Ben je gewoon water een beetje zat, maar wil je met warme zomerdagen wel genoeg drinken? Breng je water dan eens op smaak met deze frisse combinatie van komkommer, tijm en citroen.

Heerlijk fris water met komkommer, tijm en citroen

Fris water met komkommer, tijm en citroen

Als iemand mij vraagt wat mijn favoriete drankje is dan antwoord ik steevast ‘water’. Dat is natuurlijk niet het meest populaire antwoord, maar wel waar.

Natuurlijk vind ik een lekker glas wijn, rosé of zoiets op zijn tijd ook heerlijk. Begrijp me niet verkeerd, maar mijn dagelijkse ‘drankbehoefte’ haal ik uit water, zoals deze water met komkommer.

Warme dagen

En zeker als het zulk warm weer is dan is het heerlijk om wat smaak aan je dagelijkse water toe te voegen. Dus verwacht de komende tijd een aantal lekkere variaties om je water een beetje op te leuken.

Neem nu dit lekkere frisse water met komkommer, tijm en citroen. Super eenvoudig om te maken natuurlijk, al is het leuk draperen van de komkommer geen must. 🙂

Veel drinken

Een liter kan met water staat hier met warm weer standaard in de koelkast. Zeker met water waar je een smaak aan toevoegt zoals verse kruiden, komkommer of citroen wordt het lekkerder als je het water even laat staan om goed in te trekken. De ene smaak gaat sneller dan de ander. Water met komkommer wil nog wel snel de smaak aannemen maar kruiden zoals tijm of rozemarijn duren wat langer.

Alles waar sap in zit zoals in citrusfruit, groentes die vochtig zijn en dergelijke gaan sneller. Alles wat hard is (kaneel, rozemarijn, tijm ed.) duurt langer.

Wat is jouw favoriete drankje met warm weer? Ik ben heel benieuwd en wellicht heb je nog een nieuwe suggestie voor me. Ook leuk is trouwens het boekje Detox water met nog meer leuke ideeën om je water wat meer swung te geven!

Ter variatie is bijvoorbeeld deze homemade ijsthee ook heerlijk! Check ook deze vier verschillende water met smaak. Of dit water met sinaasappel en citrus.

Pin dit recept

Wil je dit recept bewaren en makkelijk terug kunnen vinden? Pin het dan op een van je eigen pinboards met onderstaande foto.

Water met komkommer, citroen en tijm
Water met komkommer, tijm en citroen
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 3 stemmen

Water met komkommer, tijm en citroen

Dit heerlijke water is ideaal voor warme dagen!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer in linten
  • paar takjes tijm
  • 4 schijfjes of partjes citroen
  • 1 liter naar keus plat of bruisend water

Instructies

  • Neem een kan en doe hier een liter water in. Heb je liever bubbels dan kan spa rood natuurlijk ook.
  • Doe de komkommer, tijm en citroen in het water en laat het minimaal een half uur staan. In de zomer in de koelkast, in de winter kan het er prima buiten blijven staan.
Gang: Drank
Keuken: Hollands
Trefwoord: citroen, komkommer, tijm, water
Auteur: Simone

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 22kcal, Koolhydraten: 4g, Eiwit: 1g, Vet: 1g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 53mg, Kalium: 204mg, Vezels: 1g, Suiker: 2g, Vitamine A: 203IU, Vitamine C: 12mg, Calcium: 51mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!