Variatie op koolsla voor de volgende barbecue

Koolsla met rode kool | simoneskitchen.nl

Variatie op….

Sinds de zomer is aangebroken (met horten en stoten) is een van mijn meest populaire recepten van de site deze lekkere koolsla. En terecht ook wel, want ik maak het zelf vaak en graag. Ideaal om te serveren bij de barbecue want deze salade is bestand tegen wat warmte én je kunt het van tevoren klaar maken. Wat natuurlijk ook een groot pluspunt is. Sterker nog: deze salade wordt alleen maar lekkerder als je hem een paar uur voor je hem uitserveert maakt. Kunnen de smaken lekker intrekken.

Maar goed, ik had weer eens een overdosis groente gekocht en zat onder andere met een witte kool en met een rode kool. In mijn hoofd was de salade heel anders dan de coleslaw, maar in de praktijk is het meer een soort variant op het thema.

Humphrey komt even polshoogte nemen!

Maar met die rode kool erdoor wordt de witte kool een beetje roze. En krijg je een mega kleurige salade. Dat ziet er dan wel weer leuk uit op de tafel. Het enige nadeel – zo kwam ik de volgende dag achter – is dat de rode kool de hazelnoten een beetje grijzig kleurt. En dat ziet er dan weer niet zo lekker uit. Dus mocht je het van tevoren willen maken kies er dan voor om de hazelnoten op het laatste moment toe te voegen. Dat scheelt scheve gezichten! 🙂

Variant op koolsla met rode kool | simoneskitchen.nl

Koolsalade met rode en witte kool

Ingredients:

 • 1/4 rode kool
 • 1/4 witte kool
 • handvol rozijnen
 • handvol hazelnoten
 • paar stengels bieslook

Dressing:

 • 3 el mayonaise
 • 2 el perzik-abrikoos azijn
 • peper
 • zout

Directions:

 1. Voor een flinke bak vol heb je niet meer nodig dan een kwart van elke kool. Geloof me. Ik rasp ze altijd in de keukenmachine maar met de hand en een blokrasp kan het natuurlijk ook.
 2. Meng de kool door elkaar en voeg de rozijnen en de bieslook toe.
 3. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen, even te proeven en breng op smaak met zout en peper.
 4. Doe de dressing door de kool heen en zet tot gebruik in de koelkast.
 5. Voor het serveren strooi je de hazelnoten eroverheen.

 

Hou je van onze lekkere recepten?

Schrijf je dan in voor de emaillijst en we houden je op de hoogte.


We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *