Simone's Kitchen

Summerrolls met guacamole, makreel en spinazie. Lekker en gezond!

Saladewraps met makreel | simoneskitchen.nl

Summerrolls met makreel

De zomer begint nu definitief op zijn einde te raken, je ruikt het af en toe al in de lucht. De herfst is in aantocht! Niet dat ik dat heel erg vind, ik hou van de herfst met al zijn grillen. Storm, regen, koude dagen. Ik kan ervan genieten. Dat is ongetwijfeld niet iedereen met me eens, maar he, ieder zijn ding toch? In de tussentijd heb ik nog een lekker zomers gerechtje voor jullie dat heel makkelijk te maken is. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie wilde ideeen had om van alles en nog wat in de sla te draaien maar dat is nog niet zo eenvoudig.

Ik heb inmiddels begrepen dat het makkelijker gaat als je de sla kort blancheert. Ik heb hier gewoon rauwe slabladeren voor gebruikt en dat gaat ook goed maar je kunt er dan niet oneindig veel vulling in stoppen. Is hier ook niet nodig want het is heerlijk zoals het nu is. We maakten er een dip bij met coconut aminos en stopte er gerookte makreelfilet in, guacamole en spinazie. Voorzichtig oprollen en in stukken snijden. Als dip zou je ook goed de tomatenketchup kunnen gebruiken!

Je moet de rolletjes wel even aan elkaar rijgen met een prikker anders blijft het niet goed zitten, maar het ziet er wel lekker feestelijk uit. En ook nog eens gezond!

Deze summerrolls doen het goed bij een buffet of gewoon als een soort snackje op de vrijdagavond.

Summerrolls met guacamole, makreel en spinazie
Voorbereiding
1 hr 10 mins
Totale tijd
10 mins
 

Lekker fris voor een warme zomerdag

Soort: Voorgerecht
Keyword: avocado, guacamole, makreel
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • grote slabladeren. Ik gebruikte krop sla
  • guacamole
  • spinazie verse, babyspinazie is het handigste hier
  • gerookte makreel filet zorg dat je geen graten erin hebt zitten!
  • coconut aminos om mee te dippen
Instructies
  1. Haal de bladeren van de sla voorzichtig los, haal dikke nerven eruit en was ze
  2. Besmeer 1 blad royaal met de guacamole, beleg met spinazie en gerookte makreel en rol voorzichtig op. Snij in stukken en prik elk stukje met een prikkertje voor de stevigheid
  3. Serveer meteen met de coconut aminos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos