Witte asperges met kip en hazelnoten
Heerlijke witte asperges met kip, hazelnoot, feta en veldsla. Ideaal voor een lekkere lentesalade!
Witte asperges met kip, hazelnoten en ei
Het is inmiddels alweer half juni; wat gaat het toch snel!
Ook het lenteweer laat zich niet langer kisten en blijft steeds hardnekkiger volhouden. Zonnige dagen en de natuur die weer in bloei staat zijn voor mij al reden genoeg om vrolijk te zijn.
Maar waar ik nu echt vrolijk van wordt is dat het aspergeseizoen ook weer is aangebroken.
Die heerlijke, romige groente is nu volop te koop en daar moet je (naar mijn mening) ook volop van genieten.
Niet ingewikkeld
En toch laten veel mensen de witte asperges nog wel eens liggen in de winkel of op de markt.
Vaak wordt er gedacht dat het ingewikkeld is om asperges te bereiden en doemen er allemaal visioenen op van hoge aparte pannen waarin asperges rechtop gekookt moeten worden.
Dit hoeft gelukkig niet, want je kunt ook zonder zo’n speciale pan enorm goed asperges klaar maken.
Pak gewoon een grote soeppan of een brede pan waar je normaal je stoofschotel of soep in maakt en je kunt hier in een handomdraai de lekkerste asperges in koken. Geen speciale pan nodig om deze Koninklijke groente te bereiden dus.
Een andere leuke bijkomstigheid is dat je met asperges onwijs veel gevarieerde gerechten kunt maken.
Natuurlijk kun je ze op de traditionele manier serveren met ham, room en een gepocheerd ei, maar je kunt ook heel eenvoudig prachtige snacks, gegrilde asperges of salades met asperges maken.
Hollandaise saus
Ik hou zelf wel altijd van een beetje room bij mijn asperges. En ik serveer deze dus dit keer met mijn favoriete snelle Hollandaisesaus.
Wil je meer weten over asperges of ben je geïnteresseerd in tips over deze prachtige groente? Neem dan ook even de tijd om dit artikel te lezen dat we al eerder over asperges schreven. Probeer ook eens de gegrilde asperges met vis.
Witte asperges met kip, hollandaise saus en hazelnootjes
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges geschild
- 4 eieren gekookt en gehalveerd
- 150 gr veldsla
- 4 kleine kipfilets van 100 gr per stuk
- 50 gr hazelnootjes geroosterd en gehakt
- 50 gram feta verkruimeld
Hollandaise saus
- 2 el olijfolie
- 3 eidooiers
- 110 gr roomboter ongezoute
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el peterselie fijngehakt
Instructies
- Zet water op en kook vier eieren.
- Kook de asperges voor ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater (bewaar wat van het kookwater) en leg ze even apart terwijl je het bord opmaakt.
- Maak de saus door de boter te smelten in een kleine steelpan. Ondertussen klop je de eidooiers met de peterselie, citroen en peper en zout luchtig en romig in de keukenmachine.
- Voeg nu de gesmolten boter in een dun straaltje toe terwijl je de machine rustig laat draaien.
- Bak de kipfilets gaar en goudbruin.
- Maak de veldsla aan met een kwart van de dressing en verdeel dit over de borden. Leg de asperges op de veldsla en schenk de rest van de dressing erover.
- Verkruimel de feta over de saus en strooi de gehakte hazelnootjes erover.
- Serveer de kipfilet naast de asperges met de doorgesneden eitjes.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Aspergesalade met hazelnootjes – salade recepten nederlands
Het is echt al Juni Tom…..
Erg he, hoe snel het gaat? Aangepast. En dank voor je scherpe blik…