Banaan kokosroom met cashew en chocola
Banaan kokosroom
Een lekker snel ontbijt of dessert. De banaan kokosroom is heerlijk om de dag mee te beginnen of om de avondmaaltijd mee af te sluiten.
Als het aankomt op ontbijt dan probeer ik daar toch meestal wel wat groente in te verstoppen. Zeker met een smoothie is dat super makkelijk. Een handje boerenkool of een handje spinazie is zo toegevoegd en dan begin je de dag in ieder geval goed.
Ook als ik ga voor een uitgebreider ontbijt dan zit daar meestal groente in. Als ik een eitje bak serveer ik dat met tomaatjes en avocado. of ik maak een frittata met lekker veel groentes erin.
Zoete trek
Maar soms vind ik het ook wel eens lekker om dat niet te doen. En dan krijg je zoiets als de banaan kokosroom die je hier ziet. Of je het nu een ontbijt moet noemen of een dessert… daar zijn de meningen over verdeeld. Je kunt het als allebei gebruiken. Dat is wel duidelijk.
Nu zit in de banaan kokosroom niet zoveel. Wil je het – als ontbijt – wat meer voedingswaarde meegeven voeg dan bijvoorbeeld een schepje collageen toe en een handje spinazie. Dan is de banaan kokosroom niet meer zo mooi wit maar wordt het lichtgroen. Maar heb je wel als bonus extra voeding binnen gekregen.
Gebruik je de banaan kokosroom als dessert dan zou ik hem lekker zo laten. Serveer het in een hoog glas, met wat banaan erop en gehakte chocola.
Paleo dessert
Ben je op zoek naar een ander paleo dessert, dan kan ik je deze hele snelle ook van harte aanbevelen. Dit is een paleo dessert met grapefruit en pistache
Banaan kokosroom
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 4 el cashewpasta
- ½ tl kaneel
- ½ tl gember
- 1 banaan + 1 extra om te serveren
- 2 stukjes pure chocola gehakt
Instructies
- Doe alle ingredienten behalve de extra banaan in de beker van een blender of de keukenmachine en draai glad.
- Serveer in een hoog glas met wat geschaafde chocola en plakjes banaan erop.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.