Pompoen broodpudding 1

Paleo en broodpudding??

Het klinkt een beetje als een tegenstelling: broodpudding en paleo. Of broodpudding en glutenvrij. Nog zo eentje die je niet aan ziet komen. En eerlijk is eerlijk, misschien moeten we dit geen broodpudding noemen, want dat is het natuurlijk niet echt. Maar het lijkt er wel op en is net zo lekker!

Elke keer als ik voor paleo magazine recepten ga bedenken ga ik vaak uit van dingen die ik lekker vind in een niet-paleo versie (en mijn collectie broodpudding is beroemd. 🙂 ) en bouw dat dan om naar een glutenvrije variant. Doordat ik hier pompoenpuree gebruikte is deze paleo broodpudding al wat zoeter en heb je weinig extra zoetstof nodig. Er gaat maar 25 ml ahornsiroop in en ik durf zelfs te beweren dat het ook zonder die ahornsiroop vast wel lekker is.

Glutenvrije paleo broodpudding | simoneskitchen.nl

Ontbijt of dessert

Het nadeel/voordeel van veel recepten gedurende de dag maken is dat we niet op de traditionele tijden iets eten. Deze broodpudding was bij ons lunch bijvoorbeeld. Simpelweg omdat het op dat moment klaar was én op de foto stond. Dan mag er worden aangevallen… 🙂 Maar het is een betere optie om dit als dessert te eten óf ook lekker als ontbijt als je nog wat over hebt.

Verwenrecept

En nee, omdat dit glutenvrij is of omdat dit paleo is wil het niet zeggen dat het ook een gezonde optie is. Het blijft een dessert en is bedoelt als traktatie. Niet als dagelijkse maaltijd (alhoewel het dan wel weer lekker genoeg is!)

Glutenvrije Paleo broodpudding met pompoen | simoneskitchen.nl

Paleo broodpudding

5 van 1 stem
GangDessert
Keukenpaleo

Deze “brood” pudding kun je gebruiken als dessert maar werkt ook prima als ontbijt als je nog wat over hebt.
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 45 minuten

4 personen

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een bakvorm in met kokosolie en zet apart.
  • Meng de kokosmelk, eieren, ahornsiroop en de pompoen samen en klop goed door tot de klontjes eruit zijn.
  • In een andere kom meng je de kokosmeel, amandelmeel, zout, baking soda en koekkruiden en mix dit door.
  • Doe de natte ingredienten bij de droge en meng het even goed. Roer de stukjes mango erdoor.
  • Doe over in je klaarstaande vorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel of met je hand.
  • Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin.
  • Serveer de broodpudding met stukjes mango en wat honing eroverheen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.