Summerrolls met makreel | simoneskitchen.nl

Summerrolls met makreel

De zomer begint nu definitief op zijn einde te raken, je ruikt het af en toe al in de lucht. De herfst is in aantocht! Niet dat ik dat heel erg vind, ik hou van de herfst met al zijn grillen.

Storm, regen, koude dagen. Ik kan ervan genieten. Dat is ongetwijfeld niet iedereen met me eens, maar he, ieder zijn ding toch? In de tussentijd heb ik nog een lekker zomers gerechtje voor jullie dat heel makkelijk te maken is. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie wilde ideeën had om van alles en nog wat in de sla te draaien maar dat is nog niet zo eenvoudig.

Blancheren van de slabladeren

Ik heb inmiddels begrepen dat het makkelijker is om de summerrolls te makenals je de sla kort blancheert. Ik heb hier gewoon rauwe slabladeren voor gebruikt en dat gaat ook goed maar je kunt er dan niet oneindig veel vulling in stoppen.

Is hier ook niet nodig want het is heerlijk zoals het nu is. We maakten er een dip bij met coconut aminos en stopte er gerookte makreelfilet in, guacamole en spinazie. Voorzichtig oprollen en in stukken snijden. Als dip zou je ook goed de tomatenketchup kunnen gebruiken!

Je moet de rolletjes wel even aan elkaar rijgen met een prikker anders blijft het niet goed zitten, maar het ziet er wel lekker feestelijk uit. En ook nog eens gezond!

Deze summerrolls doen het goed bij een buffet of gewoon als een soort snackje op de vrijdagavond.

Ben je niet zo’n fan van makreel dan kun je dat natuurlijk ook gewoon weglaten. Of gebruik bijvoorbeeld gerookte zalm om het mee in te rollen. Dat is ook erg lekker. Kortom je kunt de summerrolls makkelijk naar je eigen smaak maken.

Hou er wel altijd rekening mee dat het goed in de slabladeren gerold moet kunnen worden.

Saladewraps met makreel | simoneskitchen.nl

Summerrolls met guacamole, makreel en spinazie

5 van 1 stem
GangVoorgerecht
Keukenpaleo

Lekker fris voor een warme zomerdag
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

Ingrediënten

  • grote slabladeren. Ik gebruikte krop sla
  • guacamole
  • spinazie verse, babyspinazie is het handigste hier
  • gerookte makreel filet zorg dat je geen graten erin hebt zitten!
  • coconut aminos om mee te dippen

  • Haal de bladeren van de sla voorzichtig los, haal dikke nerven eruit en was ze
  • Besmeer 1 blad royaal met de guacamole, beleg met spinazie en gerookte makreel en rol voorzichtig op. Snij in stukken en prik elk stukje met een prikkertje voor de stevigheid
  • Serveer meteen met de coconut aminos

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.