Gevulde avocado met tonijnsalade
Deze lekkere gevulde avocado is een feestelijke manier om je tonijnsalade te presenteren. Bovendien voegt de smaak van de avocado ook nog wat toe aan de salade zelf!
Gevulde avocado met tonijnsalade
Deze makkelijke gevulde avocado is heerlijk als lunchgerecht en klaar in een handomdraai. Je kunt ze vullen met tonijnsalade zoals hier of met een andere salade naar keuze! Ik hou van tonijn. Ik weet dat het niet altijd even goed is om tonijn te eten dus ik probeer het wel te beperken en gebruik eigenlijk altijd de tonijn van Bart’s Fishtales. Ik vind dat een fijn merk waar duidelijk en transparant wordt gecommuniceerd over waar de tonijn vandaan komt.
Geen reclame overigens, ik ben gewoon fan van het merk. Zeker een goede keuze als je deze gevulde avocado met tonijnsalade wilt maken.
Maken van de tonijnsalade
Ik kan me al niet meer precies herinneren waar ik het idee van de gevulde avocado’s heb langs zien komen. Ongetwijfeld ergens op pinterest of instagram. Ik vond het een leuk idee en voila, hier is mijn versie van dit lekkere en makkelijke gerechtje.
Paar dingetjes om rekening mee te houden. Voor het makkelijk scheppen van de salade is het handig om echt goed rijpe avocado te gebruiken. Anders wordt het een gedoe met scheppen. Nu is dit natuurlijk alleen een serveer suggestie. Je kunt de salade ook prima eten door de avocado in blokjes te snijden en door de tonijn te scheppen. Dat eet zonder meer een heel stuk makkelijker.
Maar stel dat je een lekkere brunch organiseert voor pasen bijvoorbeeld of je hebt gewoon zin om wat feestelijks te presenteren? Dan is dit toch een hele leuke manier om je gevulde avocado op tafel te zetten. Saai kan altijd nog als je in je eentje aan het eten bent. Alhoewel er natuurlijk niks mis mee is om ook dan wat feestelijks te maken.
Ik gebruik twee blikjes tonijn van 140 gram voor de tonijnsalade. Die haal ik een beetje uit elkaar (indien nodig) en meng dit dan met wat gehakte kappertjes, kerstomaatjes in kleine stukjes, gekookte eitjes en lente ui. Het geheel maak ik aan met mayonaise. Ik hou van mayonaise maar je kunt dit naar wens ook aanpassen door er bijvoorbeeld wat ketchup door te doen. Of wat tabasco voor wat pit.
De gevulde avocado’s kun je vervolgens nog afmaken door er wat gerookte paprika overheen te strooien om het nog wat extra kleur te geven. Maak het niet te lang van tevoren klaar natuurlijk want dan verkleurt de avocado.
Wrijf deze na het doorsnijden goed in met citroensap dan blijft het zo lang mogelijk groen.
Gevulde avocado met tonijnsalade
Ingrediënten
Instructies
- Begin met het maken van je tonijnsalade. Giet de blikjes tonijn af en breek grote stukken tonijn in stukjes in een kom.
- Snij de tomaatjes in vieren of in helften en voeg bij de tonijn. Snij de bieslook kleiner en voeg de kappertjes en lente uit toe.
- Voeg de eieren en de mayo toe en meng het allemaal samen. Breng op smaak met zout en peper.
- Open de avocado’s op het laatste moment vlak voor je het gaat serveren en verwijder de pit.
- Haal een beetje van het vlees eruit en snij dit door de tonijnsalade.
- Schep de tonijnsalade in de bootjes en serveer meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Simone, mijn excuses! Nee, ik heb daar inderdaad niet naar gekeken, maar aangezien dit recept heel nieuw was heb ik waarschijnlijk te snel een conclusie getrokken. Kan ik bovenstaande reactie verwijderen? 😅
Haha. Ja het is een ouder recept maar ik heb hem opnieuw gepost omdat ik aanpassingen had gemaakt aan de tekst. Vandaar dat het lijkt alsof ie nieuw is… Ik zal de voorgaande reacties verwijderen… 🙂