Simone's Kitchen

Aspergesalade met hazelnootjes

Asperge salade met feta en hazelnootjes | simoneskitchen.nl

Het is inmiddels alweer half juni; wat gaat het toch snel!
Ook het lenteweer laat zich niet langer kisten en blijft steeds hardnekkiger volhouden. Zonnige dagen en de natuur die weer in bloei staat zijn voor mij al reden genoeg om vrolijk te zijn.
Maar waar ik nu echt vrolijk van wordt is dat het aspergeseizoen ook weer is aangebroken.

Die heerlijke, romige groente is nu volop te koop en daar moet je (naar mijn mening) ook volop van genieten.

Asperge salade met feta en hazelnootjes | simoneskitchen.nl

GESPONSORD

En toch laten veel mensen de asperge nog wel eens liggen in de winkel of op de markt.
Vaak wordt er gedacht dat het ingewikkeld is om asperges te bereiden en doemen er allemaal visioenen op van hoge aparte pannen waarin asperges rechtop gekookt moeten worden.
Dit hoeft gelukkig niet, want je kunt ook zonder zo’n speciale pan enorm goed asperges klaar maken.

Pak gewoon een grote soeppan of een brede pan waar je normaal je stoofschotel of soep in maakt en je kunt hier in een handomdraai de lekkerste asperges in koken. Geen speciale pan nodig om deze Koninklijke groente te bereiden dus.

Asperge salade met maggi saus | simoneskitchen.nl

Een andere leuke bijkomstigheid is dat je met asperges onwijs veel gevarieerde gerechten kunt maken.

Natuurlijk kun je ze op de traditionele manier serveren met ham, room en een gepocheerd ei, maar je kunt ook heel eenvoudig prachtige snacks of salades met asperges maken.

Ik hou zelf wel altijd van een beetje room bij mijn asperges. En omdat ik dan alles zo makkelijk mogelijk wil doen, maak ik mijn romige saus gewoon met een zakje saus voor asperges van MAGGI. Hiermee is mijn saus al helemaal op smaak gebracht en heb ik verder geen omkijken naar een heerlijk bord asperges met een romige saus.

En dat je ook met deze saus weer kunt variëren, laat ik je zien door een maaltijdsalade van asperges te maken waarbij je in een handomdraai van de saus een volle en heerlijke dressing maakt.

Dat wordt smikkelen.

Wil je meer weten over asperges of ben je geïnteresseerd in tips over deze prachtige groente? Neem dan ook even de tijd om dit artikel te lezen dat we al eerder over asperges schreven.

Asperge salade met feta en hazelnootjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Aspergessalade met hazelnootjes en kip

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges geschild
  • 4 eieren gekookt en gehalveerd
  • 150 gr veldsla
  • 4 kleine kipfilets van 100 gr per stuk
  • 50 gr hazelnootjes geroosterd en gehakt
  • 50 gram feta verkruimeld
  • 1 zakje MAGGI saus voor asperges
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Zet water op en kook vier eieren.
  • Kook de asperges voor ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater (bewaar wat van het kookwater) en leg ze even apart terwijl je het bord opmaakt.
  • Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. Maak hier nu de dressing van door de saus aan te maken met 2 el olijfolie, sap van 1/2 citroen en ongeveer 2-3 el van het afgekoelde kookwater van de asperges.
  • Bak de kipfilets gaar en goudbruin.
  • Maak de veldsla aan met een kwart van de dressing en verdeel dit over de borden. Leg de asperges op de veldsla en schenk de rest van de dressing erover.
  • Verkruimel de feta over de saus en strooi de gehakte hazelnootjes erover.
  • Serveer de kipfilet naast de asperges met de doorgesneden eitjes.

 

Disclaimer: Deze post betreft een samenwerking tussen MAGGI en Simone’s Kitchen. Alle meningen, de recepten en de fotografie zijn zoals gebruikelijk van ons.

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

3 comments

  1. Avatar

    Het is echt al Juni Tom…..

  2. Pingback: Aspergesalade met hazelnootjes – salade recepten nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.