Ha, ik denk ik doe eens leuk… Je hoort het tegenwoordig overal; deconstructed dit en deconstructed dat. Hierbij dus mijn deconstructed tonijn salade. De ware reden was natuurlijk dat het voor geen meter lukte om het eindproduct zoals ie mijn mondje inschoof, mooi op de foto te zetten. Die foto staat zometeen helemaal onderin… Voor de vorm. Want ik had er teveel ingedaan. En dat maakt de salade heerlijk, maar ook minder fotogeniek. Inmiddels zijn we alweer anderhalve week bezig met de Whole30 en eigenlijk gaat het heel erg goed. Het eten valt me 100% mee, honger komt er niet aan te pas.

Nou ja, even een korte kanttekening hier. Omdat je natuurlijk heel anders eet heb je de eerste week wel een soort van afkick verschijnselen van de suiker en de granen. Dus dan had ik flink gegeten en had ik vijf minuten (echt!) daarna alweer trek… Gelukkig was ik gewaarschuwd en stond er ergens een opmerking dat als je denkt dat je honger hebt vraag jezelf dan af of je een lekker gestoomde vis zou kunnen eten. Is het antwoord ja, dan eet je wat. Is het antwoord nee, dan zijn het waarschijnlijk ontwenningsverschijnselen. En dat waren het dus. We hebben een paar dagen gehad waarin we echt moe waren. Zondag (dag 7) werd ik wakker alsof ik een soort van kater had; hoofdpijn en niet vooruit te branden (en ik had net 11 uur geslapen!). Die avond ervoor was Tom weg en ik alleen thuis. Ik zat tv te kijken maar om 9 uur dacht ik echt… ‘Wat doe ik hier..’ Ik ga naar boven… Dus om 11 uur gingen de lampjes al uit. Redelijk vroeg voor mijn doen dus.

Mis ik brood, mis ik suiker, mis ik zuivel. Ja. En nee. Ja, ik mis het als ik door de supermarkt loop en al dat lekkers voor mijn oog zie langskomen. Maar met eten mis ik het eigenlijk niet. Ik heb niet het idee dat ik minder lekker eet. Ik moet er wel meer over nadenken, dat wel. Zondag een superlekker gerecht gemaakt met kip, geinspireerd op een recept van Donna Hay waarin honing werd gebruikt voor een marinade. Dat mogen we niet, dus dan moet ik wel even nadenken hoe we dat dan toch zoet genoeg krijgen voor ongeveer hetzelfde effect. Uiteindelijk heb ik gewoon de marinade gemaakt zonder honing, hier en daar een beetje van dit en een beetje van dat erbij gedaan en het was geweldig lekker. Met een wortelsalade met rozijntjes en geroosterde zonnebloempitten. Ik hem het niet op de foto gezet (trek!) maar wellicht binnenkort nog wel een keer.

Iets minder deconstructed (tonijnsalade in het midden)…

Deze tonijnsalade is heel, heel lekker. Ik had hem zaterdagavond in slaschuitjes en met eigengemaakte mayonaise. Deze is zo lekker dat we hem absoluut nog veel vaker gaan maken… (Zoals Tom dan zo mooi kan zeggen; ‘O dat is ook lekker op een toastje..’ En ja dat zal ook wel!)

en het eindresultaat…. Superlekker !

Print recept Pin recept
No ratings yet

Tonijnsalade

Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 1 blikje tonijn op olijfolie of op water
 • 4-5 kerstomaatjes
 • 1 tl kappertjes
 • 1 gekookt ei
 • 3-4 el mayonaise
 • 1 bosuitje gesnipperd
 • 1/2 tl gemalen gember
 • 1/2 tl gemalen chilipoeder of weglaten als je niet zo van pittig houd
 • snufje gerookte paprikapoeder dit is een vrij overheersende smaak dus gebruik een beetje en voeg toe als je wilt
 • beetje peterselie gehakt
 • 3-4 blaadjes little gem

Instructies

 • Laat je tonijn even uitlekken en doe in een schaal. Voeg de gesnipperde ei toe en snij de kerstomaatjes in kwartjes en voeg die toe. Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer alles goed door.
 • Was de little gem en sla droog.
 • Doe de tonijnsalade in de slaschuitjes en hap uit de hand weg…

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!