Kaasstengels van bladerdeeg | simoneskitchen.nl

Homemade soepstengels

Dit is nou typisch een van die gerechten die ik al een tijd op de planning had staan maar die dan eigenlijk zo simpel zijn dat je er maar niet toe komt om het ook echt te maken.

Want laten we eerlijk zijn; een recept heb je hier amper voor nodig maar het is wel echt heel erg lekker! Wij maken deze soepstengels op tweede kerstdag voor bij de knolselderij soep met paddenstoelen. Zoveel beter als een doosje met soepstengels kopen. Die zijn tenslotte altijd óf te hard of volledig smakeloos…

Soepstengels van bladerdeeg | simoneskitchen.nl

Bestrooien naar smaak

Je kunt de soepstengels of kaasstengels (noem ze zoals je leuk vind) bestrooien met kaas, maanzaad, sesam of vlechten met stukjes bacon of ontbijtspek. Allemaal lekker! In dit geval draaiden we (Esmee en ik maakten deze samen) twee dunne strengen om elkaar heen. Ziet er niet uit hoor voor je ze bakt maar in de oven komt het allemaal mooi omhoog en ziet het er ineens hartstikke fancy uit. Maken dus!

Je hebt niet veel nodig om deze heerlijke soepstengels te maken. Om precies te zijn 2 ingrediënten plus je toppings naar keuze. Je gebruikt hiervoor een pak bladerdeeg aan 1 stuk (van Tanny Fanny of vergelijkbaar merk) en je snijdt dit in lange dunne repen. Twist deze om of maak een vlechtje met twee van de repen. Dit bestrijk je even met wat eigeel.

Vervolgens bestrooi je het met geraspte kaas, sesam of maanzaad en je schuift het in de voorverwarmde oven.

Heerlijk om op die manier je eigen soepstengels te maken! Ideaal om bijvoorbeeld met kerst te serveren bij een lekkere soep zoals deze knolselderijsoep.

Kaasstengels van bladerdeeg | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3.23 van 9 stemmen

Soepstengels

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min

Ingrediënten

  • pak bladerdeeg koelvak
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • geraspte kaas
  • ei geklopt

Instructies

  • verwarm de oven voor op 180 C.
  • Rol het pak bladerdeeg uit en snij er dunne lange repen van. Vlecht elke keer twee repen in elkaar. Hoe je het doet komt niet zo nauw. Het ziet er straks toch wel mooi uit. Bestrijk met ei en bestrooi met het beleg van je keuze. Schuif op een bakplaat (met bakpapier belegd) in de oven en laat ongeveer een minuutje of 15 bakken tot de stengels mooi goudbruin zijn geworden.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!