Citroenmousse

Lekker frisse citroenmousse

Citroen. Ik vind het een van de lekkerste ingrediënten om mee te werken. Ik hou van dat frisse zure. Dat geldt overigens zowel voor citroen als voor limoen. Ben jij fan van limoen en niet van citroen? Dan kun je in plaats van citroenmousse een limoenmousse maken.

Kokosmelk

Om de citroenmousse te maken begin je een dag van tevoren want de kokosmelk moet uitharden in de koeling. Nu is niet elke kokosmelk daar geschikt voor. Ik gebruik zelf meestal de Bio+ kokosmelk en dat gaat altijd goed, maar ik heb gehoord van mensen die daar minder succes mee hadden. Gebruik in ieder geval geen light kokosmelk want dat gaat zeker niet lukken.

En heb jij een favoriete kokosmelk waarvan je weet dat het goed gaat met uitharden in de koeling? Laat het even weten in de comments voor andere mensen die daar tegenaan lopen.

Eigenlijk is het uitharden van de kokosmelk ook meteen het meest “ingewikkeld” aan dit hele recept. Je gebruikt vervolgens citroenrasp, honing en een klein beetje kurkuma voor de kleur om de mousse af te maken. De honing kun je vervangen door bijvoorbeeld ahornsiroop, waardoor de citroenmousse vegan wordt. De keus is aan jou. Ik vond dit een heerlijk makkelijk recept. O en dat blik kokosmelk heb ik eigenlijk wel standaard in de koeling staan.

Je weet tenslotte maar nooit wanneer je weer eens een mousse wilt gaan maken op basis van kokos! (zoals bijvoorbeeld ook deze heerlijke chocolademousse)

Citroenmousse

Citroenmousse

3.50 van 2 stemmen
GangDessert
Keukenpaleo

Een heerlijk eenvoudig dessert!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 5 minuten
totaal 5 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk
  • Rasp van 2 citroen
  • 1 el honing
  • ½ tl kurkuma

  • Zet een blik volle kokosmelk minimaal een nacht in de koelkast.
  • Schep het bovenste ingedikte gedeelte eruit en klop dit romig met de citroenrasp, honing en kurkuma.
  • Serveer met een schijfje citroen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 428kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 4g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 38g | Natrium: 27mg | Kalium: 459mg | Vezels: 1g | Suiker: 9g | Vitamine C: 2mg | Calcium: 38mg | Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.