Bladerdeeg nutella bites

Snelle bladerdeeg nutella hapjes

Dit zijn echt geweldig lekkere hapjes en nog mooier, je hebt er bijna niks voor nodig. Met slechts twee ingrediënten plus wat eidooier om te bestrijken heb je een lekker makkelijk snackje wat gegarandeerd door iedereen wordt gewaardeerd.

Maken van de nutella bites

Het maken van deze nutella hapjes is echt kinderlijk eenvoudig. Ik heb ze hier in twee verschillende vormpjes gevouwen, maar dat maakt voor de smaak niet zoveel uit.

Ik vind persoonlijk de vierkante leuker om te zien. Zoals je al kunt raden als je naar de foto kijkt, is het wel zaak om ze goed vast te plakken. Je ziet hier ook al wat nutella eruit piepen. Dat maakt op zich niet uit, tenzij je ze te vol doet. Dan knappen ze open tijdens het bakken.

Deze zoete snackjes gaan goed samen met bijvoorbeeld de snelle worstenbroodjes. Leuk om beiden te serveren op een buffettafel.

Voor het vouwen van de vierkante nutella hapjes neem je een klein vierkantje. Hier leg je een halve theelepel Nutella in het midden. Vervolgens vouw je de punten naar elkaar toe en die druk je stevig aan. Handig om dit met een klein beetje water vast te plakken. Een natte vinger is eigenlijk al voldoende. Het heeft niet veel nodig.

Bestrijk de nutella bites met wat eidooier zodat ze ook nog mooi bruin worden en schuif ze in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin en gaar.

Koud of warm

Je kunt de nutella bites ook prima koud of warm serveren, wat het handig maakt om ze van tevoren klaar te maken. Ik zou ze echter niet al een dag van tevoren maken, dan worden ze echt minder krokant. Wil je het nog decadenter maken? Serveer de bites dan met slagroom. Ach het is maar een keer per jaar feest toch?

Bladerdeeg nutella bites

Bladerdeeg nutella hapjes

5 van 2 stemmen

Deze nutella bites zijn op twee manieren te vouwen. De rechthoekige manier blijft iets beter in elkaar zitten maar de vierkant zien er leuker uit. Zorg dan wel dat je ze goed vastdrukt.
Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 pot nutella
  • 1 eidooier

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Snij de bladerdeegplakken in de helft voor de rechthoekige bites of in vieren voor de vierkante.
  • Voor de rechthoekige doe je 1 theelepel nutella in het midden. Vouw de twee helften naar elkaar toe en maak ze vast door met een vork de randen in te drukken.
  • Voor de vierkante doe je een ½ theelepel in het midden. Pak de twee tegenover elkaar liggende punten en vouw die naar elkaar toe. Knijp in het midden samen. Doe hetzelfde voor de andere twee punten en knijp alle hoekjes goed dicht. Eventueel met iets water zodat het beter kleeft.
  • Bestrijk de hapjes met wat eidooier en zet op een bakplaat met bakpapier in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin.
  • De bites zijn warm of koud lekker. Ook erg lekker met wat slagroom!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.