Simone's Kitchen

Pastasalade met geitenkaas en koolrabi

Pastasalade met geitenkaas en koolrabi

Pastasalade met geitenkaas en koolrabi

Deze lekkere vegetarische pastasalade met koolrabi, geitenkaas en tomaatjes is snel in elkaar gezet. Lekker om mee te nemen voor lunch op kantoor of gewoon als snelle lunchmaaltijd als je thuis bent.

Ik hou enorm van pastasalades maar ik maak al snel de standaard pastasalade. Voor mij is dat een versie pastasalade met kip en pesto of een pastasalade met halloumi. Beiden vind ik lekker, snel en makkelijk dus dat ik vaak wat er hier op tafel komt te staan.

Koolrabi

Dit keer werd het echter een pastasalade met geitenkaas en koolrabi om de eenvoudige reden dat ik nog koolrabi in de koeling had liggen. Ik had tevens nog een doosje met geitenkaas en wat tomaatjes. En een pastasalade was geboren.

Koolrabi is typisch een van die groentes die niet vaak worden gegeten. En dat is onterecht want het is een heerlijke en makkelijke groente. Het zijn die gekke witte of paarse knolletjes. Meestal met blad er nog aan.

Pastasalade met koolrabi | simoneskitchen.nl

Beetje appelig

De smaak vind ik persoonlijk altijd een beetje wat op appel lijken. Je kunt het zo rauw eten. In deze salade is het handig om het of grof te raspen of in dunne reepjes te snijden. Ik combineer het dan met een lekkere pittige geitenkaas en zoete tomaatjes.

Heb je geen koolrabi dan kun je de pastasalade met geitenkaas ook maken met bijvoorbeeld wat courgette. Die kun je ook zowel koud als warm eten. Courgette rasp ik dan vaak en eet het gewoon rauw. Ook lekker fris.

Alternatief kun je ook wortel gebruiken of maak er een versie van met veel tomaatjes en geitenkaas.

Lege bordjes pastasalade

Veelzijdige pastasalade met geitenkaas

De salade is dus lekker veelzijdig en makkelijk aan te passen aan wat jij nog in de koeling hebt liggen. Serveren doe ik dan met basilicum. Dat is natuurlijk geen must maar wel erg lekker met deze salade. Extra parmezaanse kaas is ook altijd een goed idee.

Pastasalade met koolrabi en tomaat | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Pastasalade met koolrabi en tomaatjes

Een lekkere vega pastasalade met koolrabi, geitenkaas en tomaatjes
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram rode linzenpasta of gewone pasta
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 1 koolrabi
  • flinke hand basilicum gesneden
  • 50 gr geitenkaas
  • geraspte kaas optioneel
  • peper
  • zout

Dressing:

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Schil de koolrabi en snij vervolgens in dunne reepjes. Raspen kan ook
  • Was de tomaatjes en snij in twee of in vier
  • Doe alles bij elkaar in een grote kom en hussel even door. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de basilicum toe
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de dressing door de salade en schep in kommen of op borden. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi desgewenst met nog wat extra geraspte kaas
Gang: Lunch
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: koolrabi, pasta

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 391kcal, Koolhydraten: 48g, Eiwit: 14g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 5g, Meervoudigd onverzadigd vet: 7g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g, Transvet: 1g, Cholesterol: 17mg, Natrium: 207mg, Kalium: 596mg, Vezels: 6g, Suiker: 6g, Vitamine A: 682IU, Vitamine C: 78mg, Calcium: 95mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met fonQ

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.