Simone's Kitchen

Paleo pompoen broodpudding

Paleo en broodpudding??

Het klinkt een beetje als een tegenstelling: broodpudding en paleo. Of broodpudding en glutenvrij. Nog zo eentje die je niet aan ziet komen. En eerlijk is eerlijk, misschien moeten we dit geen broodpudding noemen, want dat is het natuurlijk niet echt. Maar het lijkt er wel op en is net zo lekker!

Elke keer als ik voor paleo magazine recepten ga bedenken ga ik vaak uit van dingen die ik lekker vind in een niet-paleo versie (en mijn collectie broodpudding is beroemd. 🙂 ) en bouw dat dan om naar een glutenvrije variant. Doordat ik hier pompoenpuree gebruikte is deze paleo broodpudding al wat zoeter en heb je weinig extra zoetstof nodig. Er gaat maar 25 ml ahornsiroop in en ik durf zelfs te beweren dat het ook zonder die ahornsiroop vast wel lekker is.

Glutenvrije paleo broodpudding | simoneskitchen.nl

Ontbijt of dessert

Het nadeel/voordeel van veel recepten gedurende de dag maken is dat we niet op de traditionele tijden iets eten. Deze broodpudding was bij ons lunch bijvoorbeeld. Simpelweg omdat het op dat moment klaar was én op de foto stond. Dan mag er worden aangevallen… 🙂 Maar het is een betere optie om dit als dessert te eten óf ook lekker als ontbijt als je nog wat over hebt.

Verwenrecept

En nee, omdat dit glutenvrij is of omdat dit paleo is wil het niet zeggen dat het ook een gezonde optie is. Het blijft een dessert en is bedoelt als traktatie. Niet als dagelijkse maaltijd (alhoewel het dan wel weer lekker genoeg is!)

Paleo broodpudding
Totale tijd
45 min
 
Deze “brood” pudding kun je gebruiken als dessert maar werkt ook prima als ontbijt als je nog wat over hebt.
Soort: Dessert
Keuken: paleo
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 eieren
  • 25 ml ahornsiroop
  • 200 gr pompoenpuree
  • 60 gr kokosmeel
  • 30 gr amandelmeel
  • snufje zout
  • ½ tl baking soda
  • 2 tl koekkruiden
  • 150 gr mango in kleine stukjes
  • handje geschaafde amandelen voor erover
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een bakvorm in met kokosolie en zet apart.
  2. Meng de kokosmelk, eieren, ahornsiroop en de pompoen samen en klop goed door tot de klontjes eruit zijn.
  3. In een andere kom meng je de kokosmeel, amandelmeel, zout, baking soda en koekkruiden en mix dit door.
  4. Doe de natte ingredienten bij de droge en meng het even goed. Roer de stukjes mango erdoor.
  5. Doe over in je klaarstaande vorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel of met je hand.
  6. Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin.
  7. Serveer de broodpudding met stukjes mango en wat honing eroverheen.

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos