Basilicummayonaise | simoneskitchen.nl

 

Die geur van basilicum…. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Elke keer als ik een basilicumplantje koop, of een bosje basilicum kan ik het niet nalaten om mijn neus erin te stoppen en eens diep te snuiven. Ik denk maar zo dat het een van de lekkerste kruidengeuren is die er bestaan. Ok, kaneel is ook wel een absolute favoriet maar toch wel iets minder zomers. Tijd dus om eens een basilicum mayonaise te maken.

Basilicum mayonaise | simoneskitchen.nl

Mijn supersnelle mayonaise recept is van zichzelf eigenlijk al redelijk perfect (haha) maar het kan natuurlijk altijd beter. Het fijne is dat het zo neutraal is dat je er met gemak van alles mee kunt doen. Maak bijvoorbeeld eens een citroenmayonaise, of voeg wat fijn gesneden chipotle toe, paprikapoeder of ga zo nog maar door. Verse kruiden zoals basilicum zijn ideaal omdat ze zacht zijn en zich daardoor goed mengen met de mayonaise. Gebruik geen harde kruiden zoals rozemarijn of tijm. Gedroogd kan wel maar vers is geen goed idee.

Basilicum mayonaise | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Basilicum mayonaise

Ik heb in deze basilicum mayonaise een flinke hand basilicum gedaan. je kunt zelf bepalen hoeveel basilicum je erin wilt doen. Uiteraard geld dat hoe meer je erin doet, des te sterker wordt de smaak. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Basilicum mayonaise is lekker bij gebakken aardappeltjes, als basis voor een dressing, als saus bij een gehaktballetje enzovoort
Totale tijd: 10 min

Ingrediënten

  • 1 heel ei
  • 1 eetlepel mosterd ik gebruik altijd grove mosterd
  • 1 eetlepel azijn ik ben gek op knoflookazijn
  • ongeveer 250-350 ml zonnebloem- of milde olijfolie
  • peper
  • zout
  • flinke hand basilicumblaadjes

Instructies

  • Maak eerst je basis mayonaise door het ei te breken boven het bakje van een staafmixer. Doe hier een eetlepel mosterd bij en een eetlepel azijn. Meng het even door elkaar.
  • Doe een klein beetje olie erbij en zet de staafmixer even aan. Herhaal dit totdat je ziet dat het mengsel begint te emulgeren. Zodra dat gebeurt kun je meer olie tegelijk toevoegen. Ga hiermee door tot de mayonaise de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Blijft ie te dun dan geldt dat je meer olie moet toevoegen. Blijft ie te dun, dan een beetje azijn of citroen toevoegen.
  • Doe de basilicum erdoor en draai het nog een keer goed door tot alles gemengd is. Het hoeft niet helemaal glad maar de blaadjes moeten wel klein zijn vermalen. Proef en voeg peper en zout toe naar smaak.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!