havermout koekjes | simoneskitchen.nl

Havermout sinaasappel koekjes

Kijk…. Koekjes en ik… Dat gaat gewoon niet goed samen. Hou ik niet van koekjes, vraag je je af? Jaweeeeeeellll… maar… ik maak ze nooit. Vind het niet zo spannend om te maken en het boeit me – meestal – niet genoeg om er de moeite voor te doen om me erin te verdiepen. En toch… En toch… vind ik het elke keer dat ik ze zelf maak té lekker. Zo waren daar al enige tijd geleden de chocolade kreukel koekjes die ik maakte en vervolgens niet wist hoe snel ik die nog een keer moest maken.

20140519-MH2A0775

Buiten die koekjes en de Arnhemse meisjes die technisch gezien dan wel op mijn blog staan maar gemaakt zijn door Tom, zul je hier weinig koekjes vinden. Geen echte koekjes dus. Misschien moet ik teveel denken aan droge biscuitjes of zo, ik weet niet precies wat het is, maar laten we wel wezen; in het kader van spannende dingen om te maken moet jij toch ook niet meteen aan koekjes denken of wel?

Dus toen ik dit recept zag voor sinaasappel/gember en havermout koekjes in de Donna Hay waar ik uit aan het koken ben dacht ik; ‘O koekjes”. Of iets wat daar op leek. Ik werd er niet meteen enthousiast van. Maar door het recept lezende was het wel heel erg simpel dus binnen een paar minuten zat het deeg in elkaar. Dat ging al goed. In de oven liepen de dingen iets te veel uit maar niks wat een uitsteker niet kon redden en voila binnen een half uur had ik een berg van deze koekjes.

20140519-MH2A0771

En net warm uit de oven zijn deze zooooooo lekker! Man man, misschien is het gewoon maar goed dat ik me niet overgeef aan het maken van koekjes want ik had moeite om ze niet allemaal op te eten. Lekker, crunchy en een topper. Een soort kletskop 2.0 zeg maar.

De Donna Hay Challenge is een challenge die ik mezelf heb gegeven om alle recepten van 1 nummer van Donna Hay magazine te maken. Ik koos hiervoor issue 71, the fresh issue en voor de status van welke recepten al klaar zijn kun je hier kijken of voor alle recepten check je hier

Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Havermout sinaasappel koekjes

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 180 gr havermout
  • 135 gr bruine suiker
  • 165 gr suiker
  • 35 gr bloem
  • 2 tl gemalen gember
  • 150 gr ongezouten boter gesmolten
  • 1 ei licht geklopt
  • 1 el sinaasappel rasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de havermout, suikers, bloem en gember in een kom en meng alles samen. Voeg de bloem, eieren en sinaasappel rasp toe en mix alles goed.
  • Maak balletjes van het mengsel en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat voldoende ruimte over en druk de balletjes plat tot rondjes van ongeveer 6 cm.
  • Bak ze 10-12 minuten of tot goudbruin. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaten voor je ze overdoet naar een rek om helemaal af te koelen.
  •  
Auteur: Donna Hay

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!