Een lekker makkelijke salade is deze rode koolsalade met makreel, wortel en een appeltje. Het is lekker vullend en zit vol met gezonde vetten van de makreel.

Rode koolsalade met makreel

Rode koolsalade met makreel

Deze rode koolsalade met makreel is er weer eentje in de categorie; laten we meer vis eten. Ik realiseer me wel dat die “meer vis” bij mij nog al eens uitkomt bij makreel. En dat terwijl ik echt een enorme hekel heb aan de graatjes die je in makreel altijd terug vindt. Maar ja, ik vind het wel een heerlijk visje dus in dat opzicht komt ie er elke keer weer in.

Vis uit blik

We hebben hier wel een vishandel zitten in Almere maar om heel eerlijk te zijn kom ik daar veel te weinig. Ik pak dan toch sneller een blikje vis, omdat het makkelijk is. Je kunt het bewaren en hoeft het niet meteen op te eten plus het is enorm veelzijdig. Kies dan overigens wel voor goede vis uit blik. Voor mij is dat altijd Bart’s Fish tales (hebben ze bij de Appie)

Zo ook deze makreel dus. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik elke makreel altijd eerst ondersteboven pluk om zeker te weten dat er geen graten zijn blijven hangen. Als iets me de eetlust kan ontnemen, dan is het wel een graatje in de vis.

De salade zit vol met lekker veel groente dus ideaal als snelle lunch. Met een blikje makreel erbij ben je in 10 minuten klaar en heb je weer een flinke portie groente te pakken.

Met een appeltje

Als variatie vind ik deze rode koolsalade met makreel ook heel lekker met een appeltje erdoor of varieer met de dressing door er een mayonaise dressing van te maken met limoen. Lekker fris en zomers.

Ben je nou echt geen fan van makreel dan kun je de rode koolsalade natuurlijk ook maken met bijvoorbeeld kip of gerookte zalm.

Probeer trouwens ook eens deze lekkere springrolls van sla met makreel. Ook lekker op een warme zomerse dag.

Rode koolsalade met makreel

Rode koolsalade met makreel

5 van 2 stemmen
GangSalade
KeukenGezonde keuken

Een lekker makkelijke en snelle salade met makreel, rode kool en een appeltje.
clock
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediƫnten

  • 110 gr makreelfilet gerookt uit een blikje
  • Ā¼ rode kool dun gesneden
  • 1 wortel geraspt (ik gebruikte een rode oerwortel)
  • 50 gr gemengde sla

Dressing:

  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 el avocado olie
  • sap van Ā½ limoen
  • Ā½ tl vers geraspte gember
  • peper en zout

  • Meng de rode kool met de wortel. Maak de dressing door alle ingredienten te combineren en voeg deze bij de groente. Laat het even staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Verdeel de gemengde sla over twee kommen, doe hier de groente op en eindig met de makreel.
  • Eet meteen
  • Tip: Dit is ook lekker met nog een extra appeltje erdoor heen of met krentjes door de salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 259kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 15g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Cholesterol: 43mg | Natrium: 265mg | Kalium: 510mg | Vezels: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 8355IU | Vitamine C: 64mg | Calcium: 199mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.