Simone's Kitchen

Chocolade appel taart

 

Chocolade appel cake | simoneskitchen.nl

Ja hoor, weer een chocolade recept.. 😉 Ik zit wel in mijn choco flow geloof ik… Denk overigens niet dat ik nu de hele budget challenge ben vergeten hoor, maar niet alle recepten die we ’s avonds eten zijn even interessant (neem niet aan dat er iemand zit te wachten op een recept voor zuurkool stamppot) dus die zul je niet allemaal langs zien komen behalve in de wekelijkse overzichten. Daar wordt alles vermeld inclusief de prijzen enzovoort.

Chocolade appel cake | simoneskitchen.nl

Chocolade appel taart

Dit is eigenlijk een soort van toevallige ontdekking. Ik had dit recept van Donna Hay gezien en ik had nog appel liggen en dat bleek een gouden greep te zijn. Sinds die tijd heb ik deze choco taart al meerdere malen gebakken en door de appel blijft de binnenkant altijd lekker sappig en droogt ie niet uit. En ja dit moest een soort van hart vorm voorstellen maar het blijkt dat bakken in een hartvorm niet echt een mooi hart oplevert als je er bakpapier indoet. Nou ja, het gaat om het idee toch?

Chocolade appel cake | simoneskitchen.nl

Chocolade appel taart
Ingredienten
  • 185 gr boter
  • 185 gr pure chocola in stukken gebroken
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 300 gram suiker 1,5 cup suiker
  • 120 gram 1 cup bloem
  • 80 gram 2/3 cup zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 cup amandelbloem
  • 2 appels in stukjes gesneden
Instructies
  1. Smelt de chocola au bain marie samen met de boter op laag vuur. laat ze langzaam samen smelten. Zodra gesmolten haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Roer eieren, vanillezaad en suiker in een grote kom tot een lichte, romige massa. Voeg bloem, amandelbloem, zelfrijzend bakmeel, chocolade-boter mix en de appel erdoor en meng goed samen. Als je wilt kun je appelstukjes nog door de kaneel rollen voor je ze aan het deeg toevoegt.
  3. Beetje afhankelijk van welke vorm je gebruikt om te bakken kun je hem met bakpapier bekleden en het beslag erin doen. Ik heb een groot hart, een kleiner hart en nog een klein cakeblikje gebruikt met deze hoeveelheid beslag. Ik heb ze allemaal met bakpapier bekleed wat het heel makkelijk maakte om ze eruit te halen, maar ik kreeg er wel een beetje funky shapes van. Vul ze ongeveer voor 3/4 hoogte. Het rijst een beetje maar omdat het zwaar deeg is niet heel veel.
  4. Bak in een voorverwarmde oven op ongeveer 180 C voor 35 minuten of tot de bovenkant van de cake stevig aanvoelt. Je kunt checken met een houten sateprikker maar onthou dat je wilt dat de binnenkant wat vochtig blijft
  5. laat de cake afkoelen voor je hem snijd en serveer met slagroom of extra appel

Chocolade appel cake | simoneskitchen.nl

11 comments

  1. Avatar

    Hoi, Simone

    Als jij de bakpapier eerst met water nat maak, dan blijf de hartvorm echt mooi 🙂

    Lekker recept!

  2. Avatar

    Chocola is al-tijd goed! 😉

    Hij ziet er heerlijk uit! Wat grappig met appel… je moet er maar opkomen… ga ik ook eens proberen!

  3. Avatar

    Lijkt me een heerlijke combinatie!
    Die ga ik eens proberen! 🙂

  4. Avatar

    Aangezien ook peren in het seizoen zijn en de combinatie peer en chocola lekker is: deze taart kan ook met peren denk ik? 

  5. Pingback: Citroen maanzaad cupcakes en een love story | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos