Geitenkaas – uienchutney hapjes
Ik ben gek op geitenkaas dus toen ik werd gevraagd door Bettine geitenkaas om wat van hun producten uit te proberen zei ik daar natuurlijk geen nee tegen… Je kunt geitenkaas op zoveel verschillende manier gebruiken dat ik moeite had om te kiezen wat ik nou wilde gaan maken met al dat lekkers in mijn pakket. Ik koos uiteindelijk voor twee recepten en dit is de eerste en de makkelijkste… En misschien ook wel de lekkerste.. 😉 Het is heel eenvoudig om te maken. In dit geval heb ik een kant en klare ‘Red onion marmelade’ gebruikt die ik op de Neighbourfood market had gekocht van Kate’s Slow Jam
De combinatie van die twee is een zogeheten ‘match made in heaven’. Voor de geitenkaas kun je natuurlijk de grote stukjes geitenkaas gebruiken maar ik nam de geitenkaas met bacon rondjes en nou ja ik kan eigenlijk alleen maar zeggen; zelf proberen. Achteraf gezien had ik de rondjes wel iets kleiner kunnen maken want dit is het makkelijkste eten als je het zo hop in een keer naar binnen kunt schuiven. Nu waren ze net een tikkie te groot. Omdat manlief natuurlijk geen geitenkaas lust heb ik ze ook gemaakt met de uienjam en daarop stukjes leftover geroosterde kip… Ook niet onverdienstelijk!
Geitenkaas-uienchutney hapjes
Ingrediënten
- paar plakjes bladerdeeg ontdooid
- rode uienchutney
- Bettine geitenkaas met spek
- verse tijm
- rucola
- 1 ei geklopt
Instructies
- Neem een uitsteker van ongeveer 7 cm doorsneden en snij rondjes uit het bladerdeeg. Maak vervolgens met een rondje van 5 cm een indruk in het deeg en prik met een vork in het midden wat gaatjes. Beleg de binnenkant van het rondje met de uienjam.
- Snij een rondje van de geitenkaas door midden en doe een helft op de uienjam. Bestrooi met wat verse tijmblaadjes en bestrijk de buitenkant van je bladerdeeg met het geklopte ei.
- Bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de kaas goudbruin is en het deeg gerezen en gaar
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Disclaimer: Ik ontving een pakket met geitenkaas van Bettine om uit te proberen
Lijkt me een heerlijke combinatie om te eten. Op de foto ziet het er in ieder geval super uit!
Nou niet alleen op de foto hoor. In het echt waren ze ook errug lekker!
Oooh wat ziet dit er heerlijk uit!
Dank je wel Diane. Dat was het ook absoluut!
Deze foto’s maken zoooo hongerig! Geitenkaas is echt te lekker. Zoiets maakte ik met kerst maar dan met balsamico stroop erbij 🙂
O dat is ook een erg goed idee met balsamicostroop… Heb ik volgens mij ook nog ergens staan… 😉
Wat een mooie foto en wat lijkt me dit HEERLIJK!
Dank je wel Dina!
Ziet er uit alsof je er niet vanaf kunt blijven! En lekker makkelijk te maken, ga ik zeker eens proberen!
ja echt een ideaal hapje voor als je even snel wat in elkaar wilt draaien en echt heel erg lekker… Mijn rode uien chutney is meteen wel op dus dringend nieuwe nodig!