Citroencake | simoneskitchen.nl

Ik hou van citroen

Terwijl ik momenteel een whole30 aan het doen ben (lees daar alles over op Everyday Healthy) leek het me een goed moment om deze heerlijke citroencake met jullie te delen. Ik had de vraag gekregen van Ooomega om wat recepten te maken met hun lijnzaaddrink. En aangezien dit mijn favoriet was kon ik jullie die niet onthouden natuurlijk. Vergeet vooral niet om de citroen icing eroverheen te doen, want dat geeft net dat beetje extra citroensmaak aan de cake. Hij is redelijk vochtig maar blijft daardoor ook lekker lang goed. Hoef je hem niet in een dag op te eten, al bestaat dat risico wel, want zo lekker is ie!

Citroencake | simoneskitchen.nl

Print
Citroencake | simoneskitchen.nl

Citroencake met lijnzaaddrink


  • Author:
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 1 uur 15 minuten
  • Total Time: 21 minute
  • Category: Zoet

Ingredients

  • 180 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr suiker
  • 2 el citroenrasp
  • 240 ml Ooomega lijnzaaddrink original
  • 120 ml plantaardige olie
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 1 tl verse citroensap
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl amandel extract

Citroenglazuur

  • 200 gr poedersuiker
  • 1,5 el citroensap

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, suiker, citroenrasp , zout en bakpoeder.
  3. In een aparte kom meng je de lijnzaad drink, olie, eieren, citroensap, vanille en amandelextract
  4. Voeg de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten. Roer tot gecombineerd. Schenk in het klaarstaand cakeblik.
  5. Bak voor 1 uur en 15 minuten of tot een houten prikker  er schoon uitkomt. (check vanaf 1 uur regelmatig even of de cake al bruin wordt. )
  6. Laat afkoelen op een rek voor 15 minuten. Maak de zijkanten los met een mes en laat voorzichtig uit de cakevorm komen. Laat volledig afkoelen op een rek.
  7. Als het brood helemaal is afgekoeld maak je de citroenglazuur. In een kleine kom combineer je poedersuiker, citroensap en amandelextract. Roer tot glad. Voeg suiker toe als het te dun is of een klein beetje citroensap als het te dik is.
  8. Druppel over de cake en serveer in plakken.

Wil jij meer weten over foodfotografie?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je gratis mijn 10 tips om direct mee te beginnen! Bovendien houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of ander interessant nieuws.

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit