Koolsla met rode kool | simoneskitchen.nl

Variatie op….

Sinds de zomer is aangebroken (met horten en stoten) is een van mijn meest populaire recepten van de site deze lekkere koolsla. En terecht ook wel, want ik maak het zelf vaak en graag. Ideaal om te serveren bij de barbecue want deze salade is bestand tegen wat warmte én je kunt het van tevoren klaar maken. Wat natuurlijk ook een groot pluspunt is. Sterker nog: deze salade wordt alleen maar lekkerder als je hem een paar uur voor je hem uitserveert maakt. Kunnen de smaken lekker intrekken.

Maar goed, ik had weer eens een overdosis groente gekocht en zat onder andere met een witte kool en met een rode kool. In mijn hoofd was de salade heel anders dan de coleslaw, maar in de praktijk is het meer een soort variant op het thema.

20170626 W6A2021

Humphrey komt even polshoogte nemen!

Maar met die rode kool erdoor wordt de witte kool een beetje roze. En krijg je een mega kleurige salade. Dat ziet er dan wel weer leuk uit op de tafel. Het enige nadeel – zo kwam ik de volgende dag achter – is dat de rode kool de hazelnoten een beetje grijzig kleurt. En dat ziet er dan weer niet zo lekker uit. Dus mocht je het van tevoren willen maken kies er dan voor om de hazelnoten op het laatste moment toe te voegen. Dat scheelt scheve gezichten! 🙂

Variant op koolsla met rode kool | simoneskitchen.nl

Variant op koolsla met rode kool | simoneskitchen.nl

Koolsalade met rode en witte kool

No ratings yet
GangSalade

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1/4 rode kool
  • 1/4 witte kool
  • handvol rozijnen
  • handvol hazelnoten
  • paar stengels bieslook

Dressing:

  • 3 el mayonaise
  • 2 el perzik-abrikoos azijn
  • peper
  • zout

  • Voor een flinke bak vol heb je niet meer nodig dan een kwart van elke kool. Geloof me. Ik rasp ze altijd in de keukenmachine maar met de hand en een blokrasp kan het natuurlijk ook.
  • Meng de kool door elkaar en voeg de rozijnen en de bieslook toe.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen, even te proeven en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de dressing door de kool heen en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Voor het serveren strooi je de hazelnoten eroverheen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.