Simone's Kitchen

Mango ijs met gecondenseerde melk en een tipje van de sluier

Mango ijs van gecondenseerde melk | simoneskitchen.nl
Waar zal ik mee beginnen.. Met het heerlijke mango ijs dat je hierboven ziet? Kan nog net toch; of moet ik zeggen dat een ijsje altijd lekker is, of het nou regent, giet, hagelt of sneeuwt? Want dat is wel zo, maar toch eet ik zelf meer ijs in de zomer. Hoe dan ook; ik wilde deze jullie toch niet onthouden, want hij is namelijk gemaakt met gecondenseerde melk.

Niet meteen een alledaagse combi denk ik maar het was zó eenvoudig en zó snel klaar dat ik het wel nog wilde delen. Foto’s al gemaakt enzo en wie weet ben je nog op zoek naar een snel ijsrecept. Ik maakte deze zonder ijsmachine, want ik ben niet zo blij met die van mij. Het is zo’n ding dat je in de vriezer moet bewaren en dan zou ie ijs moeten maken maar dat doet ie dus niet. Nu goed, dit ijs werkt ook prima zonder ijs machine. En is binnen no time klaar (als je de vriestijd niet meerekent dan he)

Maar dan; ik had al verteld dat we allerlei plannen hebben en had het lekker vaag gehouden.. Haha… Nou inmiddels kan ik jullie iets meer vertellen. Het is namelijk zo dat Tom al tijden niet lekker in zijn vel zit op zijn werk. Al een paar jaar om precies te zijn en is van de ene mindere baan naar de andere mindere baan gegaan en eigenlijk is het er alleen maar erger op geworden. Hij wil graag iets in de food doen, maar dat is hoe dan ook lastig om tussen te komen als je 44 bent. Zo simpel is het gewoon. En zeker in deze tijd, waar ze keuze genoeg hebben uit jonger en goedkoper personeel. (en zeggen dat je voor minder wilt gaan werken is vaak ook al niet goed)

Dus…. hebben we – na veel wikken en wegen – besloten dat we gaan samenwerken. Nee, Tom gaat niet fotograferen, alhoewel het wel zou helpen, maar hij gaat iets totaal anders doen voor Simone’s Kitchen. Wat dan, hoor ik je zeggen? Hartstikke leuk dat hij schrijft over dudefood enzo maar dat brengt niet echt geld in het laatje. Nee, het plan is dat hij artikelen gaat verkopen uit ‘Simone’s Kitchen’. Wat het precies gaat worden laat ik nog even in het midden, maar het gaat gebeuren via markten in de eerste plaats.

Mango ijs met gecondenseerde melk | simoneskitchen.nl

Sommige producten gaan we zelf maken, andere producten gaan we inkopen. Vorige week heeft hij het tegen zijn baas verteld. Ze zijn overeen gekomen dat hij voorlopig tot eind januari blijft werken; eerst vier dagen in de week en daarna drie dagen in de week. Dus….. Ik vind het aan de ene kant heel erg leuk. Aan de andere kant vind ik het echt dood eng. We hebben altijd op zijn minst éé vast salaris gehad naast mijn onregelmatige inkomen en dat valt dan ineens weg. Dat is eng. Maar aan de andere kant; you only live once… en het is zonde om daar niet het meeste uit te halen. We hebben nog veel meer plannen dus dit is pas het tipje van de sluier.

Hij zal jullie vast zelf ook nog wel het een en ander vertellen maar bij deze vast een beetje info…

Mango ijs van gecondenseerde melk | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

mango ijs met gecondenseerde melk

Ingrediënten

 • 250 ml slagroom
 • 250 ml gecondenseerde melk
 • 2 gepureerde mango's
 • sap van 1/2 citroen of als je dat lekkerder vind een sinaasappel

Instructies

 • Pureer de mango. Klop de slagroom iets dikker maar niet helemaal stijf. Voeg de slagroom en de gecondenseerde melk toe aan de mango en blend het geheel samen.
 • Doe in een bakje in de vriezer en roer elk half uur even door of doe in een ijsmachine

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

19 comments

 1. Avatar

  Wow, wat spannend! En ontzettend leuk! 🙂

  Ik ben erg benieuwd naar alle plannen! Veel succes & plezier!

  Ow, het schijnt dit weekend weer boven de 20 graden te worden: ideaal weer voor een ijsje!

 2. Avatar

  Spannend! Heel veel succes met alle plannen!

 3. Avatar

  Wow wat spannend! Ik ben benieuwd!

 4. Avatar

  Ik ben zo blij voor jullie! Het gaat vast heel spannend worden, maar ook heel leuk! *maakt rondedansje voor Simone en Tom*

 5. Lis

  Oh, we spannend! En leuk!
  Ik ben heel benieuwd en inderdaad, zo der risico wordt je leven ook maar saai 😉

  Heel veel succes!

 6. Avatar

  Wat leuk en spannend! Alvast heel veel succes!

 7. Avatar

  Geweldig dat jullie deze stap durven te zetten en wens jullie dan ook erg veel succes.

 8. Avatar

  Werken vanuit je passie, dat levert je zoveel op!!!
  Heel veel succes, maak je dromen waar.

 9. Avatar

  Wat een mooie foto’s weer! Heel veel succes met de plannen. Inderdaad superspannend, maar ook superleuk! En niet geprobeerd is bij voorbaat mislukt. Genoegen nemen met een mindere baan kan altijd nog.

 10. Avatar

  Spannend! Doen wat je graag wilt doen is altijd beter dan blijven hangen uit angst of onzekerheid. Geniet van het plannen smeden en de eerste stappen zetten samen. Succes!

 11. Avatar

  Wat een spannende veranderingen Simone, maar wel ontzettend leuk! Een baan die het niet helemaal is kost uiteindelijk vooral heel veel energie, dus die gok wagen is het vast waard. Veel succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!