Het lekkerste hapje voor de feestdagen zijn deze bladerdeeg hapjes gevuld met brie en cranberrycompote. Makkelijk en snel klaar!

Bladerdeeg hapjes met brie en cranberries

Bladerdeeg hapjes met brie en cranberries

Deze bladerdeeg hapjes zijn super eenvoudig om te maken en ook makkelijk om ze om te bouwen tot een vega hapje. Wij gebruikten roomboter bladerdeeg hiervoor en een gewoon muffinblik. Die zijn wat groter dan de mini muffins en dat werkte uiteindelijk ook prima. Om de stukjes bladerdeeg vullend te maken hebben we die hier wel ietsje uitgerold. Daardoor worden ze wat dunner en groter en passen dan in een gewoon muffinblik.

De bladerdeeg bakjes vul je vervolgens met romige brie en dit vul je aan met cranberry compote. Je kunt hiervoor ook eventueel aardbeienjam of een andere jam gebruiken. Doe eerst wat brie in de bakjes, dan een theelepel van de compote en daarop weer wat brie.

Met of zonder spekjes

We bakten de helft van de bakjes met spek en de andere helft zonder. Makkelijk want zo heb je voor ieder wat wils. Je kunt natuurlijk ook alle bladerdeeg hapjes zonder het spek maken. Dat is absoluut een goede optie. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de walnoten. Je kunt ze toevoegen of weglaten. Of vervangen voor wat anders. Het is wel lekker en walnoten en brie gaan natuurlijk heel goed samen.

Bladerdeeg hapjes met brie en cranberries

Serveer warm

Het is het lekkerste als je de bladerdeeg hapjes warm serveert. Koud zijn ze overigens ook best lekker, maar warm het allerlekkerst. Je kunt ze wel al van tevoren klaar maken en dan afbakken in de oven vlak voor serveren. Op die manier heb je er niet perse heel veel werk aan.

Ze doen het goed om te serveren met oud- en nieuw of gewoon voor elke feestelijke gelegenheid.

Bladerdeeg hapjes met brie en walnoten
Bladerdeeg hapjes met brie en cranberries
Print recept Pin recept
No ratings yet

Bladerdeeg hapjes met brie en cranberries

Je kunt deze hapjes ook maken met krokant uitgebakken spekjes erover. Zonder is het vega, met uiteraard niet.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 150 gr brie in blokjes
  • 100 gr cranberry compote
  • walnoten voor erover
  • 50 gr spekjes uitgebakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren zodat je 16 mini plakjes hebt. Dat is geschikt voor de mini muffin vorm. Vet deze goed in.
  • Leg de plakjes bladerdeeg in de gaatje en vul ze met de blokjes brie en een theelepel van de cranberry compote. Verdeel de spekjes erover (optioneel)
  • Zet in de oven en bak ze voor ongeveer 15-20 minuten of tot mooi goudbruin en de kaas gesmolten is. Serveer ze warm met de gehakte walnoten erover.
Gang: bijgerect, Snack
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: bladerdeeg, brie, cranberries

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 171kcal, Koolhydraten: 11g, Eiwit: 8g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 7g, Meervoudigd onverzadigd vet: 0.4g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Cholesterol: 38mg, Natrium: 240mg, Kalium: 65mg, Vezels: 0.3g, Suiker: 8g, Vitamine A: 233IU, Vitamine C: 0.3mg, Calcium: 70mg, Ijzer: 0.3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten

Delen is fijn!