Een tuna melt maar dan gemaakt van een wrap. Super eenvoudig om te maken en zo lekker! Met dit makkelijke recept zet je het bovendien snel op tafel.

Tuna melt wrap

Simone’s favorieten – tuna melt

Een heerlijk romige tuna melt die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk of vers maken als je thuis aan het werkt bent.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor de laatste keer een ‘Simone’s favorieten’ maakte. Druk met andere dingen. Je kent dat wel. Maar hier is er weer een en wel een hele lekkere! Dit keer uit het nieuwe boek van No Fairytales “It’s a wrap“.

Voor dit boek werkte ik voor het eerst samen met Marie-Sophie Wigbers die ook een groot gedeelte van de recepten maakte in het boek. En ik kan je dus uit eerste hand zeggen dat de recepten in It’s a wrap, stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Een favoriet kiezen was dan ook eigenlijk bijna niet te doen. Ik twijfelde heel erg tussen deze tuna melt wrap of de Kip taquitos hieronder.

Kip taquitos uit It's a wrap

In beide gevallen waren de gerechten na het maken van de foto binnen no time verdwenen. Vooral die taquitos eigenlijk iets te snel. Hahaha… Anyway, ik koos toch voor de tuna melt omdat ik die ’s avonds mee naar huis heb genomen. Waardoor ze eigenlijk nog lekkerder waren geworden.

Ideaal voor in de lunchbox

Hoewel de tuna melt wrap dus eigenlijk ideaal is om warm te eten uit het tosti-ijzer kun je hem gerust ook koud eten uit je lunchbox. Dat maakt het dan meteen favoriet, omdat de taquitos wat minder makkelijk mee te nemen zijn. Die móet je namelijk eten met de kaassaus. En damn… ook al zo lekker.

Het boekje is dus absoluut een aanrader om aan te schaffen en voor het prijsje van € 15,- meer dan de moeite waard. En zeker als je moeite hebt met het bedenken van creatieve dingen die je kunt met een wrap! Zo is de lasagne met zalm ook een briljant idee.

Het boek is onderverdeeld in ontbijt, lunch, borrel en diner. Er staan in totaal 50 heerlijke wraprecepten in. En o als we het dan toch over ontbijt hebben, check dan ook de zoete ontbijttortilla’s met pindakaas en banaan.

Je vindt It’s a wrap onder andere in de digitale boekenwinkel

Ben je op zoek naar een recept voor een tuna melt op brood, check dan ook zeker even deze tuna melt met old amsterdam of heb je nog tonijnsalade over? Maak dan eens deze gevulde avocado met tonijnsalade.

Heb je de vorige afleveringen van Simone’s favorieten gemist? Check dan ook de gefrituurde eieren uit de Thaise bijbel of de quinoasalade uit Zwem

Tuna melt wrap

Tuna melt wrap

4.67 van 3 stemmen
GangLunch
KeukenHollandse

Een tuna melt maar dan net even anders in deze heerlijke wraps
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water
  • 3 bosuien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el kappertjes
  • 3 el yoghurt mayonaise
  • 1 tl sambal badjak
  • zout en peper naar smaak
  • 4 paprika chili tortilla's No fairy tales
  • 100 gr Chinese kool gesneden
  • 4 plakjes cheddar

  • Laat de tonijn uitlekken. Snijd de bosui in dunne reepjes, de bleekselderij in kleine blokjes en hak de kappertjes fijn. Meng de bosui, bleekselderij en kappertjes met de uitgelekte tonijn, de mayonaise en de sambal. Breng eventueel op smaak met zout en peper
  • Beleg de tortilla's in het midden met de tonijnsalade, de chinese kool en de cheddar
  • Vouw alle hoekjes naar binnen tot een soort envelopjes. Bak de envelopjes in het panini- of tosti-ijzer tot ze mooie grilstrepen hebben en de kaas gesmolten is.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 309kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 17g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 7g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 0.02g | Cholesterol: 28mg | Natrium: 618mg | Kalium: 199mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 409IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 188mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.