Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: groene dude curry

Groene kipcurry met rijst | simoneskitchen.nl

Wanneer mag je als Dude weer even kind zijn?
Als de nieuwe Star Wars film in de bioscoop draait natuurlijk!
Je hoeft je er als recht geaarde dude niet voor te schamen om van films te houden, wanneer het van die spannende science fiction films betreft.
Ook als volwassen man, mag je dan dol enthousiast de bioscoop uit komen en ondertussen de spannende light saber gevechten naspelen, wanneer je naar de auto loopt.
Dat is trouwens niet kinderachtig… dat is een hele volwassen manier om te tonen dat ook jij als een jedi knight het universum kan redden.
Hetzelfde geldt trouwens voor actiefilms. Je verliest echt niets van je dudewaardigheid wanneer je na het kijken van een goede Stallone film, een week of drie als Rambo praat.
Goed beschouwd zijn er veel acteurs die het predikaat ‘Dude proof’ meer dan verdienen.
Wat zijn er veel stoere, mannelijke rollen vertolkt, zeg! Stallone, Schwarzenegger, Statham, Willis, Owen, Cruise en ga zo maar door. Allemaal stuk voor stuk mannen die zeker een plek verdienen in de galerij der Dudes.
Vanuit India daarentegen zijn de acteurs een stuk minder Dudey. De acteurs die daar aan de top staan komen toch een stuk minder mannelijk over. Vaak zitten ze onder de oogschaduw en lippenstift.
En zeker wanneer ze van die aparte dansjes doen in die Bollywood films, krijg ik nu niet gelijk het gevoel dat ik naar het protoype echte man zit te kijken. Mannen met van die geschoren benen, kan ik maar moeilijk aan wennen. Dan denk ik altijd bij mezelf: ‘Ze zullen hun kont toch ook niet scheren?’
Nee, in de Bollywood movies is een fatsoenlijk Dude kaliber vaak maar moeilijk te vinden.
In de keuken van India is dit dan weer heel anders. Die is wel weer heel dudey.
Met name de stoere curry’s zijn een goed voorbeeld van Dude Food; verfijnd, pittig en gerechten met ballen.
Wanneer je een goede curryschotel hebt gegeten, is het gegarandeerd de volgende dag een nat washandje tussen je billen als je naar het toilet bent geweest.
Denk dat er toch een reden is waarom geschoren billen in India een uitkomst kunnen zijn.
Want met het eten van een goede curry moet je echt geen pruik tussen je billen hebben; die vliegt op zeker in de fik.

Genoeg gekletst, we gaan koken!
Groene curry met kikkererwten en wat gesmoorde kip. Lekker!
Eenvoudig recept en een heerlijke maaltijd voor in de koudere wintermaanden.
En de kikkererwten zijn natuurlijk toegevoegd, zodat je knallend het nieuwe jaar in kunt.
Alvast een mooie jaarwisseling!

Groene kipcurry met rijst | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Groene curry met kip en kikkererwten

Een lekker makkelijke, maar vooral mannelijke curry met kip en wat groente.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 35 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1,5 kop witte rijst
  • 150 gr kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 gele en 1 groene paprika in stukjes gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden (zaden en zaadlijsten verwijderen)
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1 bosje koriander
  • 3 el groene curry pasta ik vind zelf de currypasta van Koh Thai erg goed

Instructies

  • kook de kipfilet een minuut of 10 in de kokosmelk met 1/2 el curry pasta
  • verhit een beetje olie in een wok en bak de overige curry pasta even kort om de smaken los te maken. Voeg de knoflook, rode peper en de paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee
  • gooi hierna de kip en de kokosmelk bij de curry en laat het geheel een half uurtje op laag vuur pruttelen, zodat de curry een beetje indikt en alles lekker gaar wordt
  • kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  • gooi 5 minuten voor het opdienen de kikkererwten bij de curry om ze even mee te verwarmen
  • Serveer in een diep bord en strooi op het laatst wat grof gehakte koriander over de curry. Heerlijk met een stukje naan brood

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!