Na het maken van die overheerlijke rabarbervlaai hadden we natuurlijk het nodige rabarbersap over. Dus was deze rabarber cocktail met limoncello zo geboren.

Rabarber cocktail met limoncello

Rabarber cocktail

Om de rabarber cocktail te maken heb je uiteraard rabarbersap nodig. Dit kun je het makkelijkste zelf maken. Ik had rabarbersap over na het maken van deze overheerlijke rabarbervlaai die dinsdag online is gekomen. Heb je dat niet dan kun je het maken van rabarber of je kunt het kant- en klaar kopen.

Daar moet je even naar zoeken maar online zijn er diverse mogelijkheden. Wil je het zelf maken dan neem je 500 gr rabarber en dat snij je in stukken. Bereid de rabarber zoals je normaal zou doen met suiker en wacht tot het geheel uit elkaar is gevallen.

Zeef nu de rabarber en bewaar het vocht. Dat is je rabarbersap. De rest kun je gebruiken als rabarber compote en lekker door je yoghurt doen of verwerken in andere recepten.

Het rabarbersap kun je in de koeling bewaren, dan is je rabarber cocktail zometeen ook al een stuk koeler.

Rabarber cocktail

Met limoncello

Ik ben geen fan van hele heftige drankjes en ik vond de mix met de limoncello erg lekker. Je kunt er natuurlijk meer of minder in doen al naar gelang je eigen voorkeur.

Rabarber cocktail
Print recept Pin recept
No ratings yet

Rabarbercocktail

Lekker fris en lekker zomers!
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 glazen

Benodigdheden

  • 4 glazen

Ingrediënten

  • 400 ml rabarbersap
  • 100 ml limoncello
  • Sap van ½ citroen
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe het rabarbersap in een maatbeker en meng dit met de limoncello. Voeg citroensap naar wens toe.
  • Vul de glazen met ijsblokjes en schenk hierover je rabarber-limoncello mix.
Gang: Drank
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: limoncello, rabarber

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 101kcal, Koolhydraten: 12g, Eiwit: 0.5g, Vet: 0.1g, Verzadigd vet: 0.03g, Meervoudigd onverzadigd vet: 0.1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.02g, Natrium: 2mg, Kalium: 149mg, Vezels: 1g, Suiker: 10g, Vitamine A: 53IU, Vitamine C: 4mg, Calcium: 44mg, Ijzer: 0.1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!