Mango ijs met gecondenseerde melk
Mango ijs met gecondenseerde melk
Dit lekkere mango ijs is niet ingewikkeld om te maken. En het fijne is; je hebt er bovendien geen ijsmachine voor nodig.
Ik heb ook geen ijsmachine dus het was meer noodzaak dan wat anders. Ik wilde wel eens echt lekker roomijs maken. Ik heb ooit zo’n goedkoop dingetje gehad wat je eerst in de vriezer moet zetten en waar je dan ijs mee kunt maken.
Dat werkt wel, maar bij mijn apparaatje werkte het letterlijk één keer. Daarna ging het nooit meer helemaal goed. Beetje jammer natuurlijk. Ik heb overwogen om een ijsmachine of een ijskom van KitchenAid aan te schaffen, maar dat is wel hetzelfde principe.
To ice or not to ice
Nu heb ik al vaker ijs gemaakt zonder machine. Je kunt natuurlijk heel makkelijk “waterijsjes” maken en dat is heerlijk. Neem nu deze watermeloen ijsjes of deze aardbei framboos ijsjes. Daar maak je me blij mee.
Niet op een stokje
Wil je je ijsje liever niet op een stokje eten dan kun je behalve dit snelle ijs ook makkelijk ijs maken uit de blender door bevroren fruit te pureren met iets van vocht, zoals dit snelle chocoladeijsje.
Echter, geen van allen komt in de buurt van het traditionele roomijsje. Het ijs waar je normaal gesproken wel een machine voor nodig hebt. Nu heb ik serieus nog nooit echt ijs gemaakt. Het soort ijs bedoel ik dan wat je ziet als je naar masterchef Australië kijkt. Staat nog op mijn todo lijstje.
Maar dit mango ijs dus. Je kunt dit binnen no time maken en het enige waar je rekening mee moet houden is dat je om het half uur even door roert. Doe je dat niet dan blijf je zitten met een enorme klont waar geen beginnen meer mee is.
Hou je niet van mango, dan kun je dezelfde truc ook uitstekende doen met frambozenijs, blauwe bessenijs, nou ja eigenlijk elke soort fruit kun je er wel in verwerken.
Mits het zich goed glad laat draaien want anders blijf je zitten met stukjes. Ook niet per definitie heel erg maar mooi glad is toch meer ’the real thing’.
mango ijs met gecondenseerde melk
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 250 ml gecondenseerde melk
- 2 gepureerde mango’s
- sap van 1/2 citroen of als je dat lekkerder vind een sinaasappel
Instructies
- Pureer de mango. Klop de slagroom iets dikker maar niet helemaal stijf. Voeg de slagroom en de gecondenseerde melk toe aan de mango en blend het geheel samen.
- Doe in een bakje in de vriezer en roer elk half uur even door of doe in een ijsmachine
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Wat een spannende veranderingen Simone, maar wel ontzettend leuk! Een baan die het niet helemaal is kost uiteindelijk vooral heel veel energie, dus die gok wagen is het vast waard. Veel succes gewenst!
Spannend! Doen wat je graag wilt doen is altijd beter dan blijven hangen uit angst of onzekerheid. Geniet van het plannen smeden en de eerste stappen zetten samen. Succes!
Wat een mooie foto’s weer! Heel veel succes met de plannen. Inderdaad superspannend, maar ook superleuk! En niet geprobeerd is bij voorbaat mislukt. Genoegen nemen met een mindere baan kan altijd nog.
Werken vanuit je passie, dat levert je zoveel op!!!
Heel veel succes, maak je dromen waar.
Dank je wel Truus! Dat gaan we zeker doen.. 😉
Geweldig dat jullie deze stap durven te zetten en wens jullie dan ook erg veel succes.
Dank je wel Ellen!
Wat leuk en spannend! Alvast heel veel succes!
Dank je wel Eva! Spannende tijden!
Oh, we spannend! En leuk!
Ik ben heel benieuwd en inderdaad, zo der risico wordt je leven ook maar saai 😉
Heel veel succes!
Precies… 😉 Maakt het natuurlijk niet minder eng af en toe maar we gaan er gewoon voor!
Ik ben zo blij voor jullie! Het gaat vast heel spannend worden, maar ook heel leuk! *maakt rondedansje voor Simone en Tom*
Dank je wel schat! 😉
Wow wat spannend! Ik ben benieuwd!
Nou… Anders wij wel! Haha
Spannend! Heel veel succes met alle plannen!
Dank je wel Levine!
Wow, wat spannend! En ontzettend leuk! 🙂
Ik ben erg benieuwd naar alle plannen! Veel succes & plezier!
Ow, het schijnt dit weekend weer boven de 20 graden te worden: ideaal weer voor een ijsje!
O kijk dat is goed om te weten dan! Lekker en bedankt!