Kruidenricotta met zalm

Kruidenricotta met gerookte zalm

Het is weer bijna kerst en dat betekent natuurlijk standaard dat we los gaan met de leuke kerstrecepten. Dit keer heb ik een hele eenvoudige voor je. Namelijk een kruidenricotta die je naar keus kunt mengen met gerookte zalm of met uitgebakken spek. Beide versies zijn erg lekker dus kijk gewoon wat het best past bij jou en je gasten.

Makkelijk voor bij een kerstbuffet

De kruidenricotta is makkelijk te maken voor een kerstbuffet bijvoorbeeld. Het is snel klaar en je kunt de ricotta al van tevoren maken. In het geval van de kruidenricotta met gerookte zalm kun je het complete pakketje al helemaal klaarmaken. Kies je voor de variant met uitgebakken spek en hummus dan is het het beste om het meteen te eten.

Uitgebakken spek wordt op gegeven moment wat slap en niet meer krokant en dat is jammer. Die dus meteen serveren. De zalm kun je gerust een paar uur in de koeling afgedekt wegzetten.

De kruidenricotta is erg lekker in combinatie met de parmezaanse crackers waar je dezelfde kruidenricotta weer voor kunt gebruiken in een hele andere smaakcombinatie.

Met de kruiden die je verwerkt in de ricotta kun je variëren. Je kunt er diverse kruiden in doen zoals bij de spekvariant of slechts 1 zoals bij de variant met gerookte zalm.

Eet smakelijk!

Kruidenricotta met krokant spek | simoneskitchen.nl
Kruidenricotta met zalm
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Kruidenricotta met gerookte zalm

Een andere variant op onderstaande ricotta is de kruidenricotta met gerookte zalm.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 1 bakje ricotta
  • Rasp van 1 limoen
  • Klein bosje kervel fijngesneden
  • Peper en zout
  • 100 gr gerookte zalm

Instructies

  • Meng de ricotta met de limoenrasp, kervel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ricotta over vier kleine glaasjes en top dit met de in stukjes gesneden gerookte zalm.
  • Bewaar tot serveren in de koeling.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!