Simone's Kitchen

Verse vijgen salade met geitenkaas en frambozen

Frambozen, geitenkaas en vijgensalade | simoneskitchen.nl

Kun jij je de eerste keer nog herinneren dat je een vijg proefde? Ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest. De schil zag er niet uit alsof die te eten was dus lepelde ik de kleurige inhoud van de vijg naar binnen, aangezien de rest van mijn tafelgenoten ook niet echt leek te weten wat je nou met vijgen moet. En het grappige is dat er nog steeds veel mensen aan me vragen of je de schil van een vijg kunt eten. Het antwoord is dus ja, die kun je eten. Niks mis mee, haal alleen dat harde steeltje er even af en de rest is allemaal eetbaar!

Verse vijgen salade met geitenkaas en frambozen dressing | simoneskitchen.nl

Ik heb ook wel een beetje een haat liefde verhouding met vijgen. Ik vind gedroogde vijgen echt verschrikkelijk, maar verse vijgen vind ik wel heerlijk. Goede verse vijgen dan wel. En ze zijn zo prachtig! Als je het nou hebt over een fotogeniek stukje fruit dan is dat toch – zonder twijfel – een vijg. Niet dat ik deze salade heb gemaakt omdat ie zo fotogeniek was (of misschien ook wel maar dat kan ik me niet meer herinneren haha) maar het is hoe dan ook een superlekkere salade. Is het nou niet het vijgen seizoen of kun je er niet aankomen dan zijn verse perziken zeker een goede vervanging of je kunt natuurlijk ook alleen de frambozen gebruiken.

Frambozen dressing | simoneskitchen.nl

Frambozen dressing

En de ster van de salade is deze frambozen dressing. Min of meer toevallig ontstaan maar echt superlekker! Probeer het maar eens…. je krijgt er geen spijt van!

Frambozen, geitenkaas en vijgensalade
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Verse vijgen salade met geitenkaas en frambozen dressing

Totale tijd: 15 min

Ingrediënten

  • 1 krop sla aantal blaadjes gewassen
  • 2-3 verse vijgen
  • 50 gr frambozen
  • 25 gr pistachenootjes gehakt en kort geroosterd
  • oude geitenkaas zoveel als je zelf lekker vind
  • Dressing
  • 50 gr frambozen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte azijn ik heb hier een iets zoete azijn gebruikt
  • snufje zout

Instructies

  • Doe de frambozen in een blender of gebruik een staafmixer. Pureer de frambozen en voeg er de andere ingredienten voor de dressing bij. Proef en pas aan naar smaak. Je kunt eventueel de dressing zeven als je de zaadjes kwijt wilt, maar ik heb er geen last van gehad dus laat ze er in.
  • Snij de vijgen in kleine stukjes en verwijder de steeltjes. Was je sla en leg er een aantal blaadjes van op een bord. Doe er vervolgens de vijgen, frambozen en pistachenootjes overheen en wat van de geschaafde geitenkaas.
  • Druppel de dressing eroverheen en eet meteen op.

Verse vijgen salade met geitenkaas en frambozen dressing | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. This is such a pretty salad. I’m seriously loving the photos!!

  2. Ik kan niet wachten totdat het weer vijgenseizoen is (bijna!)

  3. Pingback: …. – Delectable Salads

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.