Zo op de valreep van 2021 nog een lekker recept om zelf een aperol spritz te maken. Ik gebruik hier prosecco om de aperol spritz te maken maar je kunt ook prima champagne gebruiken!

aperol spritz

Aperol spritz recept

De allereerste keer dat ik dit vrolijke oranje drankje nuttigde was in Italie. Ik vergeet het nooit. We zaten op het mooiste plein van Siena, het was een zwoele warme avond en de Aperol Spritz paste wonderwel in het plaatje. Sinds die tijd ben ik fan van dit drankje wat je voorheen vooral tegenkwam tijdens een wintersport of als je op vakantie was in andere landen. Althans, dat kan aan mij liggen, maar in Nederland kom of kwam ik het in ieder geval minder vaak tegen.

Maar als je straks het glas wilt heffen op een mooi 2022 dan kun je – in plaats van dat eeuwige goedkope glas champagne – ook prima een heerlijk glas Aperol Spritz nemen. In dit geval maakte ik het met prosecco maar niemand die je tegenhoudt als je het met champagne wilt drinken dit jaar.

Aperol spritz

Makkelijk

Ik heb je recent al het recept gegeven voor een champagne margarita en ook nog zo’n heerlijke advocaat cocktail maar ik vond dat deze zeker niet mocht ontbreken in het rijtje feestelijke drankjes. En bewaar het recept dan ook meteen even voor later in het jaar als we weer heerlijk kunnen genieten van warme zomers in de tuin. Hoop ik dan toch tenminste.

Voor het maken van de aperol spritz heb je trouwens geen cocktailshaker nodig. Je schenkt eenvoudig alles in een mooi glas. Ik hou voor dit drankje graag een rond glas aan. Dat hoort er naar mijn mening een beetje bij, maar hoeft natuurlijk niet. Whatever jij leuk vindt. Het takje rozemarijn is optioneel maar ziet er gewoon zo gezellig uit. Je kunt ook een schijfje sinaasappel aan het glas hangen of het gewoon met een rietje serveren.

aperol spritz
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 2 stemmen

Aperol Spritz

Een beetje zomer in huis met deze aperol spritz!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 ml prosecco
  • 120 ml aperol
  • 1 sinaasappel
  • bruisend water
  • ijsblokjes
  • 2 takjes rozemarijn

Instructies

  • Neem twee mooie cocktailglazen en vul die met ijsblokjes. Doe hier een paar partjes sinaasappel in en schenk de aperol erbij.
  • Voeg vervolgens de prosecco en eventueel nog bruisend water eraan toe en serveer de aperol spritz met een takje rozemarijn erin.
Gang: Drank
Keuken: Kerst
Trefwoord: aperol, prosecco

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Aperol spritz

Bewaren op Pinterest?

aperol spritz

Delen is fijn!