijd leuk haha

    liefs,
    http://www.linlicious-style.nl

  4. Avatar

    Oh lekkere cocktail, mijn favoriet is met mango! Maar met citroen is ook heerlijk:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!