Pastasalade met koolrabi en tomaat | simoneskitchen.nl

Koolrabi

Ik had nog een koolrabi in de koelkast liggen die dringend gebruikt moest worden en ik moet eerlijk bekennen dat ik een koolrabi nog nooit anders heb gebruikt dan rauw. Dus wilde ik een salade maken. Een snelle blik op de voorraadkast en de koelkast vertelde me dat ik nog een zak had liggen met linzenpasta waar ik wel heel benieuwd naar was en nog tomaatjes, geitenkaas en basilicum had liggen. Dus die salade zat zo in elkaar. Bovendien zocht ik eigenlijk ook een excuus om mijn mooie nieuwe servies te gebruiken. 😊

Pastasalade met koolrabi | simoneskitchen.nl

Het servies is uit de nieuwe lijn van Sergio Herman (van Serax) en heeft de mooie titel Surface. Geen enkel stuk servies is precies hetzelfde maar dat is nu juist waar ik van hou. Eten komt er prachtig op uit, maar het vervelende is dat ik nu eigenlijk de tafel wil schilderen zodat ie beter past bij het servies! Hahaha… (Nee hoor, ik wilde de tafel evengoed al schilderen!)

Affijn, dat ik een zwak heb voor servies is inmiddels denk ik al duidelijk. Een mens kan nooit genoeg servies hebben!

Terug naar de salade: die is dus glutenvrij en als je de kaas weglaat ook vegan.

Pastasalade met tomaatjes | simoneskitchen.nl

Bovendien kun je de salade makkelijk aanpassen door er bijvoorbeeld feta in te doen in plaats van geitenkaas of kip of blokjes spek. Ook allemaal lekker.

Wil je meer over koolrabi lezen, check dan even dit artikel van Tom dat hij recentelijk schreef over deze – toch wel enigszins ondergewaardeerde – groente. Ik heb ook nog niet bijzonder veel recepten met dit knolletje op de site staan aangezien ik het recent zelf pas ontdekt hebt. Maar daar komt ongetwijfeld verandering in. Zoals gezegd gebruikte ik voor de pasta een linzenpasta, die glutenvrij is en – de naam zegt het al – gemaakt is van rode linzen. Ik was benieuwd hoe dat zou bevallen en ik vond het eigenlijk verrassend lekker. De pasta is wat steviger dan normale pasta. Persoonlijk zou ik een volgende keer wel de voorkeur aan gewone pasta geven maar als je glutenvrij moet eten is dit best een goed alternatief. Het is van het merk Fit ‘n free, verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Pastasalade met koolrabi en tomaatjes

Dit recept is niet strict vegan maar kan dat wel makkelijk worden door de kaas weg te laten

Ingredients:

  • 100 gram rode linzenpasta of gewone pasta
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 1 koolrabi
  • flinke hand basilicum, gesneden
  • 50 gr geitenkaas
  • geraspte kaas (optioneel)
  • peper
  • zout
Dressing:
  • Vegan mayonaise (recept hiervan volgt maar is ook te koop van Bio bandits)
  • 1 el tomaatazijn
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 flinke tl gedroogde italiaanse kruiden
  • peper
  • zout

Directions:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  2. Schil de koolrabi en snij vervolgens in dunne reepjes. Raspen kan ook
  3. Was de tomaatjes en snij in twee of in vier
  4. Doe alles bij elkaar in een grote kom en hussel even door. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Voeg de basilicum toe
  6. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en breng op smaak met zout en peper.
  7. Meng de dressing door de salade en schep in kommen of op borden. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi desgewenst met nog wat extra geraspte kaas

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met fonQ

Wil jij meer weten over foodfotografie?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je gratis mijn 10 tips om direct mee te beginnen! Bovendien houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of ander interessant nieuws.

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit