Simone's Kitchen

Citroen, citroen… wat zou ik toch zonder je doen: citroencake!

Citroencake | simoneskitchen.nl

Ik hou van citroen

Terwijl ik momenteel een whole30 aan het doen ben (lees daar alles over op Everyday Healthy) leek het me een goed moment om deze heerlijke citroencake met jullie te delen. Ik had de vraag gekregen van Ooomega om wat recepten te maken met hun lijnzaaddrink. En aangezien dit mijn favoriet was kon ik jullie die niet onthouden natuurlijk. Vergeet vooral niet om de citroen icing eroverheen te doen, want dat geeft net dat beetje extra citroensmaak aan de cake. Hij is redelijk vochtig maar blijft daardoor ook lekker lang goed. Hoef je hem niet in een dag op te eten, al bestaat dat risico wel, want zo lekker is ie!

Citroencake | simoneskitchen.nl

Citroencake | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Citroencake met lijnzaaddrink

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 1 uur 15 min
Totale tijd: 1 uur 25 min

Ingrediënten

  • 180 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr suiker
  • 2 el citroenrasp
  • 240 ml Ooomega lijnzaaddrink original
  • 120 ml plantaardige olie
  • 2 grote eieren losgeklopt
  • 1 tl verse citroensap verse
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl amandel extract

Citroenglazuur

  • 200 gr poedersuiker
  • 1,5 el citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175˚C. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  • Meng in een kom de bloem, suiker, citroenrasp , zout en bakpoeder.
  • In een aparte kom meng je de lijnzaad drink, olie, eieren, citroensap, vanille en amandelextract
  • Voeg de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten. Roer tot gecombineerd. Schenk in het klaarstaand cakeblik.
  • Bak voor 1 uur en 15 minuten of tot een houten prikker  er schoon uitkomt. (check vanaf 1 uur regelmatig even of de cake al bruin wordt. )
  • Laat afkoelen op een rek voor 15 minuten. Maak de zijkanten los met een mes en laat voorzichtig uit de cakevorm komen. Laat volledig afkoelen op een rek.
  • Als het brood helemaal is afgekoeld maak je de citroenglazuur. In een kleine kom combineer je poedersuiker, citroensap en amandelextract. Roer tot glad. Voeg suiker toe als het te dun is of een klein beetje citroensap als het te dik is.
  • Druppel over de cake en serveer in plakken.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Klinkt hemels!
    Welke olie gebruik je?
    Het lijkt mij dat kokosolie, zonnebloemolie of olijfolie nogal verschil maakt?

    • Simone van den Berg

      Ja dat is een goede… 🙂 Ik heb zonnebloemolie gebruikt maar denk dat kokosolie ook erg lekker zal zijn. Is misschien nog wel lekkerder als het een subtiel kokossmaakje meekrijgt, maar die heb ik dus nog niet geprobeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!