Avocadoschuitjes met tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijnsalade (paleo, whole30)

Gevulde avocado met tonijnsalade

Van de week had ik een ontmoeting met iemand die kijkt naar de branding van je website… Ik zal jullie de details besparen maar de grotere boodschap achter het geheel was dat ik toch echt iets beter moet worden in het aanbrengen van focus. Niet alleen dat maar het is fijn als je op een site komt en je weet meteen waar het over gaat. Bij mij zie je recepten en foto’s, maar is dat ook echt waar het over gaat? En wil ik dat het daar over gaat of heb ik een andere missie in het leven?

Nou ja dat klinkt wel heel erg zwaar maar uiteindelijk is het wel waar het om draait. Ik ben de laatste tijd heel erg zoekende naar wat ik nou eigenlijk precies wil. Niet alleen met de site, maar met mijn hele business. Wat wil ik er verder mee? Waar ga ik me op focussen? Best een moeilijke beslissing en ongetwijfeld eentje die meer ondernemers herkennen. Na 12 jaar zelfstandig te zijn is het tijd voor een grote reorganisatie. Haha… Vroeger zag je die met angst en beven tegemoet want misschien moest je er wel uit. Nou ik kan moeilijk mezelf ontslaan dus dat wordt ingewikkeld. Ik zou Tom kunnen ontslaan (geintje!) maar daar gaat het dus niet om.

Avocadoschuitjes met tonijnsalade (paleo, whole30)

Businesscoach

Omdat branding maar een klein onderdeel is van het geheel heb ik ook nog een afspraak gemaakt met een business coach aanstaande vrijdag. Ook dat was iets dat ik al langer van plan was maar wat er nu dus eindelijk van gaat komen. Hopelijk kan zij wat meer wijs worden uit die wirwar in mijn brein!

Wat in ieder geval altijd belangrijk is als je belangrijke vraagstukken in je leven hebt, maar ook als je die niet hebt (kortom, altijd dus) is gezonde voeding. En deze avocadoschuitjes zijn niet alleen feestelijk maar ook nog eens heel makkelijk te maken én super lekker.

Ik vulde ze dit keer met tonijnsalade maar je kunt er bijvoorbeeld ook een lekkere kipsalade in doen of een hamsalade. Noem het maar op. Je kunt het natuurlijk ook gewoon makkelijk doen en de avocado door de tonijn heen snijden maar zeg nou zelf: dat ziet er toch een stuk minder feestelijk uit?

Gevulde avocado met tonijnsalade

Ingredienten:

  • 2-3 rijpe avocado’s
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie
  • handvol met kerstomaatjes
  • 2 el kappertjes, beetje gehakt
  • 3 el homemade mayonaise
  • verse bieslook
  • 3 gekookte eieren, in stukjes
  • 2 lente uitjes, in kleine ringetjes
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Begin met het maken van je tonijnsalade. Giet de blikjes tonijn af en breek grote stukken tonijn in stukjes in een kom.
  2. Snij de tomaatjes in vieren of in helften en voeg bij de tonijn. Snij de bieslook kleiner en voeg de kappertjes en lente uit toe.
  3. Voeg de eieren en de mayo toe en meng het allemaal samen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Open de avocado’s op het laatste moment vlak voor je het gaat serveren en verwijder de pit.
  5. Haal een beetje van het vlees eruit en snij dit door de tonijnsalade.
  6. Schep de tonijnsalade in de bootjes en serveer meteen

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.