Gebakken camembert met broodstengels

gebakken camembert met broodstengels | simoneskitchen.nl

Lekkere romige gebakken camembert met zout krokante stengels

Tjonge, ik zit hier gewoon een beetje te kwijlen achter mijn beeldscherm…. Want ik kan me nog heel levendig herinneren hoe lekker dit was! Die geweldige broodstengels en dan lekker dippen in die zachte kaas…. Echt veel beter wordt het niet hoor!

Je kunt dit natuurlijk op tafel zetten als snackje, of als voorgerecht en het doet het ook nog eens net zo goed met oud- en nieuw. Ik zou bijna zeggen, eigenlijk het hele jaar wel.

Broodstengels | simoneskitchen.nl

De broodstengels zijn ook gewoon lekker om zo te eten. Zonder de kaas of als je dat wilt met een ander dipje. Of ook lekker bij de soep. Nou ja, je hoort het al. Multifunctioneel zijn ze!

Gebakken camembert met broodstengels | simoneskitchen.nl

Gebakken camembert met broodstengels

Dit recept maakt behoorlijk veel broodstengels. Een stuk of 15-20, afhankelijk van hoe groot je ze maakt natuurlijk.

Ingredients:

  • 1 ronde camembert in houten doosje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn

Voor de broodstengels:

  • 500 gr bloem
  • 300 gr water
  • 7 gr gist
  • 8 gr zout
  • ei
  • peper
  • 100 gr ontbijtspek (de lange stukken, niet de ronde)

Directions:

  1. Begin met het voorbereiden van het deeg. Doe de ingredienten bij elkaar en kneed tot een soepel deeg. Laat bij kamertemperatuur een half uurtje rijzen. Sla het deeg dan terug. Beetje duwen en plat drukken. Niet meer kneden. Verdeel het vervolgens in porties en rol uit tot stengels.
  2. Draai het ontbijtspek eromheen, bestrooi met peper en leg op een bakplaat met bakpapier.
  3. Laat 10 minuutjes rijzen nog. Verwarm ondertussen de oven voor op 220˚C.
  4. Bak de broodstengels ongeveer een minuut of 20 of tot goudbruin.
  5. Zet de oven terug op 200˚C. Haal het papier van de camembert af en doe terug in het houten bakje. Zet op een bakplaat en snij kruislings in het midden in. Plet de tenen knoflook even en doe die in het midden met de rozemarijn. Zet voor een minuut of 20 in de oven of tot gesmolten.
  6. Serveer de camembert met de broodstengels

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur (IO) Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Wat ziet gesmolten kaas er toch altijd sowieso vreselijk verleidelijk uit he..

    Heel fijne dagen Simone!

  2. Geen leven zonder kaas natuurlijk. Dit is ook weer een heerlijke combi. Voor jou en Tom ook hele Prettige ?dagen en alvast een mooi, smakelijk culinair 2017.

  3. Ik wens je een hele smakelijke kerst en een gezond nieuwjaar met nog meer herstel en vol goede voornemens 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *