Eenvoudige romige rabarbertaartjes van bladerdeeg
Deze heerlijke romige rabarbertaartjes zijn heel eenvoudig om te maken en je gebruikt er kant- en klaar bladerdeeg voor. Slechts een paar ingrediënten nodig en heel lekker!
Romige rabarbertaartjes
Ja hoor, het is weer die tijd van het jaar. Rabarbertijd! En deze overheerlijke romige rabarbertaartjes zijn echt de moeite waard om eens te maken. Niet alleen omdat ze super eenvoudig zijn om te maken, maar ook vooral omdat ze ook nog eens superlekker zijn.
Ik maakte ze ooit in de studio. Ik weet al niet eens meer precies waarom ik er was, maar ik moest wachten want iemand was een of ander klusje aan het klaren. Dus tijd voor mij om dan maar wat lekkers te maken. En als het rabarber seizoen is dan moet ik altijd veel dingen maken met rabarber.
Weinig ingredienten
Het fijne van deze romige rabarbertaartjes is dat er maar een handvol ingredienten in zitten. En gegarandeerd ook dingen die je standaard in huis hebt.
- rietsuiker
- bladerdeeg
- creme fraiche
- poedersuiker
- rabarber
Dat zijn eigenlijk de hoofdbestanddelen van dit lekkere toetje. Of gebruik het als gebakje bij de koffie. Ik maakte ze ook voor mijn ouders en ik geloof dat ze ze op elk moment van de dag hebben gegeten. Zo lekker zijn ze.
Hoe maak je de romige rabarbertaartjes?
Ik gebruik hier de vierkante plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Dus je begint uiteraard met het ontdooien daarvan. Dan snij je voorzichtig een randje in het bladerdeeg. Je snijdt het niet door maar je maakt als het ware een inkeping van ongeveer 1 cm rondom het plakje. Dat randje laat je ook onbelegd en daardoor krijg je als het ware een bakje.
De randen smeer je in met het losgeklopte ei zodat ze ook nog mooi bruin worden. Je klopt nu de creme fraiche los met een beetje rietsuiker. Je kunt er ook nog wat limoenrasp aan toevoegen dan is het nog lekkerder fris. Besmeer de binnenkant van je bladerdeeg plakje met wat van de creme fraiche.
Dan is het de beurt aan de rabarber. Die snij je schuin in dunne plakjes en die leg je mooi in het midden van je plakje bladerdeeg. Hoe je de plakjes neerlegt is aan jou. Wees creatief met het patroon.
Afbakken in de oven
Vervolgens bak je de romige rabarbertaartjes af in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is geworden.
Ik maak altijd extra van de creme fraiche want het is heerlijk om daar nog wat extra van bij te serveren. Ik bestrooi na het bakken de rabarber nog met wat poedersuiker, geef er een flinke klodder van de creme fraiche bij en smullen maar.
Kun je de rabarbertaartjes bewaren?
Nee dat gaat helaas niet. Bewaar je ze te lang dan gaat het vocht uit de rabarber lopen en wordt het bladerdeeg slap en niet meer krokant. Uit de oven halen en meteen eten dus.
Kan dit ook met ander fruit?
Ja dat kan zeker. Ik heb deze taartjes ook gemaakt met appel en peer. Ook lekker met stoofpeer als die in het seizoen is.
Romige rabarber taartjes
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei geklopt
- 1 el rietsuiker
- 1 el creme fraiche
- 2 stengels rabarber dun gesneden en schuin gesneden
- 2 el poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚ C. Ontdooi het bladerdeeg en leg op een bakplaat. Prik gaatjes met een vork in het midden en bestrijk de buitenkant met wat van het ei.
- Maak met een mesje voorzichtig een rand aan de buitenkant van ongeveer een centimeter breed maar snij het niet helemaal door.
- Klop je creme fraiche met de rietsuiker samen en smeer een dun laagje op de bodem van de taartjes.
- Leg je rabarber plakjes netjes binnen de lijntjes van je rand neer. Wees creatief met het patroon wat je ervan maakt!Bak de taartjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot het bladerdeeg is omhoog gekomen en goudbruin is geworden.
- Laat het een paar minuten rusten en eet het dan warm met wat van de crème fraîche of met een bolletje roomijs!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Romige rabarbertaartjes - Hap en Tap
Leuk verhaal en lekker recept! Alles met rabarber is eindelijk lekker. Ga het zeker eens maken maken maar ik wacht nog even totdat de rabarber iets minder jong is.
Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Zo’n andere tijd. Kan me daar nu vrij weinig bij voorstellen. Wel enorm frustrerend dat je dan van iets wordt beschuldigd en dat je ouders je ook nog eens niet geloven, pfff!
Deze rabarbertaartjes lijken me geen draken haha, maar wel een leuke associatie! Vooral het zurige van de rabarber, lijkt misschien op mevrouw S?
Leuk om dit zo eens te lezen.
Ja jeetje voor jou is dit natuurlijk soort van in de prehistorie… Hahaha… We schelen een paar jaartjes.. Ahum… Maar ach. En ja frustrerend was het inderdaad. En het is het zurige!! Daar had ik aan moeten denken… 🙂
Gelukkig hadden wij geen zusterflat. En ik had gewoon heerlijk mijn eigen kamer. Maar ik kan ook slecht tegen onrecht. Als,je het hebt gedaan, ok, maar onterecht beschuldigd worden is zo onredelijk.
Ik had ook een eigenlijk kamer(tje) hoor. Het was geen gezamenlijke kamer… En Ik vond de zusterflat geweldig. Had het ook niet willen missen dus in die zin was ik er echt wel blij mee. Niet met de regels en mevr S maar verder…. En inderdaad onterecht beschuldigd worden is zoooo niet leuk!
Wat een grappig verhaal! Maar om die taartjes, die er zo heerlijk uit zien nou te vergelijken met Mevrouw S., dan doe je de taartjes toch wel tekort! 🙂
Ja daar heb je natuurlijk wel een beetje gelijk in. Haha… Nou ja… Ik vond het wel grappig klinken.