Een naam als green goddess salade zou ik persoonlijk nooit bedacht hebben maar dat kun je aan Gwyneth Paltrow wel overlaten natuurlijk. Mijn versie op haar salade vind je hieronder.

green goddess salade

Green goddess salade

Als je gaat googlen op Green goddess salade dan vind je vele versies. Van super mager tot lekker romig en alles er tussenin. Mijn versie lijkt ongetwijfeld op het origineel waar Griekse yoghurt en veganaise in gaat. Maar ik denk dan; waarom veganaise gebruiken als je wel Griekse yoghurt gebruikt? Ik ging voor een combinatie van mayonaise en zure room.

Green goddess salade

Volgens mij was de dressing ooit het uitgangspunt voor deze salade. Die dressing werd gemaakt van allerlei leftover kruiden die in de koeling lagen te verleppen. Want laten we eerlijk zijn; hoe vaak overkomt het jou dat je kruiden koopt en die vervolgens vergeet ergens achter in de koeling? Mij overkomt dat iets te vaak helaas. Ook omdat we vaak kruiden over hebben van een shoot en weggooien is dan ook weer zoiets. Dus ja soms blijven ze liggen.

Dan is deze dressing ideaal. In dit geval deed ik er peterselie en basilicum in. Maar als je bijvoorbeeld oregano, koriander of eender welke zachte kruiden over hebt dan kun je die er ook doorheen doen. Proef wel even het eindresultaat zodat je zeker weet dat het lekker is wat je hebt gefabriceerd.

Green goddess salade

Koolsla

Eerlijk gezegd is een green goddess salade niet veel meer dan een koolsla, maar dan met een groene dressing. Kind kan de was doen zoals dat dan heet. De salade zelf is vrij basic. Ik vergat overigens de walnoten op de foto dus die moet je er even bijdenken. Wel lekker om die erbij te eten want het mag wel wat hebben en het knapperige van de walnoten is wel erg lekker hierbij.

Wil je het nog een beetje aanvullen dan is het ook heel lekker om de salade aan te vullen met wat knapperig gebakken tempeh, kip of een mooie zalmmoot. Dan heb je een prima maaltijd!

Green goddess salade
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Green goddess salade

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 25 min
Dieetsoort glutenvrij
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Dressing

  • 125 gr mayonaise
  • 50 gr zure room
  • 1 bosuitje
  • 2 ansjovis
  • 10 gr bieslook
  • 1/2 citroen sap
  • 10 gr peterselie
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 10 gr basilicum

Instructies

  • Begin met het raspen of hakken van de witte kool. Ik doe dit bij voorkeur in de keukenmachine met het rasp attachment.
  • Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp of snij in kleine stukjes en doe bij de witte kool.
  • Snij de bosui in ringetjes en knip of snij de bieslook klein.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor in een hoge mengbeker te doen. Gebruik een staafmixer om dit fijn te malen tot een groene saus. Je kunt hem overigens nog groener maken door er wat spinazie door te blenden. Dat hoeft niet maar dat maakt de dressing zeker groener.
  • Mix de dressing door de kool heen en zet in de koeling tot gebruik. De smaken trekken dan lekker in. Voor serveren verdeel je de salade over kommen en strooi er wat gehakte walnoten overheen en verse kruiden.
Gang: Salade
Keuken: Gezonde keuken
Trefwoord: bosui, komkommer, witte kool
Dieetsoort: glutenvrij

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 424kcal, Koolhydraten: 15g, Eiwit: 10g, Vet: 38g, Verzadigd vet: 8g, Meervoudigd onverzadigd vet: 20g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g, Transvet: 1g, Cholesterol: 30mg, Natrium: 432mg, Kalium: 533mg, Vezels: 6g, Suiker: 6g, Vitamine A: 2576IU, Vitamine C: 74mg, Calcium: 273mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!