Rozenwater spongecake met granaatappel | simoneskitchen.nl

Spongecake of biscuitdeeg… Om eerlijk te zijn heb ik het er niet zo heel erg mee. Geef mij maar een lekker stevig stuk cake of koek ofzo. Iets met body en substantie. Niet dat fluffy gebeuren.. Dacht ik… Het toeval wil echter dat in mijn Donna Hay Challenge (die nog niet zo heel erg hard gaat maar ben er mee bezig!) een heel hoofdstuk vol staat met spongecakes. Prachtige exemplaren. De een nog luchtiger dan de ander, dus je snapt hem al; ik moest natuurlijk een spongecake maken. Ik haalde voor de gelegenheid van die mini taart vormpjes van 10 centimeter bij de Albert Heijn (dat zijn van die springvormpjes) Mooi maatje voor een twee persoons taartjes.

Rozenwater biscuitdeeg met granaatappel | simoneskitchen.nl

In het beslag ging een beetje rozenwater en verder was het gewoon heel lang mixen (lang leve mijn Kitchen Aid) bakken en klaar. Zag er leuk uit maar ik verwachte er weinig van. Volgens het recept moest ik vervolgens slagroom kloppen met rozenwater, pistache hakken en granaatappel erop doen. Alles in elkaar zetten en happen maar… En dan… dan is er ineens een soort van magische combinatie ontstaan want jeetje wat was dit lekker!

Je proeft heel subtiel de rozenwater erdoor, de crunch van de pistache, de zoete slagroom en dan het luchtige van de cake… Hij is natuurlijk allang op, maar ik zit bijna weer te kwijlen op mijn toetsenbord terwijl ik dit schrijf! Toppertje dus en ik verheug me nu spontaan al op de volgende spongecakes want de combinaties die Donna heeft gemaakt klinken veelbelovend!

20140310 MH2A7351

Rozenwater biscuitdeeg met granaatappel

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 45 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 4 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 110 gr suiker
  • 1,5 tl rozenwater
  • 75 gr ongezouten boter gesmolten en afgekoeld
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 eetlepel poedersuiker gezeegd
  • 1/2 tl rozenwater extra
  • 2 el pistachenootjes
  • 1/4 cup granaatappelpitjes

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Smeer een 6 tal kleine taartvormpjes (met anti aanbaklaag!) in met wat boter en bestuif met bloem, zet apart tot gebruik.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder drie keer en zet apart.
  • Doe de eieren, suiker en rozenwater in een mixer en klop dit op hoge snelheid 12-15 minuten of tot het licht geel is geworden en verdrievoudigd in volume. Zeef de helft van de bloem over het eimengsel en vouw dit voorzichtig om met een grote metalen lepel. Herhaal met de resterende bloem.Voeg de boter toe en vouw weer om tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel over je bakblikjes en bak het 16-18 minuten of tot de sponge cakes terugveren als je er op drukt en ze iets van de zijkanten van het blik loskomen. Verwijder de cakes van de blikjes en laat volledig afkoelen op roosters afgedekt met een theedoek.
  • Doe de room, poedersuiker en extra rozenwater in een kom en klop tot zachte pieken. Verdeel de room over de cakes en doe hier de pistache en granaatappel op.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Rozenwater biscuit deeg met granaatappel en pistache | simoneskitchen.nl

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.