Wat is er lekkerder dan een echt goede kipsaté? Deze variant heeft een lekkere Aziatische marinade en serveer je natuurlijk met een goede satésaus.

Kipsate met Aziatische marinade

Kipsaté met Aziatische marinade

Standaard als ik ga barbecuen is er altijd wel een variatie op kipsaté die op het menu komt te staan. Dit keer wilde ik er een Aziatische twist aan geven door de marinade wat specifieke smaken mee te geven. Ik maakte de marinade met amandelpasta, kokosmelk, citroengras, knoflook, vissaus en coconut aminos. Voor de pit voegde ik er nog wat chilivlokken aan toe. Dat laatste kun je desgewenst vervangen voor een rood pepertje.

Lekkere kip

Zoals eigenlijk altijd bij dit soort gerechten gebruik ik het liefste kipdij. Dat is wat vetter en kan beter tegen de hitte van de barbecue of de gril. Kipfilet wil nog wel eens snel wat droger worden. Ik had nog een heleboel kip liggen van Oranjehoen waar dit recept ook voor is gemaakt.

Kipsaté met Aziatische invloeden

Pinda’s

Om over de kipsaté te strooien gebruikte ik dit keer pinda’s. Wil je die liever niet gebruiken dan zijn cashewnoten een prima vervanging. Om de saté te serveren maakte ik wat ingelegde komkommer. Ik had nog een paar mini komkommers maar je kunt willekeurig welke komkommer gebruiken die je wilt. Ik sneed ze en deed ze vervolgens even in wat appelciderazijn. Dat duurt niet zo lang en is heerlijk. Uiteraard kun je dit gerecht met alle soorten groenten serveren die je maar lekker vindt.

De amandelpasta kun je vervangen voor gladde pindakaas. De coconut aminos kun je vervangen voor sojasaus. Wil je een satésaus erbij serveren op basis van pinda? Gebruik dan dit recept voor satésaus. Liever een recept met een amandelpasta satésaus? Gebruik dan het recept bij deze gado gado.

Kipsate met Aziatische marinade
Print recept Pin recept
No ratings yet

Aziatische kipsate voor op de BBQ

Deze kipsaté maak je met een heerlijke Aziatisch getinte marinade.
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 1 uur 20 min
Dieetsoort paleo
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 6 BBQ spiezen

Ingrediënten

  • 750 gr kipdijfilet in niet te kleine blokjes

Marinade

  • 150 gr amandelpasta
  • 100 ml kokosmelk uit blik volvet
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 2 el vissaus
  • 1 tl citroengras geraspt
  • 50 ml coconut aminos of sojasaus
  • 1/2 el chilivlokken

Om te serveren

  • pindasaus van amandelpasta (of gewone)
  • gehakte pinda's
  • gemarineerde komkommerlinten
  • bosuitjes

Instructies

  • Maak eerst de marinade door de amandelpasta los te roeren met de kokosmelk. Dit gaat het makkelijkste als je het even samen verwarmt tot de amandelpasta goed is gemengd met de kokos. Voeg vissaus, coconut aminos, citroengras, knoflook en de chilivlokken toe. De combinatie van ingrediënten is waarschijnlijk zout genoeg maar proef het voor de zekerheid even en voeg zout en peper toe waar nodig.
  • Snij de kipdij in blokken en mix het met de marinade. Laat dit voor minimaal 1 uur marineren in de koeling.
  • Rijg dan de kipdij aan BBQ pennen. Rooster of gril op de barbecue tot gaar en goudbruin. Hou er rekening mee dat het sneller verbrand door de aanhangende marinade. Zet het vuur dus niet te hoog.
  • Serveer de spiezen met ingelegde komkommer, verse bosuitjes, gehakte pinda's en pindasaus.
Gang: Bijgerecht
Keuken: BBQ
Trefwoord: amandelpasta, kipdij
Dieetsoort: paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 741kcal, Koolhydraten: 13g, Eiwit: 41g, Vet: 60g, Verzadigd vet: 15g, Meervoudigd onverzadigd vet: 13g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 26g, Transvet: 0.2g, Cholesterol: 184mg, Natrium: 1162mg, Kalium: 856mg, Vezels: 5g, Suiker: 3g, Vitamine A: 471IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 169mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!