T-bone steak met chimichurri saus
De perfecte steak

Dit had de tijd moeten zijn dat we weer in een lekker zonnetje allemaal goede vrienden ontvangen in onze tuin. Lekker de BBQ in de fik zetten, weer even ouderwets bijpraten en daarna gewoon genieten van een goed glas en een mooi stuk vlees dat precies goed gegaard is in de vrije buitenlucht.

De perfecte steak

Zo lekker wanneer je dan complimenten krijgt over de manier waarop je het vlees precies perfect gegaard hebt. Ik verklap je eerlijk; voor de perfecte bereidingswijze kijk ik gewoon regelmatig op vlees.nl. Zij hebben de beste tips en trucs wanneer het gaat om perfecte bereiding van vlees.

Maar goed, we hebben inmiddels al een maand of twee keihard te maken met dat virus dat luistert naar de naam C heet. En dat betekent dat we dit jaar de tuin niet vol hebben staan met vrienden en andere intimi.

‘Het hoort erbij’, hoor je door veel mensen roepen. We moeten er ‘samen’ doorheen.

Die mensen hebben allemaal gelijk, maar toch denk ik zo nu en dan dat C iedereen op een andere manier raakt.

Zelfstandig ondernemer

Het raakt mij als zelfstandig ondernemer op een andere manier dan mijn buurvrouw die voor een baas werkt. Ik geef geen waardeoordeel van wat erger of niet is, maar het is gewoon anders. Dus samen C overwinnen is een prachtige kreet, maar ik geloof er soms niet voor de volle 100% in.

perfecte steak

En dan kan ik er ook weer niets aan doen dat ik iedere keer bij het woord C (en je hoort het nogal vaak de laatste tijd!) ik denk aan de Kroon; ons Koningshuis. Ik vind eigenlijk wel dat Wim Lex en Maxima het, samen met de zittende garde in Den Haag, het helemaal niet verkeerd doen.

Het is een fase waar niemand nog eerder ervaring mee heeft op kunnen doen en toch trekken ze ons land er maar mooi doorheen.

Barbecue met vrienden

Neemt niet weg dat ik gewoon wel wil kunnen barbecueën met mijn vrienden, gabbers buddies, pals, maten en zo.
En tja, jammer de bammer, dat kan gewoon nog even niet; want je houden aan de maatregelen doe je niet voor jezelf, maar voor anderen op dit moment.
Het Koningshuis gaat vrijwillig de quarantaine in, om een voorbeeld te stellen en dan denk ik bij mezelf: “Wie ben ik dan om lekker eigenwijs te gaan doen en een tuinfeest te organiseren?”

Chimichurri

Vandaag maak ik er gewoon voor mezelf (en de Misses!) een feestje van en ga een goede T Bone steak maken met een lekkere Chimichurri saus. En dat heeft dan toch weer iets Koninklijks. Onze Koningin (en wat hebben we een leuke en mooie Koningin, zeg!), komt namelijk ook uit Argentinië. Net als deze heerlijke saus. Net als jullie allemaal, moet ik deze intelligente lockdown nog even uitzitten, maar ondertussen heb ik wel alle tijd om de perfecte T-Bone steak te maken en op te peuzelen.

Succes aan die kant (en waar nodig een klein beetje sterkte) en blijf gezond! Voor meer barbecue inspiratie en lekkere recepten check je de website van vlees.nl.

De perfecte steak

De perfecte steak

4.50 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten

6 personen

Ingrediënten

  • 3 t-bonesteaks van ca 500 gr

Chimichurri

  • 35 gr peterselie blaadjes, grof gehakt
  • 35 gr koriander blaadjes, grof gehakt
  • 1 lente-uitje fijngesneden
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl gedroogde oregano

  • Steek de houtskool in je barbecue aan en verwarm deze, bij voorkeur met een gietijzeren grillrooster tot 230˚C. Haal de steaks alvast uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.
  • Bestrooi de T-bonesteak met zout en leg ze op het rooster. Sluit de deksel van de barbecue en gril het vlees ca 2 minuten. Draai de steaks een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten zodat je een mooie grilruit krijgt.
  • Keer de steaks om en herhaal de handeling zodat het vlees aan beide kanten een mooie grilruit krijgt. De steaks hebben nu ongeveer een kerntemperatuur van 52˚C (medium rare) Sluit na elke handeling de deksel van je barbecue.
  • Haal de steaks uit je barbecue als de kerntemperatuur van 52˚C is bereikt en laat ze 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  • Snijd de t-bonesteaks in mooie plakjes en bestrooi ze met peper en eventueel extra zout naar smaak. Serveer met de chimichurri

Chimichurri

  • Meng alle ingredienten in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg als je de saus te droog vindt nog wat olijfolie toe.
  • Schep eventueel in een afsluitbare pot

Notities

Chimichurri is heerlijk bij gegrild vlees. Maar bijvoorbeeld ook bij ongemarineerde kip. Heb je wat over? Meng het dan de volgende dag door een groene salade

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 651kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 52g | Vet: 47g | Verzadigd vet: 16g | Cholesterol: 140mg | Natrium: 142mg | Kalium: 859mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 976IU | Vitamine C: 20mg | Calcium: 30mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Dit is een samenwerking met vlees.nl

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.