Deelde ik vorige week al een overzicht van 10 gezonde snacks, deze spruitjes met ontbijtspek passen er ook heel goed bij!

Spruitjes in spek

Spruitjes met ontbijtspek

Spruitjes is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je het hebt over snacks, maar waarom niet zou ik zeggen? Als je van spruitjes houdt dan vind je dit misschien ook wel een briljant snackje. Het is makkelijk om te maken en een stuk minder ongezond dan een oliebol. (al is er natuurlijk niks mis met een goede oliebol in deze tijd van het jaar!

Om de spruitjes met ontbijtspek te maken kun je ze eerst koken, maar ik geef altijd de voorkeur aan het roosteren van spruitjes. Gewoon zoveel lekkerder! Ik kies voor kleine spruitjes, die hele grote zijn een beetje een mondvol en wat minder geschikt om als snackje te serveren. Ik rooster ze tot ze net gaar zijn, haal ze uit de oven en omwikkel ze dan met een half plakje ontbijtspek.

Het is het makkelijkste om het ontbijtspek te nemen die uit lange repen bestaat. Niet de ronde variant. Dan snij je ze in de lengte doormidden en eventueel ook nog in de breedte doormidden. Afhankelijk van het formaat van je spruitjes en het formaat van het ontbijtspek.

Prik er een sateprikker in om het spek vast te binden (en om ze straks makkelijk te serveren) en bak ze nog even in een koekenpan tot goudbruin. Dit gaat het makkelijkste als je daar wat boter of olie voor gebruikt.

Serveer warm!

Spruitjes in spek

Spruitjes ingepakt met ontbijtspek

5 van 1 stem
GangSnack
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 25 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr spruitjes schoongemaakt
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Baconplakjes in de lengte doormidden gesneden
  • Prikkertjes

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en doe de spruitjes op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en een beetje peper en zout.
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 15-20 minuten of tot een vork er makkelijk ingaat.
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  • Wikkel nu om elk spruitjes en plakje spek en steek dit vast met een prikker.
  • Bak ze in een koekenpan rondom bruin en serveer eventueel met een dipsausje erbij.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.