Simone's Kitchen

Rode koolsalade met makreel

Rode koolsalade met makreel

Rode koolsalade met makreel

Dit is er weer eentje in de categorie; laten we meer vis eten. Ik realiseer me wel dat die “meer vis” bij mij nog al eens uitkomt bij makreel. En dat terwijl ik echt een enorme hekel heb aan de graatjes die je in makreel altijd terug vindt. Maar ja, ik vind het wel een heerlijk visje dus in dat opzicht komt ie er elke keer weer in.

Vis uit blik

We hebben hier wel een vishandel zitten in Almere maar om heel eerlijk te zijn kom ik daar veel te weinig. Ik pak dan toch sneller een blikje vis, omdat het makkelijk is. Je kunt het bewaren en hoeft het niet meteen op te eten plus het is enorm veelzijdig. Kies dan overigens wel voor goede vis uit blik. Voor mij is dat altijd Bart’s Fish tales (hebben ze bij de Appie)

Zo ook deze makreel dus.

De salade zit vol met lekker veel groente dus ideaal als snelle lunch. Met een blikje makreel erbij ben je in 10 minuten klaar en heb je weer een flinke portie groente te pakken.

Met een appeltje

Als variatie vind ik deze rode koolsalade met makreel ook heel lekker met een appeltje erdoor of varieer met de dressing door er een mayonaise dressing van te maken met limoen. Lekker fris en zomers

Probeer trouwens ook eens deze lekkere springrolls van sla met makreel. Ook lekker op een warme zomerse dag.

Rode koolsalade met makreel
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Makreelsalade met rode kool en wortel

Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 110 gr makreelfilet gerookt uit een blikje
  • ¼ rode kool dun gesneden
  • 1 wortel geraspt (ik gebruikte een rode oerwortel)
  • 50 gr gemengde sla

Dressing:

  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 el avocado olie
  • sap van ½ limoen
  • ½ tl vers geraspte gember
  • peper en zout

Instructies

  • Meng de rode kool met de wortel. Maak de dressing door alle ingredienten te combineren en voeg deze bij de groente. Laat het even staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Verdeel de gemengde sla over twee kommen, doe hier de groente op en eindig met de makreel.
  • Eet meteen
  • Tip: Dit is ook lekker met nog een extra appeltje erdoor heen of met krentjes door de salade.
Gang: Salade
Trefwoord: makreel, rode kool

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!