Simone's Kitchen

Slowcooker: Stoofpot met pruimen en guinness

Slowcooker stoofschotel met pruimen en kaneel | simoneskitchen.nl

Ja hoor, alweer een recept van Nigella. Kan er geen genoeg van krijgen. In Simply Nigella heeft ze een heel hoofdstuk met recepten voor in de slowcooker (of in de oven) en dat komt natuurlijk als geroepen. Zeker in deze tijd van het jaar vind ik stoofschotels heerlijk. En deze met pruimen en bier leek me zo maar eens heel lekker.

Stoofschotel uit de slowcooker met pruimen en kaneel | simoneskitchen.nl

Het is een tikkie aan de zoete kant, ook door de melasse die er in gaat. Ik probeer volgende keer zonder de melasse, eens kijken hoe dat bevalt. De pruimen verdwijnen nagenoeg helemaal in de vloeistof na 8 uur pruttelen dus die maken het al zoet genoeg.

Maar lekker is het wel! Lekker met aardappelpuree.

Slowcooker stoofschotel met pruimen en kaneel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Slowcooker stoofpot met pruimen en guiness

Voorbereidingstijd: 15 min
Slowcooker: 8 uur
Porties: 4 -6 personen (ruim)

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees
  • 250 gr pruimen
  • 5 dl runderbouillon
  • 2,5 dl Guinness of ander donker bier
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 100 gr melasse
  • 1-2 druppels zonnebloemolie
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 laurierblaadjes

Instructies

  • Snij de runderlappen in stukken en leg in de slowcooker. Voeg de pruimen toe en meng met je handen
  • Schenk de bouillon en het bier in een maatbeter van 1 liter en voeg het zout toe. Meet de melasse af in een maatbeker met een beetje olie, roer alles door elkaar en schenk over het vlees en de pruimen in de slowcooker.
  • Doe de kaneelstokjes en laurier erbij, zet dan je slowcooker aan op de lage stand en laat 8 uur staan. Je moet makkelijk met een vork het vlees uit elkaar kunnen drukken.
  • Zet uit en proef of er nog extra zout en peper nodig is.
  • Je kunt het natuurlijk meteen eten maar het is nog lekkerder als je het 1 of 2 dagen in de koeling laat staan.

Disclaimer: De links op deze pagina bevatten affiliate links naar bol.com

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Ik ben dol op stoofpotten omdat je ze gemakkelijk vooraf kunt maken… Deze met melasse ken ik nog niet, zal het binnenkort proberen.

    Bedankt voor het delen en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

  2. Het heeft de hele nacht staan pruttelen en gaat zo voor 2 dagen de koelkast in. Vanochtend uiteraard even geproefd en was al heerlijk.

    De ‘saus’ is alleen wel ontzettend dun, het is eigenlijk soep geworden. Hoort dit? Of kan zal ik het nog binden met maizena?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.