Simone's Kitchen

Citroenmousse – lekker fris (paleo)

Citroenmousse

Lekker frisse citroenmousse

Citroen. Ik vind het een van de lekkerste ingrediënten om mee te werken. Ik hou van dat frisse zure. Dat geldt overigens zowel voor citroen als voor limoen. Ben jij fan van limoen en niet van citroen? Dan kun je in plaats van citroenmousse een limoenmousse maken.

Kokosmelk

Om de citroenmousse te maken begin je een dag van tevoren want de kokosmelk moet uitharden in de koeling. Nu is niet elke kokosmelk daar geschikt voor. Ik gebruik zelf meestal de Bio+ kokosmelk en dat gaat altijd goed, maar ik heb gehoord van mensen die daar minder succes mee hadden. Gebruik in ieder geval geen light kokosmelk want dat gaat zeker niet lukken.

En heb jij een favoriete kokosmelk waarvan je weet dat het goed gaat met uitharden in de koeling? Laat het even weten in de comments voor andere mensen die daar tegenaan lopen.

Eigenlijk is het uitharden van de kokosmelk ook meteen het meest “ingewikkeld” aan dit hele recept. Je gebruikt vervolgens citroenrasp, honing en een klein beetje kurkuma voor de kleur om de mousse af te maken. De honing kun je vervangen door bijvoorbeeld ahornsiroop, waardoor de citroenmousse vegan wordt. De keus is aan jou. Ik vond dit een heerlijk makkelijk recept. O en dat blik kokosmelk heb ik eigenlijk wel standaard in de koeling staan.

Je weet tenslotte maar nooit wanneer je weer eens een mousse wilt gaan maken op basis van kokos! (zoals bijvoorbeeld ook deze heerlijke chocolademousse)

Citroenmousse
Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Citroenmousse

Een heerlijk eenvoudig dessert!
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 5 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk
  • Rasp van 2 citroen
  • 1 el honing
  • ½ tl kurkuma

Instructies

  • Zet een blik volle kokosmelk minimaal een nacht in de koelkast.
  • Schep het bovenste ingedikte gedeelte eruit en klop dit romig met de citroenrasp, honing en kurkuma.
  • Serveer met een schijfje citroen
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: citroen, kokosmelk

Voedingswaarde

Calorieën: 428kcal, Koolhydraten: 15g, Eiwit: 4g, Vet: 43g, Verzadigd vet: 38g, Natrium: 27mg, Kalium: 459mg, Vezels: 1g, Suiker: 9g, Vitamine C: 2mg, Calcium: 38mg, Ijzer: 7mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.