Deze heerlijke romige rabarbertaartjes zijn heel eenvoudig om te maken en je gebruikt er kant- en klaar bladerdeeg voor. Slechts een paar ingrediënten nodig en heel lekker!

Romige rabarber taartjes | simoneskitchen.nl

Romige rabarbertaartjes

Ja hoor, het is weer die tijd van het jaar. Rabarbertijd! En deze overheerlijke romige rabarbertaartjes zijn echt de moeite waard om eens te maken. Niet alleen omdat ze super eenvoudig zijn om te maken, maar ook vooral omdat ze ook nog eens superlekker zijn.

Ik maakte ze ooit in de studio. Ik weet al niet eens meer precies waarom ik er was, maar ik moest wachten want iemand was een of ander klusje aan het klaren. Dus tijd voor mij om dan maar wat lekkers te maken. En als het rabarber seizoen is dan moet ik altijd veel dingen maken met rabarber.

Romige rabarber taartjes | simoneskitchen.nl

Weinig ingredienten

Het fijne van deze romige rabarbertaartjes is dat er maar een handvol ingredienten in zitten. En gegarandeerd ook dingen die je standaard in huis hebt.

  • rietsuiker
  • bladerdeeg
  • creme fraiche
  • poedersuiker
  • rabarber

Dat zijn eigenlijk de hoofdbestanddelen van dit lekkere toetje. Of gebruik het als gebakje bij de koffie. Ik maakte ze ook voor mijn ouders en ik geloof dat ze ze op elk moment van de dag hebben gegeten. Zo lekker zijn ze.

Romige rabarber taartjes | simoneskitchen.nl

Hoe maak je de romige rabarbertaartjes?

Ik gebruik hier de vierkante plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Dus je begint uiteraard met het ontdooien daarvan. Dan snij je voorzichtig een randje in het bladerdeeg. Je snijdt het niet door maar je maakt als het ware een inkeping van ongeveer 1 cm rondom het plakje. Dat randje laat je ook onbelegd en daardoor krijg je als het ware een bakje.

De randen smeer je in met het losgeklopte ei zodat ze ook nog mooi bruin worden. Je klopt nu de creme fraiche los met een beetje rietsuiker. Je kunt er ook nog wat limoenrasp aan toevoegen dan is het nog lekkerder fris. Besmeer de binnenkant van je bladerdeeg plakje met wat van de creme fraiche.

Dan is het de beurt aan de rabarber. Die snij je schuin in dunne plakjes en die leg je mooi in het midden van je plakje bladerdeeg. Hoe je de plakjes neerlegt is aan jou. Wees creatief met het patroon.

Romige creme fraiche

Afbakken in de oven

Vervolgens bak je de romige rabarbertaartjes af in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is geworden.

Ik maak altijd extra van de creme fraiche want het is heerlijk om daar nog wat extra van bij te serveren. Ik bestrooi na het bakken de rabarber nog met wat poedersuiker, geef er een flinke klodder van de creme fraiche bij en smullen maar.

Romige rabarber taartjes | simoneskitchen.nl

Kun je de rabarbertaartjes bewaren?

Nee dat gaat helaas niet. Bewaar je ze te lang dan gaat het vocht uit de rabarber lopen en wordt het bladerdeeg slap en niet meer krokant. Uit de oven halen en meteen eten dus.

Kan dit ook met ander fruit?

Ja dat kan zeker. Ik heb deze taartjes ook gemaakt met appel en peer. Ook lekker met stoofpeer als die in het seizoen is.

Romige rabarber taartjes

Romige rabarber taartjes

5 van 1 stem
GangKoek en gebak
KeukenHollandse keuken

Deze heerlijke romige rabarbertaartjes maak je snel met kant- en klaar bladerdeeg
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

4 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei geklopt
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el creme fraiche
  • 2 stengels rabarber dun gesneden en schuin gesneden
  • 2 el poedersuiker

  • Verwarm de oven voor op 200˚ C. Ontdooi het bladerdeeg en leg op een bakplaat. Prik gaatjes met een vork in het midden en bestrijk de buitenkant met wat van het ei.
  • Maak met een mesje voorzichtig een rand aan de buitenkant van ongeveer een centimeter breed maar snij het niet helemaal door.
  • Klop je creme fraiche met de rietsuiker samen en smeer een dun laagje op de bodem van de taartjes.
  • Leg je rabarber plakjes netjes binnen de lijntjes van je rand neer. Wees creatief met het patroon wat je ervan maakt!Bak de taartjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot het bladerdeeg is omhoog gekomen en goudbruin is geworden.
  • Laat het een paar minuten rusten en eet het dan warm met wat van de crème fraîche of met een bolletje roomijs!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 61kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 2g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 45mg | Natrium: 19mg | Kalium: 21mg | Vezels: 0.03g | Suiker: 7g | Vitamine A: 115IU | Vitamine C: 0.1mg | Calcium: 9mg | Ijzer: 0.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.