Simone's Kitchen

Hot Cross Buns met kaas

20140320-MH2A7792

Ik zat te twijfelen of ik deze post nou de hete kruisjes broodjes moest nemen, maar laten we eerlijk zijn dat klinkt toch op zijn zachts gezegd enigszins dubieus of niet? Dus vandaar toch maar gekozen voor de Engelse benaming van Hot Cross Buns.. 😉 Deze broodjes zijn normaal gesproken meestal zoet en ik had ze uberhaupt nog nooit gemaakt of zelfs maar geproefd en het was puur toeval dat ik een recept voor wortelsoep aan het volgen was in de Good Food en daar als suggestie voor bij de soep een recept stond voor hot cross buns.

20140320-MH2A7790

Dus daar hoefde ik dan niet lang over na te denken! Ik maakte natuurlijk weer een foutje dus de broodjes hebben wat meer kaas als eigenlijk hoort volgens het recept maar dat maakt ze niet minder lekker. Misschien maakt dat het wel gewoon nog lekkerder! Ze zijn wel behoorlijk zwaar dus als je ze bij een soep eet zoals wij deden is één broodje eigenlijk echt meer dan genoeg. De volgende dag even onder de gril liggen en besmeren met roomboter is misschien nog wel lekkerder.

20140320-MH2A7795

Hot cross buns
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Hot cross buns met kaas

Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 55 min
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 700 gr bloem type 00 plus 5 el extra voor het maken van de kruisjes en nog wat voor kneden
  • 3 zakjes droge gist van 7 gr per zakje
  • 500 ml warme volle melk
  • 140 gr cheddar geraspt
  • 5 el parmezaanse kaas geraspt
  • 2 tl zout

Instructies

  • Meng de bloem, de gist en 2 tl zout in een grote kom. Maak een gat in het midden n giet hier de melk in. Meng met een houten lepel, daarna met je handen, tot een zacht deeg. Kneed voor ongeveer tien minuten, doe dan terug in de kom. Dek lichtjes af met een – met olie ingesmeert – stuk folie en zet ergens warm weg tot het verdubbeld is in maat. Ongeveer 30 minuten.
  • Stort het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het meeste van de cheddar door het deeg. Bestrooi een bakplaat met wat bloem en vorm het deeg in 12 gelijke ronde broodjes en leg ze op de bakplaat met 2-3 cm tussenruimte. Dek weer lichtjes af met olie ingesmeerde plastic folie en laat het rijzen tot het verdubbeld is in maat.
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • meng de 5 el bloem voor de kruisjes met de parmezaanse kaas en 5 el water. Meng dit goed en doe dan in een spuitzak (geen mondje nodig) Knip het puntje van de zak af en spuit kruisjes op alle broodjes.
  • Strooi de overgebleven cheddar erover heen en bak dit voor 20-25 minuten tot goudbruin.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

12 comments

  1. Avatar

    That is a great idea! These rolls must taste really good.

    Cheers,

    Rosa

  2. Avatar

    Oeeeeh hot cross buns (en haha ben blij dat je voor Engels bent gegaan)! Ik was in Australië rond Pasen en daar zijn deze buns echt hot. Ze hebben echt allerlei smaken, maar hartig heb ik toen niet geprobeerd. Zelf heb ik een zoete variant met kaneel erop staan, ook zo lekker. Leuk idee om eens een hartige te proberen!

  3. Avatar

    Ik kom net via via toevallig op je website terecht, en wat een mooie foto’s maak je! 🙂 Deze broodjes zien er heerlijk uit.

  4. Avatar

    Hahahaha Hete kruisjes broodjes….. Te grappig! Lekker hoor. Nu heb ik spijt dat ik er niet een gegeten heb.

  5. Pingback: Inspiratie voor de paasbrunch - MiCook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!