Het is zomer! En de zomer is gegarandeerd hét moment om de bbq wat vaker aan te steken. Met deze lekkere bbq recepten kun je alle kanten op.

9 x de lekkerste gerechten voor bij de bbq

BBQ recepten

Een overzicht met de lekkerste gerechten voor bij de BBQ! Van heerlijke salades tot een fijne marinade die je voor elk vleesgerecht kunt gebruiken. Het is de laatste weken natuurlijk nogal wisselvallig geweest, maar het hoeft natuurlijk niet meteen geweldig weer te zijn om te kunnen genieten van barbecuegerechten. Daarom heb ik vandaag mijn 9 favoriete recepten voor bij de BBQ voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar nog meer zomerse salades? Hier vind je 10 x de lekkerste zomerse salades.

De lekkerste steak met chimichurrisaus

Een echt goede steak is natuurlijk onmisbaar bij de barbecue, dus het is met recht de eerste in het rijtje van bbq recepten. Ja lekker veel groente is ook absoluut een must, maar hou je van barbecuen dan is de kans groot dat je een mooi stuk vlees wel kunt waarderen. Daarom begin ik het rijtje met dit geweldige recept voor een perfect bereide steak met chimichurrisaus.

Steak met chimichurri

Zelf een heerlijke barbecuesaus maken

Barbecuegerechten zijn natuurlijk niet compleet zonder een goede saus. Je kunt tegenwoordig van alles kant- en klaar kopen in de winkel, maar denk ook eens aan het zelf maken van een goede barbecuesaus. Het is heel eenvoudig en je wilt daarna nooit meer de barbecuesauzen die bomvol met suiker zitten!

Snelle barbecuesaus gerechten voor bij de bbq

Maak een heerlijke koolsla

Als je het dan over bbq recepten hebt, dan mag een echt goede koolsla natuurlijk niet ontbreken. Ik heb er meerdere op de site staan die allemaal even geschikt zijn. Het fijne van een koolsla is dat je het een of twee dagen van tevoren kunt maken en dat de salade alleen maar lekkerder wordt. Ideaal voor warm weer dus.

Koolsla met rode kool | simoneskitchen.nl

Garnalen citroenspiesjes

Deze makkelijke garnalen-citroenspiesjes zijn supersnel om te maken en ook heel snel klaar voor op de barbecue. Ik vind het een van mijn favoriete gerechten. Of maak eens deze pittige kipspiesjes.

garnalen citroenspiesjes

Zelf kruidenboter maken

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar als ik ga barbecuen dan mag een lekkere kruidenboter daar niet aan ontbreken. Ten eerste natuurlijk voor op een stukje stokbrood, maar een beetje kruidenboter misstaat ook niet bij die steak van hierboven of je maakt er wat groente ook heerlijk kruidig mee. Check dus hier drie soorten kruidenboter om zelf te maken.

Zelf kruidenboter maken

Tropische salade

Of het weer nou meteen tropisch gaat worden de komende week dat durf ik niet te beweren maar deze tropische salade is heerlijk voor bij de barbecue. Het past bij nagenoeg alle barbecuegerechten en is makkelijk om te maken!

Tropische salade

Dorade in bananenblad

Maak jij wel eens een lekker visje van de barbecue? Ik merk dat veel vis lastig is doordat het vlees zo snel gaar is. Een hele vis is dan altijd handiger om te maken. Ik maakte deze dorade en wikkelde hem voor het barbecuen in bananenblad. Daardoor blijft het vlees van de dorade goed beschermd en wordt het heerlijk zacht. Probeer het zelf maar.

dorade van de barbecue - gerechten voor bij de bbq

Salade van gegrild fruit

Fruit grillen is misschien niet het eerst waar je aan denkt, maar ook fruit kun je goed grillen op de bbq. Let natuurlijk wel op welke soort fruit je hiervoor gebruikt. Is het fruit te zacht dan valt het sneller uit elkaar. Wat ik vaak handig vind is om een speciale schaal te gebruiken voor het grillen van groentes. Daar kun je fruitspiesen ook goed in leggen. Op die manier blijven ze beter bij elkaar en valt het minder snel door de spijlen van de gril heen. Deze salade van gegrild fruit is geweldig met een beetje honing en verse munt.

Gegrilde fruitsalade

Garnalen chorizospiesjes

Last but not least hebben we deze garnalen-chorizospiesjes. Een soort surf & turf voor op de barbecue. Heerlijk en een gegarandeerd succes bij iedereen.

Garnalen-chorizospiesen

Delen is fijn!