Mango ijs van gecondenseerde melk | simoneskitchen.nl

Mango ijs met gecondenseerde melk

Dit lekkere mango ijs is niet ingewikkeld om te maken. En het fijne is; je hebt er bovendien geen ijsmachine voor nodig.

Ik heb ook geen ijsmachine dus het was meer noodzaak dan wat anders. Ik wilde wel eens echt lekker roomijs maken. Ik heb ooit zo’n goedkoop dingetje gehad wat je eerst in de vriezer moet zetten en waar je dan ijs mee kunt maken.

Dat werkt wel, maar bij mijn apparaatje werkte het letterlijk één keer. Daarna ging het nooit meer helemaal goed. Beetje jammer natuurlijk. Ik heb overwogen om een ijsmachine of een ijskom van KitchenAid aan te schaffen, maar dat is wel hetzelfde principe.

To ice or not to ice

Nu heb ik al vaker ijs gemaakt zonder machine. Je kunt natuurlijk heel makkelijk “waterijsjes” maken en dat is heerlijk. Neem nu deze watermeloen ijsjes of deze aardbei framboos ijsjes. Daar maak je me blij mee.

Mango ijs met gecondenseerde melk | simoneskitchen.nl

Niet op een stokje

Wil je je ijsje liever niet op een stokje eten dan kun je behalve dit snelle ijs ook makkelijk ijs maken uit de blender door bevroren fruit te pureren met iets van vocht, zoals dit snelle chocoladeijsje.

Echter, geen van allen komt in de buurt van het traditionele roomijsje. Het ijs waar je normaal gesproken wel een machine voor nodig hebt. Nu heb ik serieus nog nooit echt ijs gemaakt. Het soort ijs bedoel ik dan wat je ziet als je naar masterchef Australië kijkt. Staat nog op mijn todo lijstje.

Maar dit mango ijs dus. Je kunt dit binnen no time maken en het enige waar je rekening mee moet houden is dat je om het half uur even door roert. Doe je dat niet dan blijf je zitten met een enorme klont waar geen beginnen meer mee is.

Hou je niet van mango, dan kun je dezelfde truc ook uitstekende doen met frambozenijs, blauwe bessenijs, nou ja eigenlijk elke soort fruit kun je er wel in verwerken.

Mits het zich goed glad laat draaien want anders blijf je zitten met stukjes. Ook niet per definitie heel erg maar mooi glad is toch meer ’the real thing’.

Mango ijs van gecondenseerde melk | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

mango ijs met gecondenseerde melk

Lekker ijs waar je geen machine voor nodig hebt! Ideaal dus.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 2 gepureerde mango’s
  • sap van 1/2 citroen of als je dat lekkerder vind een sinaasappel

Instructies

  • Pureer de mango. Klop de slagroom iets dikker maar niet helemaal stijf. Voeg de slagroom en de gecondenseerde melk toe aan de mango en blend het geheel samen.
  • Doe in een bakje in de vriezer en roer elk half uur even door of doe in een ijsmachine
Gang: Ijsje
Keuken: Hollandse
Trefwoord: ijs, zomer

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!