Pina colada maken

Tropische verrassing – pina colada

If you like pina colada… and getting caught in the rain.. Altijd als ik aan pina colada denk dan komt het liedje van Barry Manilow ineens weer in mijn hoofd. Misschien ben je van een andere generatie en ken je Barry niet. Dat kan natuurlijk.

Maar dan wil ik je toch kennis laten maken met deze virgin versie van de pina colada. Ik geef toe; met rum kan natuurlijk ook heel goed. Haha..

Met of zonder rum

In de tijd toen ik nog regelmatig in de kroeg kwam, was Barry Manilow al populair en werd het nummer vaak gedraaid. En ja, de drankjes die we in die tijd nuttigden aan de bar waren pina colada, Blue Curaçao en Baileys. En zoete witte wijn met ijs. Yuck… Als ik er nu aan terug denk…

Hoe maak je pina colada

Pina colada maken is natuurlijk helemaal niet ingewikkeld. Mijn versie is zonder alcohol, maar zoals gezegd; voeg alcohol toe als je dat lekkerder vindt. Ik moet wel zeggen dat ik op warme dagen liever zonder drink. Die alcohol hakt er anders zo ontzettend in. Zeker rum. Ik ben meer van een wijntje.

Wil je nou een tropisch drankje met nog meer ‘oomph’? Probeer dan eens deze caiparinha… Dan weet je zeker dat je op zijn kop weg gaat. Haha..

In de oorspronkelijke versie van deze tropische cocktail is geen banaan verstopt, maar ik maakte er een extra tropische variant van. Wil je een meer authentiek recept? Laat dan de banaan weg en voeg de rum toe. Dan zit je goed.

Zonder de rum is dit overigens ook een heerlijke smoothie. Dus wil je dit als ontbijt? Dan kan dat dus gewoon!

Pina colada

Pina colada

4 van 2 stemmen
GangDrank
Keukenpaleo

Deze virgin variant op de pina colada is heerlijk en lekker zomers. Drink je wel alcohol dan is een scheutje rum ook erg lekker hierin.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml kokosmelk
  • 200 gr verse ananas
  • 1 el limoensap
  • 1 grote banaan
  • crushed ijs optioneel. Is lekker maar niet noodzakelijk

  • Doe de kokosmelk, de verse ananas, limoensap en banaan in een blender en draai tot je een glad mengsel hebt.
  • Serveer meteen met ijsblokjes of crushed ijs of neem mee. Neem je het mee in een fles, schud dan even goed om voor gebruik.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 175kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 2g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 12g | Natrium: 9mg | Kalium: 298mg | Vezels: 1g | Suiker: 9g | Vitamine A: 48IU | Vitamine C: 28mg | Calcium: 18mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.