Soepstengels van bladerdeeg

Kaasstengels van bladerdeeg | simoneskitchen.nl

Dit is nou typisch een van die gerechten die ik al een tijd op de planning had staan maar die dan eigenlijk zo simpel zijn dat je er maar niet toe komt om het ook echt te maken. Want laten we eerlijk zijn; een recept heb je hier amper voor nodig maar het is wel echt heel erg lekker! Wij maken deze soepstengels op tweede kerstdag voor bij de knolselderij soep met paddenstoelen. Zoveel beter als een doosje met soepstengels kopen. Die zijn tenslotte altijd óf te hard of volledig smakeloos…

Soepstengels van bladerdeeg | simoneskitchen.nl

Je kunt de soepstengels of kaasstengels (noem ze zoals je leuk vind) bestrooien met kaas, maanzaad, sesam of vlechten met stukjes bacon of ontbijtspek. Allemaal lekker! In dit geval draaiden we (Esmee en ik maakten deze samen) twee dunne strengen om elkaar heen. Ziet er niet uit hoor voor je ze bakt maar in de oven komt het allemaal mooi omhoog en ziet het er ineens hartstikke fancy uit. Maken dus!

Soepstengels

Ingredienten:

  • pak bladerdeeg (koelvak)
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • geraspte kaas
  • ei, geklopt

Bereiding:

  1. verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Rol het pak bladerdeeg uit en snij er dunne lange repen van. Vlecht elke keer twee repen in elkaar. Hoe je het doet komt niet zo nauw. Het ziet er straks toch wel mooi uit. Bestrijk met ei en bestrooi met het beleg van je keuze. Schuif op een bakplaat (met bakpapier belegd) in de oven en laat ongeveer een minuutje of 15 bakken tot de stengels mooi goudbruin zijn geworden.

 

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

12 comments

  1. Vandaag samen met m’n zoontje gemaakt! Echte aanrader!! En de zijn heerlijk geworden. Bedankt voor het recept 

  2. Pingback: Week 24/12/2016 – 30/12/2016 – In a Manner of Speaking

  3. Hoeveel kaasstengels maak ik van een pak bladerdeeg?

  4. Ik ga je bladerdeegstengels met kaas en kruiden maken om te serveren bij paprika tomaten soep. Maar ik maak ook ouderwetse “omasoep”. Dit is soep van soepvlees, runderbouillon, vermicellie en vooral veel selderij. Dus maak ik graag hierbij bieslook/selderijsoepstengels.
    Enig idee, hoe dit gaat lukken?

    • Simone van den Berg

      He Hettie, mm eens denken: waar je voor uit moet kijken is dat de verse kruiden niet verbranden in de oven. Je kunt natuurlijk gedroogd bieslook gebruiken maar als je vers wilt doen dan zou ik even een test exemplaar maken om te kijken hoe de kruiden eruit komen. Een fijngehakt mengsel maken van bieslook en selderij, dat over het deeg doen voor je gaat draaien (even goed erin drukken voor je gaat draaien). Als je daarna de kaas erover strooit beschermd dat ook een beetje de kruiden. Maar ik zou het eerst even testen met een plakje bladerdeeg. Dan weet je zeker hoe het uitpakt. Verbrand het dan wat meer in het deeg draaien of erdoorheen kneden. Kan ook nog… Hoop dat het lukt! Succes

  5. Heb vandaag een proefje gedaan. Verse selderij en bieslook gedroogd in de magnetron. Vervolgens, de kruiden tussen twee plakjes bladerdeeg gelegd, met Amerikaans zout en peper, en daarna gebakken. Heerlijk! Wel 20 minuten gebakken in hete lucht oven, en gemerkt dat ze na 2 uurtjes alweer zachter worden. Voor gebruik in de oven opwarmen, lijkt dus een must.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.